"Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karzai’yi de isyan ettiren katliam

Önceki gün Amerikan komutasındaki işgal kuvvetlerinin Afganistan’daki bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 76 sivilin ölmesine Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de isyan etti. Karzai, 70’ten fazla masum insanın “şehit edilmesini” kınadı.

AFGANİSTAN İçişleri Bakanlığının Amerikan komutasındaki koalisyon kuvvetlerinin Herat’taki bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 76 sivilin öldüğüne ilişkin açıklamasının ardından, Amerikan ordusu olayla ilgili soruşturma başlattı. Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, haberin çıkmasını takiben soruşturma başlatılması talimatı verildiği belirtilirken, Afganistan Devlet Başkan Hamid Karzai de yazılı açıklamasında, 70’ten fazla masum insanın “şehit edilmesini” kınadı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, batıdaki Herat’taki koalisyon bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 76 sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını, yaralıların durumunun ağır olduğunu duyurmuş, Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe ise “ABD ile NATO sivil ölümlerinin önlenmesi için önlem almıştır. Afganistan’dan gelen ilk bilgilere karşı temkinliyim. Taliban ve aşırılık yanlısı güçler, bir bombardıman yerine gitmek konusunda genellikle çok hızlılar. Ondan sonra da ABD ve müttefiklerini kendilerinin yaptığı şiddet eylemlerinden sorumlu tutuyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

/ Kabil

24.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Karzai’yi de isyan ettiren katliam

  Yarış kızışıyor

  Rusya’ya göre Gürcistan yine saldıracak

  Obama’nın yardımcısı Irak’ın bölünmesinin sözcüsü

  Gürcistan savaş halini uzattı

  Moro’da kan gövdeyi götürüyor

  Avusturya sil baştan

  İran, gemi korsanlarının peşine düştü

  Zerdari’nin zor kararı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır