"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülü annenin oğluna askerî okulun kapıları kapalı

Ergenekon iddianamesinin ek belgelerinin 37 no'lu klasörüne konulan 12 sayfalık belgeye göre “tarikatların orduya sızmasını önlemek” için askerî öğrencilerin, ailelerinin kıyafetine göre seçildiği ortaya çıktı.

Askerî öğrenciler, ailelerinin kıyafetine göre

seçiliyor

Ergenekon iddianamesinin ek belgelerinin 37 nolu klasörüne konulan 12 sayfalık belgeye göre tarikatların orduya sızmasını önlemek için askerî öğrenciler, ailelerinin kıyafetine göre seçildiği ortaya çıktı. Ergenekon sanıklarından Ergun Poyraz’da çıkan ve iddianamenin ek belgeleriarasına giren 12 sayfalık belgede, ‘İrticaî unsurların TSK’ya sızmak maksadıyla uyguladıkları hareket tarzları ve bunlara karşı alınacak tedbirler’ sıralanıyor.

Radikal gazetesinde çıkan Ertuğrul Mavioğlu imzalı habere göre tarikatların ve dini cemaatlerin sızmasını önlemek için çok hassas tedbirler aldığı bilinen TSK’nın, özellikle Harp Okulları’na girecek gençleri, yakınlarının kılık kıyafetine ya da evlerindeki albümlerde bulunan fotoğraflara bakarak elemeye tabi tuttuğu ortaya çıktı. Öğrencinin aile yapısı, hangi dershanede çalışarak sınavları kazandığı da eleme sırasında değerlendirmeye alınıyor.

Sakıncalı Şüpheli Personel İşleri Subayı Albay M. A imzasıyla hazırlanan ‘İrticai akımların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızma girişimlerine karşı alınacak tedbirler’ konulu ‘Gizli’ yazı, irticaya karşı yürürlükte olan önlemler ve getirilen öneriler açısından son derece inginç ayrıntılar içeriyor.

Belgenin ‘İnceleme’ başlıklı bölümünde, tarikatların ordu içinde gizli çalışma yürüttüklerine dikkat çekilerek, “Dişinizi sıkın. Kurtuluş yakındır. Kur'ân’da zaferin yakın olacağı belirtilmektedir. Yakında, ordunun gerçek sahipleri sizler olacaksınız” şeklinde telkinlerde bulundukları ileri sürülüyor.

ENGELLERİ GEÇMİŞ OLMAK SIKI TAKİBİ

ORTADAN KALDIRMIYOR

Belgedeki bilgilerden anlaşıldığına göre, yazılı sınav, ön test, bedeni yetenek ve mülâkat sınavlarının tümünü geçerek askeri okula kabul edilmek de öğrenci ve ailesi üzerindeki takipleri ortadan kaldırmıyor. Öğrencilere yönelik takibin bazı başlıkları ise şöyle: Öğrenciyi kimin getirdiği, öğrencilerin tek tek veya gruplar halinde getirilip getirilmedikleri, öğrencilerin aile yapısının nasıl olduğu değerlendirilir. Birinci derecede yakınlarını kapsayacak şekilde resimli aile albümleri oluşturulmaktadır. Yapılan özel anket sonucunda sakıncalı okul, dershane, yurt, pansiyon vb. yerlere gittiği tesbit edilen öğrenciler takip ve kontrol altına alınır.

Öğrencinin sıklıkla ziyaret ettiği aile ve evlere ziyaret, çaylı sohbetli ev ziyaretleri, izin dönüşlerinde nizamiyelerde kontrol. ÖĞRENCİLERİN RESİMLİ AİLE ALBÜMLERİNDE İRTİCACI AVI İRTİCAÎ akımların TSK’ya sızmasını önlemek için alınan tedbirlerden bazıları doğrudan öğrencilerin ailelerini hedefliyor. Bazı tedbirler de öğrencinin çok sıkı takibini esas almış. Söz konusu tedbirler arasında, ‘Okul İçi Kontrol’ başlığı altındaki şu bölümde yer alan ifadeler vatandaşlar arasında yapılan ayrımcılık açısından ibret vesikası niteliğinde: “Öğrencilerin resimli aile albümlerinde yapılan inceleme sonucu, yakınlarının giyim tarzları sakıncalı görülen öğrenciler takip ve kontrol altına alınmaktadır. (Giyim tarzı kişilere bırakılmamalıdır. Çünkü tarikatlara göre giyimleri gösteren bir albüm hazırlanmalıdır. Bunun dışında kalan yöresel kıyafetler kapsam dışı tutulmalıdır.)” ÖĞRENCİ ADAYLARI DÜŞÜNCE YAPISINA GÖRE ELENİYOR Belgede, öğrencilerin kayıt öncesi ve sonrası denetimi için ‘İstihbarat Yönünden Takip ve Kontrol Faaliyetleri İşlem Akış Şeması’ hazırlanmış. Kayıt öncesi tedbir ve öneriler şöyle: Yazılı sınavı kazanan öğrencilere mülâkat ve spor sınavından önce öğrencilere uygulanan ön test ile ilköğretim esnasında a) Gitmiş oldukları dershaneler, b) Kalmış oldukları yurt ve pansiyonlar, c) Öğrencinin düşünce yapısı hakkında bilgiler elde edilmektedir. Mülâkat, aday olan askerî öğrencinin fikri yapısının ortaya çıkarılması maksadıyla psikolog ve sosyologlardan oluşan bir kurul vasıtasıyla hazırlanan test ve mülâkat sorularının uygulanmasıdır. Arşiv araştırması ve ön test sonucunda elde edilen bilgiler de dikkate alınarak öğrenciler mülâkat ve spor sınavında elenmektedir.

16.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ORTAK MESAJ: İstikrar için bir aradayız

  BÖLGEMİZ İÇİN FAYDALI OLUR

  Güngören’de Ergenekon bağlantısı

  Başörtülü annenin oğluna askerî okulun kapıları kapalı

  Birinciler yine açıkta

  Berat Kandili kardeşlik getirsin

  Beykoz’da Ergenekon cephaneliği

  ÇÖMEZ İLE ERSÖZ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

  NATO toplantısı tamamlandı

  Yüksekova’da patlama

  Büyükanıt, Sezer’e veda etti

  CHP'den belgeli muhalefet

  Dışişlerinden Rum kesimi nezdinde iade girişimi sürüyor

  Memurun gözü ‘ek ödeme’de

  KESK: Kurulan masa demokratik değil

  Geçim kaynakları kurutulmuş domates

  Çocuklar, paralarını Sevgi Market’e bağışladı

  Yumurtaya 2009’da AB standardı geliyor

  Adana’da 12 bin öğrenciye ücretsiz önlük

  Kıbrıslı kız öğrenciler Bursa’da Kur’ân öğrendi

  ‘Organik gıdalar’ aldatıcı mı?

  Alplerdeki buzların erimesine paravanlı çözüm

  Bu da evliliğin faturası

  Amerika’da beyazlar azınlık olacak

  Bozuk paralarla araba aldı

  Red Bull kalp krizi riskini arttırıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır