"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Erivan'da tek gündem Türkiye

2010 Dünya Kupası elemelerinde 5.grupta yarın Türkiye ile sahasında karşılacak olan Ermenistan'da herkes Türkiye'yi konuşuyor. Maçın oynanacağı 52 bin kişilik Hraz Stadının tamamen dolacağı bildirildi.

ERMENİSTAN Futbol Federasyonu Başkanı Rubel Hayrapetyan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan'ı ziyaret edecek olmasından büyük memnuniyet duyduk. Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir adım teşkil edecek" dedi. Hayrapetyan, yaptığı açıklamada, Ermenistan-Türkiye maçından önce tüm hazırlıkları tamamladıklarını, herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını, herkesin bu maça hazır olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'ı ziyaret edecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Hayrapetyan, ancak Ermenistan'da az da olsa bu ziyarete karşı çıkan kesimler olabileceğini ifade etti. Hayrapetyan, maçın dostluk ve kardeşlik havası içinde geçmesini temenni ettiklerini belirterek, maçın sonucuyla ilgili olarak da iyi oynayanın ve güçlü olanın kazanmasından yana olduğunu kaydetti.

MAÇ 52 BİN KİŞİLİK HRAZDAN STADINDA

Bu arada futbol federasyonu yetkilileri, maçın oynanacağı 52 bin kişilik Hrazdan stadyumunun tamamının dolmasını beklediklerini belirtti. Şu ana kadar 12 bin biletin satıldığını bildiren yetkiller, Türk taraftarları için 2700 koltuğun ayrıldığını söyledi. Maçı izlemek için 100'den fazla yabancı, 60 da yerel gazetecinin akreditasyon yaptırdığı kaydedildi. Maç öncesi ve sonrası için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirten yetkililer, Türk milli takımının Erivan kent merkezinin biraz dışında bulunan Golden Palace Otelinde kalacağını da ifade etti.

GAZETELER GÜL'Ü KONUŞUYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti Ermenistan'da dün çıkan gazetelerde geniş yer buldu. Gazeteler, Cumhurbaşkanı Gül'ün maçı izlemeye gelmesinin, Dışişleri Bakanlığı MüsteşarYardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün dün Erivan'daki temaslarından sonra netlik kazandığını yazdı. Haberlerde, Gül'ün ziyaretinin siyasi bir anlam taşımadığı, sadece sportif amaçlı olduğu belirtildi.

SEMİH VE NİHAT'I BEĞENİYORLAR

Ermeni oyuncular, Türk Milli Takımı'nın gücünü iyi bildiklerini, çok enteresan ve zevkli bir maç olacağını kaydettiler. Karşılaşmanın ilginç bir atmosferde geçeceğini belirten milli takım kalecilerinden Gasparan Gevok, ''Zevkli bir mücadele olacağından eminim. Maçta forma şansı bulursam elimden gelenin en iyisini yapacağım'' dedi. Gevok, Türk Milli Takımı'nda en çok beğendiği oyuncunun Semih Şentürk olduğunu söyledi. Futbolculardan Levon Paçaçan da Türkiye'de en çok Nihat'ı beğendiğini kaydederek, ''Rakibimizin gücünün farkındayız. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. Dostluk kazansın'' diye konuştu.

A MİLLİLER ERMENİSTAN YOLCUSU

(A) Milli Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Ermenistan ile 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda yapacağı ilk karşılaşma için bugün başkent Erivan'a gidecek. Hazırlıklarının İstanbul bölümünü dün akşam saat 18.15'de BJK İnönü Stadı'nda basına kapalı yaptığı idmanla tamamlayan ay-yıldızlı ekip, bu sabah saat 09.30'da THY'nin özel seferiyle Erivan'a gidecek. Ermenistan'da bu akşam saatlerinde, maçın yapılacağı Hrazdan Stadı'nda son antrenmanını yapacak olan Türk Milli Takımı'nda, idman öncesinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Türk Milli Takımı kafilesi, 6 Eylül Cumartesi günü TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmanın ardından Türkiye'ye dönecek.

05.09.2008


 

12 Dev Adam iyi başladı

2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme gurubundaki ilk maçında Ukrayna'yı 86-73'lük skorla geçen (A) Milli Takım'da Menajer Harun Erdenay, sergilenen basketbolun kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Harun Erdenay, önemli ölçüde takımını yenileyen ve genç bir kadroyla İstanbul'a gelen Ukrayna'nın kendileri için başlangıçta kapalı kutu olduğunu belirterek, ''Ukrayna karşısında iyi bir basketbol oynayarak sonuca gittik. İlk periyot haricinde etkiliydik. Özellikle Kerem Tunçeri, Hidayet ve Oğuz'un hücum performansları skor açısından bizi taşıdı'' diye konuştu. Artık 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Belçika ile oynayacakları maça konsantre olmaya çalıştıklarını aktaran Erdenay, ''Artık hedef Belçika. Rakibimizi orada yenerek 2'de 2 yapmak ve Fransa karşısına bu şekilde çıkmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

TANJEVİC NE DEDİ?

(A) Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Ukrayna ile yaptıkları maçta takımın hücumdaki performansından memnun olduğunu, ancak savunmadan memnun kalmadığını söyledi. Tanjevic, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'nın şut yüzdesinin iyi olduğunu belirterek, ''Özellikle oyun kurucu pozisyonundaki oyuncuların savunmasından memnun değilim, ancak önümüzdeki maçlarda savunmada da daha iyi oynayacağız'' dedi.

BUGÜN BRÜKSEL YOLCUSU

Öte yandan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 6 Eylül Cumartesi günü Belçika ile yapacağı ikinci karşılaşma için bugün başkent Brüksel'e gidecek. Ay-yıldızlı ekip, bugün saat 14.05'de uçakla Brüksel'e hareket edecek. A Mlliler, 6 Eylül Cumartesi günü Charleroi kentinde TSİ 21.00'de başlayacak maçın ardından 7 Eylül Pazar günü yurda dönecek.

05.09.2008


 

Federasyon Terim'in 55. yaşını kutladı

FUTBOLDA Federasyonu, dün 55. yaşını dolduran Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in doğum gününü, yayınladığı mesajla kutladı.

Federasyonun internet sitesinde ''Nice Yıllara Fatih Terim'' başlığıyla yayınlanan mesajda, ''Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim bugün 55'inci yaşını dolduruyor. 4 Eylül 1953'te Adana'da doğan Fatih Terim'e, Dünya Kupası grup eleme maçları öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu olarak nice yaşlar diliyoruz'' denildi.

05.09.2008


 

Ümit Özat'ın tahlilleri temiz çıktı

Sahada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Türk futbolcu Ümit Özat'ın kontrolleri tamamlamak üzere. Şu ana kadar yapılan tahlillerde bir şey bulunamadı.

ALMANYA Birinci Ligi takımlarından 1. FC Köln'ün kulüp doktoru Jürgen Böhle, Karlsruher SC'ye karşı cuma akşamı oynanan karşılaşmada sahada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Türk futbolcu Ümit Özat'ın kontrollerini tamamlamak üzere olduklarını, ancak şimdiye kadar bir şey bulamadıklarını bildirdi. Jürgen Böhle, Ümit'in durumunun iyi olduğunu belirtti. ''Ümit gelecek hafta oynamak istiyor. Bu mümkün mü'' şeklindeki soruya da Böhle, ''Düşündüğümüz gibi neticeler iyi çıkarsa görev alması mümkün. Ancak bunların hepsi varsayım'' diye cevap verdi.

05.09.2008


 

FIFA, 19 Mayıs Stadı'nın zeminini denetledi

FIFA Suni Çim Sorumlusu Nigel Fletcher, 19 Mayıs Stadı'nın zeminini denetledi.

Ankaragücü Kulübü adına Hilmi Büyükharmancı, Gençlerbirliği Kulübü adına da Prof. Dr. Emin Ergen'in hazır bulunduğu denetlemede, FIFA Suni Çim Sorumlusu Fletcher, kulüp yetkililerinden stat zeminiyle ilgili görüşlerini aldı. Fletcher, denetleme sonrası yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Stadı'na herhangi bir onay vermek için gelmediklerini belirterek, ''Futbolcuların performansları ve suni çimin gelişimiyle ilgili bilgi almak için buradayız. Kulüplerin ve futbolcuların zeminle ilgili görüşlerini alacağız. Ayrıca FIFA da bir laboratuvar ekibi göndererek zeminle ilgili etüt yapacak'' diye konuştu.

05.09.2008


 

Golfte Turkish Open'a rekor katılım

ÜLKEMİZİN en prestijli golf turnuvası Türkiye Açık Şampiyonası bugün başlıyor. 4-7 Eylül tarihleri arasında Antalya Belek'teki Cornelia Golf Kulübü'nde düzenlenecek turnuvaya bu yıl 24 ülkeden 135 golfçü şampiyonluk için mücadele edecek.

İlki 2002 yılında organize edilen turnuvada bu yıl ilk kez bayanlar da yarışacak. 10 ülkeden 25'i yabancı toplam 37 bayan sporcu da dört gün boyunca kürsüye çıkmak için ter dökecek. Geçen yıl yine Antalya'da yapılan turnuvaya 86 golfçü katılmıştı.

05.09.2008


 

Nadal ve Serena Williams turladı

ABD'NİN New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu yıl 128'incisi düzenlenen turnuvada toplam 20 milyon 657 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

Turnuvanın 10. gününde tek erkekler çeyrek finalinde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, ABD'li Mardy Fish'i 3-6, 6-1, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. Tek bayanlarda çeyrek final maçları tamamlanırken, bugün ABD'li Williams kardeşler karşılaştı. 4 numaralı seribaşı Serena Williams, 7 numaralı searibaşı Venus Williams'ı 7-6 ve 7-6'lık 2 set üzerinden 2-0 yenerek yarı finale yükselen taraf oldu.

05.09.2008


 

Türk taraftarlar zengin ediyor

BELÇİKA Futbol Federasyonu Mali İşler Sorumlusu Germain Landsheere, Türk seyircilerin federasyonları için büyük gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Landsheere, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ve İspanya ile aynı grupta olmalarının sportif alanda iyi bir senaryo olmadığını belirterek, ''Öte yandan maddi açıdan bakıldığında bizim için çok iyi. Çünkü Belçika'da çok sayıda Türk ve İspanyol yaşıyor'' dedi. Türk Milli Takımı veya Türkiye liglerinden herhangi bir takımı ağırladıklarında, stadın 4'de 3'ünü Türklerin doldurduğunu kaydeden Landsheere, Türklerin kendileri için büyük gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır