"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yardım hazırlıkları tamam

RAMAZAN ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Alınan bilgiye göre, ihtiyaç sahibi kişilere yardımların arttığı ramazan ayında, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları, daha çok aileye ulaşmak için seferber oluyor.

Yalnızca yurt içi değil yurt dışında da yoksullara ulaşmaya çalışan yardım kuruluşları, sağladıkları desteklerle dar gelirlilerin yüzünü güldürmeye çalışıyor. Türk Kızılayı, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu Derneği ve İHH İnsanî Yardım Vakfı, ramazan ayında on binlerce kişiye yardım ulaştıracak.

Türk Kızılayı, Türkiye genelindeki 680 şubesi ile ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı dağıtacak, ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracak, dar gelirli ailelerle hayırseverler arasında köprü kuracak. Yardımda bulunmak isteyenler, Türk Kızılayı’nın ‘’www.kizilay.org.tr’’ internet adresi üzerinden 40 YTL bağışta bulunarak, 4 kişilik bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak ramazan kolileri için destekte bulunabilecek. Türk Kızılayı, yardım faaliyetleri için Ramazan ayında özel kuruluşlarla kampanyalar da düzenleyecek, Kızılaya ait aşevlerinde iftar ve sahur yemekleri dağıtacak.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

Geçen yıl 1 milyon 800 bin kişiye iftar yemeği veren ve kumanya dağıtan Kimse Yok Mu Derneği de bu yıl yurt içinde ve yurt dışında 3 milyon kişiye iftar verecek. Türkiye’de 28 ilde temsilciliği bulunan dernek, yurt içi ve yurt dışında kuracağı iftar çadırlarında çalışanları ve gönüllüleri ile yemek dağıtacak. Bayramlık kıyafet yardımı yapacak dernek, İstanbul’da iftar vakitlerinde trafiğin tıkandığı bölgelerde ‘’iftariyelik’’ verecek. Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, yardım dağıtımında daha fazla kişiye ulaşabilmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.Özkara, ‘’Anadolu insanı misafirperver, cömert, soylu ve asildir. İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi, yoksulu yedirmeyi, yetimi giydirmeyi çok sever’’ dedi.

İHH İNSANÎ YARDIM VAKFI

İHH İnsanî Yardım Vakfı, ‘’Ramazan’da bize iyilik yaraşır’’ sloganıyla Türkiye’de 65 ilde dünyada 65 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacak. Vakıf, gezici aş evleri ile 18 ilde binlerce kişi iftar yemeği verecek, 21 ilde yetimlere bayramlık elbise dağıtacak, yoksul öğrenciler için kırtasiye malzemesi temin edecek, İstanbul’da iftar vaktinde trafiğin tıkandığı bölgelerde ‘’iftariyelik’’ dağıtacak. Vakıf, yurt dışında da 65 ülkede iftar programları düzenleyecek. Bu ülkelerde ihtiyaç sahibi insanlara kumanya, yoksul öğrencilere kırtasiye malzemesi verecek.Yardımlardaki önceliklerinin yine yetimler olacağını belirten vakıf yetkilileri, çocuklara bayramlıklar ve çeşitli hediyeler alınacağını, ailelerine destek olunacağını ifade ettiler.

Vatandaşlar, vakfa bağışlayacakları 60 YTL ile yoksul ailelere vakıf aracılığıyla kumanya yardımı ulaştırabilecek.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

‘’Bir Kumanya da Sen Bağışla’’ Projesi kapsamında çalışmalarını yürüten Deniz Feneri Derneği, on binlerce aileye, hazırlanan gıda kolilerini ulaştırmaya hedefliyor. Dernek, Ramazanda yoksul ailelere gıda yardımı ulaştırmak isteyen vatandaşların da bağışlarını bekliyor. İftar saati, aşevlerinde ve çadırlarda yoksullara kapısını açacak olan dernek ‘’Gelemeyene Gidiyoruz’’ sloganıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Bursa’da yüz binin üzerinde kişiye sıcak yemekle iftar yaptırmayı hedefliyor. Deniz Feneri Derneği, 30 bin çocuk için, içinde çikolata, bisküvi, kraker, gofret, kek, meyve suyu, şeker ve süt ile kitapların bulunduğu çocuk kolisi hazırladı. Dernek özellikle büyükşehirlerde, iftar saatinde yolda kalan vatandaşlar için iftariyelikler dağıtacak. Deniz Feneri Derneği Başkanı Engin Yılmaz, ‘’Bu vatandaşlarımız oruçlarını, bir bardak su, kek ve hurmadan oluşan iftariyelik paketlerimizle açacak’’ dedi.

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya rahatsız

  ABD: İNSANî YARDIM GÖTÜRÜYORUZ

  Boğaz geçişinden Rusların bilgisi var

  Gül: Kafkas platformu gerekli

  ABD: Gürcistan’ı uyarmıştık

  Askere AB ayarı

  Erbakan’dan Gül’e af teşekkürü

  Kâbe Ramazan’a hazırlanıyor

  Babacan, Lavrov’la Kafkasya İşbirliği’ni konuştu

  CHP, gemileri Meclis’e taşıdı

  Gül'ün dünürü vefat etti

  Almanya’da 2 Türk çocuğu yangında öldü

  Bayar, mezarı başında anıldı

  Bütün mekanizmalar uyum içinde

  Ormanlar amaç dışı kullanılmıyor

  Eminağaoğlu kendini savundu

  Hakkari'de 2 terörist ölü ele geçirildi

  Hız kara yolunda felâket, deniz yolunda ise bereket

  Antalya’da Ramazan hazırlıkları tamam

  8 saat suda kalarak kurtuldular

  İETT çalışanlarından iş yavaşlatma eylemi

  Kandaşoğlu, esnafın derdini dinledi

  Muş’ta, kuşlar elektrik kesintisine sebep oldu

  Yine yangın çıktı, orman küle döndü

  Yeni Asya Ankara Sosyal Tesislerinin temeli atılıyor

  Yardım hazırlıkları tamam

  25 yıldır gözü ormanların üzerinde

  Yaz Ramazanları yaylaları şenlendirecek

  FACE-OFF GERÇEK OLUYOR

  Tekneyi annesi sanan balina 'uyutuldu'

  İnternet korsanlarının son oyunu

  Bakteriler, öldürülmeden etkisiz hale getirilecek

  Biber, düşmanlarından korunmak için acılaşıyor

  Memeli canlılar tehlikenin kokusunu alıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır