"Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya, ayrılıkçılara göz kırptı

RUS parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanımaya hazır olduklarını söyledi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Mironov’un, Federasyon Konseyi üyelerinin topladığı yardımların Güney Osetya’ya gönderilmesi için gittiği Kuzey Osetya’da yaptığı açıklamada, Federasyon Konseyi’nin Güney Osetya ve Abhazya halklarının isteği olan bağımsızlık taleplerini tanımaya hazır olduğunu söylediğini duyurdu. Mironov, ‘’Eğer bu cumhuriyetlerde yaşayan insanlar istiyorsa ve Rusya Devlet Başkanı da bu yönde karar alırsa Federasyon Konseyi Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlık statüsünü tanımaya hazır’’ dedi. Güney Osetya’da barışçıl bir yaşamın artık güvence altına alındığına dair bir kuşkusunun olmadığını ifade eden Mironov, ‘’Güney Osetya halkının barış içinde yaşamasını kimse engelleyemeyecek’’ diye konuştu. Bu arada Rus haber ajansı İtar-Tass, Abhazya Başkanı Sergey Bagapş’ın Rusya Federasyonu’nun bağımsızlıklarını tanıması yönündeki planı için hazırlığa başladığını duyurdu. Abhazya parlamentosu Başkanı Nugaz Aşuba, parlamentonun yapacağı olağanüstü toplantıda bağımsızlık ilânı kararını onaylamayı görüşeceğini söyledi.

/ Moskova

21.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Derin Kaide’ Afganlıları şok etti

  ABD, Müşerref’e evsahipliği için sıcak

  ABD, Polonya’da misilleme yaptı

  Beşşar, durumdan vazife çıkartıyor

  İran, BAE adalarından vazgeçmiyor

  Rusya, ayrılıkçılara göz kırptı

  Duleymi’nin oğlunu gözaltına aldılar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır