"Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Skibbe işi kavrayamadı

G.Saray Şampiyonlar Liginden elenmenin moral bozukluğu ile gittiği zorlu Kayseri derlasmanından bir puanla döndü.

Maçtan sonraki demeçlerde teknik adamların yorumları ilginçti. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, " Ofansif gücü yüksek olan G.Saray'a gol pozisyonu vermeme yönünde başarılı olduklarını" söyledi. G.Saray Teknik Direktörü Mihael Skibbe ise "Özellikle ikinci yarıda sayısız gol pozisyonundan yararlanamadıklarını" açıkladı. İki teknik adamın birbiriyle çelişkili bu ifadeleri, maçı seyretmeyenlerin kafasını karıştıracak cinsten ifadeler.

Bizim değerlendirmemize göre bu ifadelerden gerçekçi olan tarafın, Kayseri teknik adamının yaptığı açıklamalar. Hatta maçın en önemli gol pozisyonunu da, Kayserispor yakaladı. Bu pozisyonda ilk defa resmi müsabakada kaleyi devralan De Sanctis çok başarılıydı. Kayserispor gerçekten de çok iyi savunma yaparak ve yardımlaşarak G.Saray'ın rahat hücum yapmasına imkan vermedi. G.Saray'ın tek forvetli saha dizilişi, başından sonuna kadar Kayserispor'u zorlamaktan uzak kaldı. Elindeki kadroyu iyi kullanmayı beceremeyen Skibbe, G.Saray'ın bu maçtan bir puanla dönmesinin baş aktörü oldu. Yaptığı değişikliklerden beraberliğe razı olduğu belli oluyordu. Yeni alınan Baros'u son 20 dakika oyuna sokarken, Ümit Karan'ı oyundan almak yerine ikisini beraber düşünmesi gerekirdi. Ümit'in karıştırıcı stili Baros'u rahatlatıp gol pozisyonu üretebilirdi.

Kalitesi tartışılsa da, elinde Lincoln gibi yetenekli bir oyuncuyu, son maçların formsuz oyuncusu Ayhan'la değiştirmeyi ancak Skibbe çapında bir teknik adam akıl edemez. Skibbe'yi belki biraz erken eleştiriyor olabiliriz. Ancak maçlar gelip geçiyor. Teknik adamın meseleyi kavramasını beklemiyor. Bu aymazlık G.Saray'ı, Şampiyonlar Ligine katılmaktan etti. Baktığımızda da, aynı hatalar devam ediyor.

G.Saray'ın bu sezonki kadrosu geçen yıla bakıldığında, çok daha kaliteli ve doyurucu. Bu malzemeyi kullanacak kişide taknik direktördür. Gidişat, G.Saray teknik direktörünün bu zenginliği iyi kullanamadığını gösteriyor. Denilse ki, geçen yılın son 5 maçını kazanırken takımın başında olan Cevat Güler olsaydı, G.Saray bundan daha başarısız olur muydu? Benim cevabım G.Saray ligdeki iki maçını kazanmanın yanında, Şampiyonlar Ligine da mutlaka kalırdı.

02.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Necati: İspanya beni izleyecek

  G.Saray'ın mazereti çok

  KAYSERİSPOR SKİBBE'YE ÇOK KIZDI

  ‘12 Dev Adam’ Avrupa Şampiyonası'na hazır

  NBA yıldızı Hırvat Giricek 2 yıl F.Bahçe Ülker'de

  Mehmet Aurelio Ermenistan maçında oynayamayacak

  HAFTANIN ARDINDAN

  G.Birliği Avustralyalı James Troisi'yi transfer etti

  Zirveye yerleşen Bursaspo taraftara teşekkür etti

  Skibbe işi kavrayamadı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır