"Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Elvan: Çok çalıştım 2 gümüş kazandım

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde 10 bin ve 5 bin metrede 2 gümüş madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen Elvan Abeylegesse, ''Türk halkına böyle bir sevinç yaşattığım için ben de çok mutluyum'' dedi.

Elvan Abeylegesse, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, antrenörü Anatoliy Bychkov, 5 bin metrede yarışan diğer Türk sporcu Alemitu Bekele Degfa ile Alemitu'nun antrenörü Ertan Hatipoğlu, olimpiyat köyünde Türk gazetecilerin sorularını cevapladı. Abeylegesse, ''Yarış çok güzel geçti. Çok mutluyum. Burada 2 gümüş madalya kazandım. Benim için çok güzeldi. Bu başarı sadece benim ve hocamın değil, arkamızda bizi destekleyen kulübüm ve insanlar var. Onlara da çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Kendisine güvendiği için her iki yarışta da gümüş madalya kazanmasını sürpriz olarak görmediğini belirten Abeylegesse, 10 bin ve 5 bin metrede, gerisinde kaldığı Etiyopyalı Tirunesh Dibaba hakkında ise, ''Bu yıl çok formda. Zaten dünya rekorunu da kırdı'' dedi. Pekin'deki başarısının Türkiye'de büyük yankı yapmasının, zaman zaman da eleştirilmesinin hatırlatılması üzerine de Abeylegesse, ''Gazeteleri okumamam benim için avantaj oldu. Bütün Türk halkının sevindiğini biliyorum. Ben de onlara bu sevinci yaşattığım için ayrıca mutluyum'' diye konuştu.

BYCHKOV: ELVAN'IN ÖZEL DOKTORU YOK

Abeylegesse'nin antrenörü Rus Anatoliy Bychkov ise, sporcusunun, verilen taktiği çok iyi uyguladığını anlatarak, bunun sonucunda da başarının geldiğini söyledi. Bychkov, başka bir taktik uygulaması durumunda Elvan'ın, yarışta 1. olan Dibaba'yı geçip geçemeyeceği biçimindeki bir soruya ise, ''Yok. Şimdilik biraz zor. Tam anlamıyla bir kapalı kutu. Yanında 4 tane çalışanı var. Çok zor. Elvan'ın özel doktoru yok. Özel doktor ve masör mutlaka gerekiyor. Elvan'a da artık ekip gerekiyor. Bakacağız, federasyonla konuşacağız'' dedi. Konuşmasında Atletizm Federasyonu'na da kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Bychkov, kamp konusunda her türlü kolaylığın sağlandığını kaydetti.

TERZİ: ELVAN BİR GÜN DİBABA'YI GEÇECEK

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise, öncelikle Elvan Abeylegesse'nin çok profesyonel biçimde bu sporu yaptığını vurgulayarak, ''Adım adım başarı merdivenlerini çıkıyor. Türkiye'ye ilkleri yaşattı, 2 tane gümüş madalya kazandı. Kendisine ve antrenörüne çok teşekkür ediyorum. Biz, sporcularımızı hazırlarken kulüplerimizle birlikte hareket ediyoruz. Doktor olarak da kamp merkezlerine zaman zaman Rusya'dan getirdiklerimiz oldu. Gerektiğinde doktor ve masör de getirtebiliyoruz. Ekip olarak çalışmanın büyük faydaları var'' diye konuştu. Türkiye'nin, Pekin-2008'e 16 atletle katıldığını, 2 gümüş madalya kazandığını hatırlatan Terzi, ''Atletizm bakımından burada ilkler yaşandı. Bundan da mutluyum. Bir gün Dibaba da geçilebilir. Atletizmde geçilmeyen sporcu yok. Ama bu yıl hakikaten dünya rekoru da kırdı ve form düzeyi çok yüksek. Antrenörümüzün çok akıllı taktikleriyle gümüş madalya geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Türk atletizmi için ileride çok daha güzel şeylerin olacağını anlatan Terzi, Alemitu Bekele Degfa'nın da 5 bin metrede 7. olmasının da başarı olduğunu kaydetti. Terzi, Abeylegesse'nin 2. olduğu dünkü yarışın ardından, kendisine saha içinde tur atması için Türk bayrağı verilememesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Bu konuda Türk halkından özür diliyorum. 2 adet bayrak getirdik ama stat görevlilerinin müdahale yüzünden veremedik'' dedi.

Pekin / Çetin Arslancan

24.08.2008


 

Maratonda Abdil Ceylan koşacak

YILIN dünyadaki en önemli spor organizasyonu olan ve 15 gündür Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de büyük bir heyecana sahne olan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları, bugün 7 dalda yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Oyunların 16. ve son gününde, 7 branşta son 12 altın madalya sahibini bulacak. Son günün ilk ve oyunlarda atletizm branşının son müsabakası olan erkekler maraton yarışı, TSİ 02.30'da başlayacak ve Pekin caddelerinde koşulacak. Yarışmaya, Türk sporcu Abdil Ceylan da katılacak. Oyunlarda bugünün tüm müsabakaları, TSİ 12.30'da tamamlanacak ve saat 15.00'de de Ulusal Stat'ta kapanış töreni gerçekleştirilecek. Kapanış töreninde ülkelerin geçişi, gösteriler ile olimpiyat meşalesinin söndürülerek oyunların resmi kapanışının yapılması, ayrıca olimpiyat oyunları bayrağının gönderden indirilerek Pekin Belediye Başkanı tarafından, 2012 Olimpiyat Oyunları'nın organizatör kenti Londra'nın belediye başkanına teslim edişi töreni gerçekleştirilecek.

24.08.2008


 

BUGÜNKÜ PROGRAM

BOKS (Pekin İşçiler Spor Salonu): 08.30-11.45 (48, 54, 60, 69, 81 ve artı 91 kilolarda final karşılaşmaları)

Erkekler Basketbol (Olimpiyat Basketbol Salonu):

07.00 Litvanya-Arjantin (üçüncülük maçı)

09.30 İspanya-ABD (final maçı)

Erkekler Sutopu (Ulusal Olimpik Spor Merkezi):

04.30 İtalya-Almanya (dokuzunculuk maçı)

05.50 Avustralya-Yunanistan (yedincilik maçı)

08.00 Hırvatistan-İspanya (beşincilik maçı)

09.20 Karadağ-Sırbistan (üçüncülük maçı)

10.45 Macaristan-ABD (final maçı)

Erkekler Hentbol (Ulusal Spor Merkezi Salonu):

03.00 Danimarka-Güney Kore (yedincilik maçı)

05.15 Rusya-Polonya (beşincilik maçı)

08.30 Hırvatistan-İspanya (üçüncülük maçı)

10.45 Fransa-İzlanda (final maçı)

Erkekler Voleybol (Capital Spor Salonu):

05.00 Rusya-İtalya (üçüncülük maçı)

08.00 ABD-Brezilya (final maçı)

Ritmik Cimnastik ( Üniversitesi Spor Salonu):

06.45 Grup final müsabakaları

24.08.2008


 

Arjantin futbolda olimpiyat şampiyonu oldu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda futbolda erkeklerde altın madalya, Arjantin'in oldu. Pekin'de ''Kuş Yuvası'' olarak adlandırılan Ulusal Stat'ta yapılan final karşılaşmasında Arjantin ile Nijerya karşılaştı.

Yaklaşık 89 bin kişinin izlediği maçı 58. dakikada Di Maria'nın attığı golle 1-0 kazanan Arjantin, altın madalyaya ulaştı. Maç, yerel saatle 12.00'de yaklaşık 33 derece sıcaklıkta oynandı ve Macar hakem Viktor Kassai, oyuncuların su içebilmeleri için maça 30 ve 70. dakikalarda 2 kez ara verdi. Arjantin, Atina-2004'te de bu dalda altın madalyanın sahibi olmuştu. Bu sonuçla gümüş madalya alan Nijerya, Atlanta-1996'da bu dalda altın madalya kazanmıştı. Erkekler futbolda, önceki gün Belçika'yı 3-0 yenen Brezilya bronz madalya elde etmişti.

Öte yandan Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona, Pekin Olimpiyatları'nda dün Nijerya ve Arjantin arasında yapılan erkekler futbol finalinin yerel saatle 12.00'de sıcakta oynatılmasına tepki gösterdi. Arjantin Milli Takımı'nın eski efsanevi kaptanı Maradona, Arjantin'in 1-0 kazandığı maçın ardından madalya töreninden önce takımı kutlamak için sahaya indi. Maradona, yaptığı açıklamada, maçın yaklaşık 35 derece sıcakta oynatılmasını ''insanlık dışı'' bulduğunu söyledi. Maradona, ''Bu insanlık dışı. Nefes alamıyoruz. Bu sıcakta koşmak çok zor. Dayanılmaz bir sıcak var'' dedi. Maçı kazanan Arjantin, bu sonuçla Atina-2004'ten sonra bu dalda 2. kez üstüste altın madalya aldı.

24.08.2008


 

F.Bahçe'de Senna dosyası kapandı

FENERBAHÇE'NİN transfer önerisi götürdüğü ileri sürülen Marcos Senna, kulübü Villarreal ile sözleşmesini uzatma konusunda anlaşmaya vardı.

Villarreal Kulübü Başkanı Fernando Roig, 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Marcos Senna'nın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığını ve ücretinin artırıldığını duyurdu. Senna'nın sözleşmesinin feshedilmesi durumunda ise normalde 36 milyon Avro olan tazminatın 100 milyon Avro'ya kadar çıkartıldığı bildirildi. Villarreal'in, İtalyan Udinese le yaptığı hazırlık maçının ardından basına açıklama yapan Roig, ''Marcos Senna'nın sözleşmesini 1 yıl daha uzatmaya karar verdik. Marcos, hiç kuşku yok ki çok önemli ve Villarreal'in projeleri için gerekli olan bir futbolcu. Sözleşmesini iyileştirdik. Bu durumda herşey çok açık ve hepimiz memnunuz'' dedi. Senna da, ''Her zaman burada kalamk istediğimi söyledim. Sözleşmemi uzatarak Villarreal'de 1 yıl daha kalmak beni mutlu ediyor. Şu anda tek düşündüğüm Villarreal için çalışıp, büyük bir sezon için iyi şeyler yapmak'' diye konuştu.

24.08.2008


 

Robinho Real Madrid'den ayrılmak istiyor

İSPANYA Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Real Madrid'de, kulüp başkanı Ramon Calderon, Robinho'nun, sözleşmesini feshedip FC Chelsea'ye gidebileceğini, ancak yüklü bir meblağ ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Kulüp değiştirme isteğinde bulunan Robinho'nun, bu isteğiyle ilgili açıklama yapan Ramon Calderon, ''Robinho, sözleşmesini feshetme kararı alırsa, mahkeme onun ne kadar ödemesi gerektiğine karar verecek. Biz kendisinin burada kalmasını istiyoruz, ancak bu durum bizi çaresiz bırakıyor'' dedi. Real Madrid, daha önce 150 milyon Avro değer biçilen Robinho için FC Chelsea'den gelen 32 milyon Avro'luk öneriyi reddetmişti.

24.08.2008


 

800 metre yarışını Kenyalı Wilfred Bungei kazandı

PEKİN Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde erkekler 800 metrede altın madalyayı, Kenyalı Wilfred Bungei kazandı.

Bu kategoride 2006 yılının Dünya Salon Şampiyonası'nın altın madalyalı ismi olan 28 yaşındaki Wilfred Bungei, hemen hemen tamamını önde götürdüğü yarışı 1.44.65'te tamamladı ve altın madalyaya hak kazandı. Sudanlı İsmail Ahmed İsmail, 1.44.70 ile gümüş madalyanın sahibi olurken, bir diğer Kenyalı, son Dünya Şampiyonu Alfred Yego, parkurun son metrelerinde atağa kalkmasına karşın 1.44.82 ile ancak 3. oldu ve bronz madalya kazandı.

24.08.2008


 

Dağ bisikletinde altın madalya Spitz'in oldu

DAĞ bisikletinde bayanlarda altın madalyayı, Almanya'dan Sabine Spitz kazandı. Laoshan Dağ Bisikleti Parkuru'nda bugün yapılan dağ bisikleti bayanlar yarışına 30 sporcu katıldı ve 26'sı tamamladı.

Yarışta 2003 yılının Dünya Şampiyonu ve Atina-2004'ün bronz madalyalı ismi 37 yaşındaki Alman sporcu Sabine Spitz, 26.7 kilometrelik parkuru 1.45.11.00'da bitirdi ve altın madalyanın sahibi oldu.

24.08.2008


 

Pekin'de en çok izleyici çeken dal futbol

PEKİN Olimpiyat Oyunları'nda en çok izleyici çeken dal futbol oldu. Organizatörlerin açıklamasında, bayanlarda ve erkeklerde futbol müsabakalarını statlarda toplam 2 milyon 140 bin kişinin izlediği bildirildi.

Açıklamada, yalnızca erkekler futbol müsabakalarını statlarda yaklaşık 1.4 milyon kişinin izlediği kaydedildi. Şu ana dek düzenlenen olimpiyat oyunlarında ilk kez futbol müsabakalarına bu denli büyük ilgi gösterildiği belirtildi.

24.08.2008


 

Antalyaspor sezonun ilk maçında Beşiktaş'ı ağırlıyor

BEŞİKTAŞ ile Antalyaspor, bugün yapacakları 2008-2009 sezonu ilk hafta maçında lig tarihinde 27. kez karşı karşıya gelecekler. Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı Bünyamin Gezer, Cem Satman ve Asım Yusuf Öz hakem üçlüsü yönetecek.

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sona eren maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 26 lig maçının 16'sını Beşiktaş, 3'ünü ise Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Siyah-beyazlıların bu süre içinde attıkları 61 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 23 gol kaydedebildi.

24.08.2008


 

Trabzonspor yenilenen Avni Aker'de Ankara ile oynuyor

TRABZONSPOR ile Ankaraspor, bugün yenilen Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçta ligde 9. kez karşı karşıya gelecek. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maçı saat 19.00'da başlayacak.

Karadeniz ekibinde bonservis sorunu henüz halledilemeyen Tony Sylva'nın yerine Tolga Zengin'in kaleyi koruması bekleniyor. Ankaraspor'un 2004-2005 sezonunda lige yükselmesinin ardından bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 8 maçta 33'lük eşitlik bulunuyor. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Günün diğer maçlarında Konyaspor-Ankaragücü (21.00), G.Birliği-Koaelispor (21.00) karşılaşacak.

24.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır