"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy ve Esad'dan Türkiye'ye şükran

AB dönem başkanı Fransa’nın Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa’nın İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı müzakerelere arabuluculuk eden Türkiye’ye minnettar olduğunu söyledi.


İslâma “terör dini ” dedi

ABD'DE Cumhuriyetçi Parti’nin sönük başlayan ancak sonradan hareketlenen kongresinin üçüncü gün konuşmacılarından eski New York belediye başkanı Rudy

Le Figaro: Türkiye vazgeçilmez ülke

FRANSA'DA yayımlanan Le Figaro gazetesinin başmakalesinde, Kafkasya, Orta Doğu ve Balkanlar’daki son gerginliklere atıfta bulunularak, “Türkiye’nin bö


  KKTC Cumhuriyet Meclisi olağanüstü toplandı

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın katılımıyla Kıbrıs konusunda olağanüstü toplandı. Talat, Genel Kurul’da milletvekillerini yeni başlayan Kıbrıs müzakere süreci konusunda bilgilendiriyor.


  AB Dışişleri Bakanları, trende toplanacak

AVRUPA Birliği gayriresmî dışişleri bakanları toplantısı yarın Avignon şehrinde başlıyor. Kafkasya’daki krizin öncelikle ele alınacağı iki günlük toplantının son bölümüne Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da katılacak.


  Cheney, Gürcistan’da Rusya’ya yüklendi

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ülkesinin Gürcü halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirtti. Bölge gezisi çerçevesinde geldiği Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Cheney, Gürcistan’ın ABD desteğine ve yardımına güvenebileceğini kaydetti.


  Gamsahurdia’nın oğlu gözaltına alındı

SOVYETLER Birliği’nin dağılmasından sonra Gürcistan’ın ilk devlet başkanı olan Zviad Gamsahurdia’nın oğlu Tsotne Gamsahurdia’nın, darbe girişiminde bulunduğu suçlamasıyla dün gözaltına alındığı bildirildi.


  İsrail’in başmüzakerecisi istifa etmiş

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad, Suriye ile İsrail arasındaki aracılı görüşmelerin İsrail’in başmüzakerecisi istifa ettiği için ertelendiğini belirtti.


  McCain'in yardımcısı Bush gibi

Abd'de Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, Amerikan askerlerinin Irak’a “Tanrı tarafından” gönderildiğini söyledi. Palin, bu sözleri Alaska’da Haziran ayında kilisede toplanan papaz okulu öğrencilerine hitaben konuşurken sarf etti.


  ‘İran’a saldırı küresel felâkete yol açar’

surİye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran’a yönelik herhangi bir saldırının “küresel felâkete yol açacağı” uyarısında bulundu.


  İskoçya’da, kısmî içki yasağı konuldu

İSKOÇYA hükümeti, 21 yaşından küçüklerin içki satın almasını yasaklıyor. Başbakan Alex Salmond, “sokakları daha güvenli kılabilmek” amacıyla bu yola başvurmayı düşündüklerini açıkladı.


  Baltık denizine 20 km'lik köprü

DANİMARKA ile Almanya, Baltık Denizi’nde iki ülke arasında 20 kilometrelik köprü inşa edilmesini öngören bir anlaşma imzaladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır