"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Arz fazlasının sorumlusu üretici değil

Ordu Ziraat Odası Başkanı Nejat Avcı, fındık fiyatının geçen seneden 1 YTL düşük olmasının sebebi olarak gösterilen arz fazlası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Arz fazlasının sorumlusu üretici değil. Üretici, fındık olmasın diye mi uğraşması gerekiyor?” dedi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker’in canlı yayında geçen seneden 1 YTL düşük açıkladığı fındık fiyatına tepkiler devam ediyor. Evde, işyerlerinde, arkadaş sohbetlerinde tek konu neden fiyatın 1 YTL geri geldiği. Zihinler bu soru ile meşgulken Bakan Eker’in canlı yayınlanan açıklamasında ‘arz talep dengesini de göz önünde bulundurduk’ şeklindeki sözleri en çok üzerinde durulan konu. Bu sene geçen senelerin üzerinde bir rekolte bekleniyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri ve Ordu Ziraat Odası Başkanı Nejat Avcı, yaptığı açıklamada, bir eylem planları olmadığını, ancak diğer Ziraat Odası başkanlarını toplayacağını ve onlardan gelecek tekliflere göre tabanın sesine kulak vereceklerini ifade etti. Diğer yandan, arz fazlasının sorumlusunun üretici olmadığını üstüne basa basa ifade eden Avcı, “Ben bunu anlamıyorum, dünyanın hiçbir yerinde üretici ürünüm bol oldu diye üzülmez ama biz burada adeta bu duruma mahkûm ediliyoruz. Bu sene yörede havanın da uygun gitmesi ile ürün önceki yılardan fazla oldu diye cezalandırılıyoruz. Ne yani geçen seneki fındık olsa fiyat geçen sene gibi mi olacaktı? Acaba Tarım Bakanlığı ürünün verimli olması için yaptığı bazı çalışmaları yapmamalı mı? Acaba biz üreticiler ürün verimli olsun diye gübre atmak, çaba yapmak gibi işlemleri yapmamalı mıyız?” diye sordu.

/ Ordu

01.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Otoyol ve köprüler darphane gibi

  Bir öğrencinin maliyeti 500 YTL’den başlıyor

  Arz fazlasının sorumlusu üretici değil

  TPAO, deniz alanlarında petrol ve doğal gaz arayacak

  Türkiye'de, çimento üretimi 50 milyon tona yaklaşıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır