"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kartal avantaj yakaladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bosna Hersek ekibi karşısında geçen gece alınan skorun kendileri açısından avantaj olduğunu belirterek, ‘’2-1’lik sonuç deplasman takımı için iyi skor’’ dedi.

Sivoki Brijeg’i Delgado ve Nobre’nin golleriyle yenen Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bosna Hersek’in öne çıkan bir takımı karşısında mücadele ettiklerini ifade ederek, ‘’Çok koşan, mücadele eden ve iyi futbol oynamaya çalışan bir takıma karşı galip geldik. Skor farklı olabilirdi. Ancak topa fazla hakim olamadık ve fazla top kaybı yaptık. Sonuçta kazandık. Kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Futbol anlamında yapmamız gereken çok şeyin olduğunu gördük’’ diye konuştu. Rövanş maçı için avantajlı bir skor elde ettiklerini dile getiren genç teknik adam, ‘’Bu avantajı koruyup ikinci maçta skoru daha ileriye götürerek, turu atlamak istiyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı. Beşiktaş Futbol Takımları Genel Menajeri Sinan Engin ise son dakikada yenilen şansız golün morallerini bozduğunu belirterek, ‘’Siroki Brijeg küçümsenecek bir takım değil. Çok koşuyorlar. Ancak rövanş maçına daha rahat çıkacağız’’ dedi.

Siroki Brijeg’in mahalle takımı olduğu yönündeki yorumlara katılmadığını kaydeden Engin, ‘’İyi bir takım. Bizde bazı oyuncular oyuna ağırlığını koyamadı’’ derken, ‘’Son vuruşlarda bir sıkıntı var mı?’’ sorusunu ise ‘’Son vuruşlarda etkisiz bir durum var. Ancak aynı oyuncular oynayacak. Onlar da bunu giderecek’’ diye yanıtladı.

Beşiktaşlı futbolcular da alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Siyah-beyazlı takımın ilk golünü atan kaptan Delgado, maçın bekledikleri gibi geçtiğini ifade ederek, ‘’Saha şartları zorladı, ama maçı kazandık. Önemli olan kazanmaktı. İkinci karşılaşma sahamızda olacak’’ dedi. Delgado, kaptan olarak ilk resmî maçına çıktığının hatırlatılması üzerine, ‘’Kaptanlık bandıyla sahaya çıkmak benim için çok büyük bir mutluluktu’’ diye konuştu. Siyah-beyazlı takımın yeni transferlerinden Sivok ise geçen akşamki mücadelede yüzde yüz performans gösteremediklerini dile getirerek, ‘’Bu normal bir durum. Sonuçta sezonun başındayız. Zemin şartları da iyi değildi. Buna rağmen İstanbul’a mutlu dönüyoruz’’ ifadelerini kullanırken, savunmada görev yapacağı arkadaşlarıyla ilgili soruyu ise ‘’Gol yememe konusunda savunmadaki iki kişiye değil, takımın geneline bakmak lâzım. Takım iyi oynarsa gol yemeyiz’’ dedi. Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncularından Ali Tandoğan, avantajlı skor yakaladıkları anda şansız bir gol yediklerini, ama mutlu döndüklerini ve ikinci maçta rakiplerini farklı yeneceklerini söyledi.

16.08.2008


 

Phelps 6’da 6 yaptı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda bir gün daha geride kalırken, yüzmede erkekler 200 metre bireysel karışıkta altın madalyayı, ABD’li Michael Phelps kazandı.

‘’Su Kübü’’ adı verilen Ulusal Su Sporları Merkezi’nde yapılan müsabakada Michael Phelps, 1.54.23’lük derecesiyle dünya rekoru kırarak Olimpiyat Şampiyonu oldu. 23 yaşındaki Phelps, böylece Pekin’de şu ana dek katıldığı 6 finalde de dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. Bu dalda eski dünya rekoru, 1.54.23 ile yine Phelps’e aitti. Phelps, eski rekoru 4 Temmuz 2008’de ABD’de kırmıştı.

Öte yandan Olimpiyat Oyunları’nda merakla beklenen atletizm yarışmaları da başladı. ‘’Kuş Yuvası’’ olarak adlandırılan Ulusal Stat’ta başlayan oyunların atletizm müsabakalarında Türk sporcuların piste ilk olarak çıkan Merve Aydın, bayanlar 800 metre seçmelerinde yarıştı. 3. seride yarışan Merve Aydın, 2.04.75’lik derecesiyle serisinde 4., toplamda da 42 sporcu içinde 35. sırayı aldı. Bu dalın seçmelerindeki en iyi dereceyi, 1.58.91 ile Mozambikli 36 yaşındaki Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Maria Mutola yaptı. Bu, aynı zamanda Mozambikli sporcunun sezondaki en iyi derecesi oldu. Türk sporcu Aydın’ın bu kategorideki en iyi derecesi ise 2.00.33 idi.

Yüzmede erkekler 200 metre sırtüstünde altın madalyayı ise ABD’li Ryan Lochte kazandı. Atıcılıkta erkekler tüfek yatarak atış kategorisinde altın madalyayı, Ermeni asıllı Ukraynalı sporcu Artur Ayvazyan kazandı. Artistik cimnastik bayanlar genel bireysel yarışmada da altın ve gümüş madalyalar ABD’ye gitti. Yüzmede bayanlar 100 metre serbestte altın madalyayı, Alman Britta Steffen kazandı.

Atletizmde ise erkekler çekiç atmada Eşref Apak, 74.45 metrelik derecesiyle finale kalma başarısı gösteremedi. Bu dalın seçmelerinde en iyi dereceyi, 80.07 metrelik atışıyla Macar Krisztian Pars yaptı.

16.08.2008


 

Özgener, Federasyon başkanlığına aday

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı sonrası bu görevi vekâleten üstelenen Mahmut Özgener, 19 Ağustos'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da adaylığını koyacağını açıkladı.

Özgener, TFF'nin resmî internet sitesinde yer alan açıklamasıyla adaylığını duyururken, "Bu amaç için şahsımı destekleyen ve başkanlığa adaylığımı ilân etmem için beni yüreklendiren futbol ailesinin bütün paydaşlarına canı gönülden teşekkür ederim. 19 Ağustos'ta gerçekleşecek olan genel kurulla birlikte, Türk futbolunun başarıları için çalışmaya devam etmek adına değerli delegelerden kabul göreceğimizi ümit ediyorum" dedi. Türk futbolunun aslî önceliğinin istikrarın sağlanmasından geçtiğini savunan bir futbol gönüllüsü olarak, hem Kulüpler Birliği Vakfı, hem de 2. ve 3. lig kulüpleri tarafından 19 Ağustos Cuma günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da TFF başkanlığına aday olması için kendisine destek verildiğini dile getiren Özgener, bundan dolayı yaşadığı memnuniyeti ifade etti.

16.08.2008


 

Yalnız boksör Yakup Kılıç

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, ringde kalan tek Türk boksör olan 57 kiloda Yakup Kılıç, 2. turda Japon Sotoshi Shimizu’yu sayıyla yenerek çeyrek finale yükseldi.

Kılıç, çeyrek finalde 18 Ağustos Pazartesi günü TSİ 15.00’de Cezayirli rakibi Abdülkadir Chadi ile karşılaşacak. Kılıç, bu müsabakayı da kazanması durumunda bronz madalyayı garantileyecek.

16.08.2008


 

Pekin’de bir doping skandalı daha

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda atıcılıkta 2 dalda madalya kazanan Kuzey Koreli Kim Jong-Su’nun doping yaptığı belirlendi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sözcüsü Giselle Davies, Kim’in yasak olan ‘’propranolol’’ maddesini kullandığının belirlendiğini ve madalyalarının geri alındığını açıkladı.

Yetkililer, doping testi için Kim’in idrar örneğinin 9 ve 12 Ağustos’ta alındığını ve sonucun dün belli olduğunu söylediler. Kim’in, betobloker ilâcı olan ‘’propranolol’’ kullandığının belirlendiğini ifade eden yetkililer, betablokerlerin, kalp ritmini düzenledikleri ve kan basıncını düşürdükleri için genellikle atıcılık ve okçuluk dallarında yarışan sporcular tarafından kullanıldığını kaydettiler. Kim Jong-Su, erkekler 50 metre serbest tabanca dalında gümüş, 10 metre havalı tabanca dalında da bronz madalya kazanmıştı.

16.08.2008


 

Güreşte bir dönemin sonu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın ardından Grekoromen Güreş Millî Takımı’nda da bir dönem sona eriyor.

Türkiye’ye son 15 yıllık süreçte başarıyla temsil eden ve kazandıkları madalyalarla Türk milletinin göğsünü kabartan Grekoromen Güreş Millî Takımı’nın şampiyon sporcularından Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca ve Mehmet Özal, oyunlardan sonra mindere veda edeceklerini açıkladılar. AKP’den Sivas Milletveki seçilen, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya da yaklaşık 1 yıl önce boynundaki rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olmuş ve sonrasında güreşi bırakmak zorunda kalmıştı.

16.08.2008


 

Oyunlara 25 dalda devam edilecek

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’na, bugün 25 dalda yapılacak müsabakalarla devam edilecek. 11 dalda 30 altın madalyanın daha sahiplerini bulacağı bugünün programında, 2 dalda 9 Türk sporcunun da müsabakası bulunuyor.

Türk sporcuların yarınki yarışma programları şöyle:

Atletizm:

04.00 Erkekler 20 kilometre yürüyüş (Recep Çelik)

04.20 Erkekler 3 bin metre engelli elemleri (Halil Akkaş)

07.05 Erkekler disk atma elemeleri (Ercüment Olgundeniz)

Yelken:

08.00 Erkekler rüzgâr sörfü 7. ve 8. yarışlar (Ertuğrul İçingir)

08.00 Bayanlar rüzgâr sörfü 7. ve 8. yarışlar (Sedef Köktentürk)

08.00 Erkekler Laser Standart Sınıfı 7. ve 8. yarışlar (K. Muslubaş)

08.00 Finn Sınıfı 11. ve son yarış (Ali Kemal Tüfekçi)

08.00 Erkekler 470 Sınıfı 9. ve 10. yarışlar (Deniz ve Ateş Çınar)

16.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır