"Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya’ya karşı Gürcülerden canlı zincir halkası

Gürcistan’ın başşehri Tiflis başta olmak üzere bütün bölgelerde ‘’Dur Rusya’’ adı altında Rusya’yı protesto gösterileri düzenlenecek.

Rusya’yı protesto gösterileri sebebiyle dün yerel saatle 15:00’dan itibaren devlet kurumları yarım günlük tatile girecek, polis şehir merkezindeki bütün anayolları trafiğe kapatacak, toplu taşıma araçları çalışmayacak, ulaşım büyük ölçüde duracak. Tiflis’in Vake cadesindeki Rus Büyükelçiliği önü ve büyük Kilise’nin avlusunda ‘’canlı zincir halkası’’ oluşturulacak. Protesto gösterileri, parlamento ve ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle düzenlenecek. Parlamento’nun Eğitim Komisyonu Başkanı Giorgi Gabaşvili, gösteriler ile bütün dünya ya barış çağrısında bulunacaklarını, Gürcü halkının sokaklara dökülerek birlik ve beraberlik mesajı vereceğini kaydetti. AB liderlerinin Brüksel’de bir araya gelerek Kafkasya’daki durumu değerlendireceğini ve Rusya’ya karşı uygulanacak yaptırımları görüşeceğini ifade eden Gabaşvili, ‘’Biz de AB liderlerine destek vermek için sokaklarda olacağız’’ dedi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ulusa sesleniş konuşmasında, Gürcü halkına sokaklara çıkarak gösterilere destek olmaları çağrısında bulundu. Gürcistan’ın, Rusya’nın Güney Osetya’daki çatışmaların akabinde ülke topraklarına girdiği 8 Ağustos’tan bu yana en geniş katılımlı protesto gösterilerine sahne olması bekleniyor.

/ Tiflis

02.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Afganistan’daki katliam kesinleşti

  Operasyonlara Ramazan molası

  ABD’de kasırga paniği

  Liberation: AB, Rusya’ya karşı çaresiz

  Lavrov, Ankara’ya geliyor

  Anbar Irak güçlerine terkedildi

  Rusya’ya karşı Gürcülerden canlı zincir halkası

  Avustralya’dan, Rusya’ya ambargo tehdidi

  Sivastopol’da, NATO karşıtı gösteri

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır