"Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gürcistan krizi McCain’e yaradı

ABD’de Cumhuriyetçi Parti adayı McCain, son kamuoyu yoklamalarında, Demokrat Partili rakibi Obama’nın önüne geçti. Bu yükselişe gösterilen en önemli sebep Gürcistan krizi.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain, Barack Obama’yı bir ankette daha geçti. Reuters haber ajansı ve Zogby araştırma kuruluşunun Amerika genelinde gerçekleştirdiği ortak anketine göre John McCain, oyların yüzde 46’sını alırken, Obama yüzde 41’de kaldı.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Rasmussen Report’un anketinde Obama’nın önünde gözüken McCain’in ikinci anket zaferi, Demokrat Partinin kongresinin toplanmasının hemen öncesine denk geldi. Ancak Obama’nın başkan yardımcısı adayını açıklayacağı günlere denk gelen bu anket sonucu, politik çevrelerde tartışmalara da sebep oluyor. Bazı Demokrat Partililer, ankete, “Obama’nın yardımcı adayı seçimini etkilemeye yönelik bir girişim” suçlamasında bulunuyor.

Reuters’in anketi ile aynı günlerde yapılan Los Angeles Times / Bloomberg anketine göre ise Obama yüzde 45 _ yüzde 43 önde bulunuyor. Quinnipac Üniversitesi anketine göre ise Obama rakibine karşı yüzde 47 _ yüzde 42 üstünlük sağlıyor.

John McCain’in kampanyasını sevindiren bir seçim tahmini sonucu da Real Clear Politics sitesinden geldi. RCP’nin çeşitli tahminleri temel alarak yaptığı ortalama tahminlerde McCain ilk kez seçici delege oyunda rakibini geçti. RCP’nin Çarşamba sabahı verilerine göre McCain 274 ve Obama 264 seçici delege oyu kazanıyor. Bir adayın ABD başkanlığını kazanması için seçici delege kurulunun salt çoğunluğu olan 271 seçici delege oyunu kazanması gerekiyor.

/ Newyork

22.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gürcistan krizi McCain’e yaradı

  Rice : Irak’ta anlaşma çok yakın

  Sırbistan Hazrete Peygambere hakaret dolu kitabı geri çekti

  Pakistan’da iki kanlı saldırı

  Beşşar’dan Putin’e tam destek

  Halkın Mücahitleri Irak’ı terk ediyor

  Abhazlar bağımsızlık gösterisi düzenliyor

  Ruslar, Fransız elçisini gözaltına aldı

  Filipinler Moro’nun özerkliğini kaldırdı

  Nejad yine Siyonistlere yüklendi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır