"Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

RAMAZAN TAKVİMİ

DÖRT gün geride kaldı

Sayılı gün tez geçer

Giden geri gelmiyor

Gelenlerse hep gider



GÜNÜN DUÂSI

Allah’ım!

Bize, emirlerine itaatte ve hayırlı işlerimizde muvaffakiyet ihsan eyle! Bizi dünyanın ve âhiretin iyi işlerinde başarılı kıl! Kusurumuzu affet! Unuttuklarımızdan dolayı bizi sorgulama!



Teravihte çocuk olmak

Çocuk, sokakta, parkta, bahçede ve okulda çocuk olduğu gibi, camide de çocuktur. Fıtratının gereği, yaramazlıklar, huysuzluklar, dikkat çekmek için bazı sıra dışı davranışlar gösterecektir. Bazı büyükler, çocukların teravih namazındaki muzırlıklarına tahammül edemeyip onları camiden kovmaya kalkarlar.



“Ashabım gökteki yıldızlar gibidir”

Sahabeler, Resûlullah'ı (asm) görmüş, onun nurundan istifade etmiş kişilerdir. Onların özelliklerini Resûlullah (asm) şu şekilde ifade etmektedir:



Oruca niyet

Oruç için niyet, kişinin oruç tutacağını bilmesi ve oruç tutmaya karar vermesinden ibârettir. Oruç için sahura kalkılması, oruç için sahurda bir bardak su içilmesi veya oruç için sahurda bir lokma bir şeyler yenilmesi niyet yerine geçer.



TEBESSÜM

Bizim eve de buyursun!

Bir zat Ramazan’da hiç evine gelmez, boyuna davetli davetsiz iftarlara gidermiş. Bir akşam birisi evine gelerek:



DÜŞÜNCE DÜNYASI

Vesvese

İNSAN kalben ve fikren İlâhî hakikatlere bakıp düşündüğü zaman, bilhassa namaz ve ibadet esnasında, gerek şeytan tarafından, gerek nefsi tarafından pek fena, pis ve çirkin vesveseler, hatıralar sinekler gibi kalbe ve akla hücum eder.



Hurma tatlısı

MALZEMELER (8-10 kişilik)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı margarin veya tereyağı

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

100 gr. iri dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın



Acz

Acz, insanın pek karşılaşmak istemediği ve örtmek için çabaladığı bir duygu. Belki de kibir, gurur, büyüklenme eğilimleri ve zulümler bu arayıştan kaynaklanıyor.



Gemilerde oruç-3

Ramazan ayında gemi aşçıları günde beş defa sofra hazırlamak zorunda kalırlar. Zira oruç tutmayanları da hesaba katmak gereklidir. Bununla birlikte sofra tertibini değiştirmeye gerek yoktur. Örneğin akşam yemeği ile iftar yemeği aynı mönüden oluşmaktadır. Sahur yemeğinde ise kahvaltı ile birlikte öğle yemeği bulunur.



İmâm-ı A’zam’a işâret eden hadîsler

Buhârî ve Müslim’deki bir hadîsi şerîfte Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyuruyor: “Îmân, Süreyya yıldızına çıksa, Fârisoğullarından biri elbette alıp getirir.”



 
GAZETE 1.SAYFA

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır