"Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

Küçük boyutlar, büyük keyifler

Dışarıdan bakıldığında küçük görünen 5 kişilik araç, oldukça geniş bir hayat alanı sunuyor ve hatchback otomobillerde pek rastlamadığımız eşya gözleri de mevcut. Hem iç mekân, hem de dış mekânda yenilenen tasarımı ile dikkat çekiyor.

Bunu hep söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Türkiye, Hatchback'i seviyor. Kompakt yapısı, düşük yakıt tüketimi ve sunduğu dinamik sürüş özelliği Hatchback modellerini tercih sebebi kılan başlıca faktörler. Halkımızı bu tip araçlara olan teveccühüne yollarda şahit olabilirsiniz. İşte bu hatchback ailesinin üyelerinden Aveo, 2002 yılında yollarda boy göstermeye başladı ve ulaştığı satış rakamları ile başarısını tescilledi. Yeni Aveo'nun Hatchback modeli, Mayıs 2008 ayı itibari ile Türkiye'de pazara sunuldu.

Yeni Aveo Hatchback, hem iç mekân hem de dış mekânda yenilenen tasarımı ile dikkat çekiyor. Ön kısmındaki sadelik biraz sıkıcı olsa da geniş ve parlak camlı farlar ve çamurlukların alt kısmından spot şeklinde çıkan sis farları ile yan hatları ve önden arka kapıya uzanan dinamik yan çizgileri araca heyecan katmış. Dediğimiz gibi kompakt yapısı daha çok şehir içlerinde kıvrak hareket etmenizi ve kolay park etmenizi sağlıyor ki; bunun önemini en çok büyük şehirlerde yaşayanlar bilir. Uzun yola gitmek isteseniz de yanınıza fazla eşya almamanızı öneririz. Gerçi bu Aveo'nun kabahati sayılmaz, bu dezavantajı hatchback bir model tercih ederken göze almış olmanız gerekiyor.

İç mekânda gösterge paneli üzerinde krom çerçeveli kontrol göstergeleri ve havalandırmalar, ön konsola entegre müzik sistemi ve hemen alt kısımdaki klimasıyla araç, iç tasarımdaki kullanılabilirliği vurguluyor. Bazı versiyonlarında sunulan sürücü ve yolcu hava yastıkları, MP3/CD/radio çalar ve aralıklı çalışan cam sileceği gibi özellikler ile donanım seviyesi yükseldikçe konfor seviyesi de yükseliyor.

Dışardan bakıldığında küçük görünen 5 kişilik araç, oldukça geniş bir hayat alanı sunuyor ve hatchback otomobillerde pek rastlamadığımız eşya gözleri de mevcut. S, SE ve SX modelleri bulunan yeni Aveo, otomatik vites avantajı ve zengin donanım seçenekleri ile satışa sunulmakta. Ayrıca, ABS sistemi, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı sistemi, geliştirilmiş darbe emici güvenlik sistemi ile güvenli bir yolculuk yapmanızı sağlamakta.

YAKIT TÜKETİMİ OLDUKÇA TATMİNKÂR

Yeni Aveo 1.2lt veya 1.4 lt hacimli motor seçenekleri ile ekonomik kullanım avantajı sağlarken, test ettiğimiz 1.2, 16V, 84 Hp, 1.2 motor seçeneği 100 km'de 4.6 lt. yakıt tüketimi ile oldukça tatminkâr. Ancak hızlı kalkış ve pratik hareketler için çok iyi tepki veren motordan çok da fazla performans beklenmemesini söylemek gerekir. Bütün bu özellikleriyle yeni Aveo, 21.740 ytl ile 25.790 ytl arasında değişen fiyatlarla galerilerdeki yerini aldı bile.

03.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Küçük boyutlar, büyük keyifler

  Hyundai i30'a güvenlikten 5 yıldız

  En sportif Audi TT Türkiye'de

  HERKES GRANDE PUNTO'NUN PEŞİNDE

  YENİ SEAT IBIZA TÜRKİYE'DE!

  Değer katan tasarımıyla ekonomik bir sedan

  Skoda Fabia ilk ralli testini başarıyla geçti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır