"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Ölüme geçici bir hayat rengi vermek

“125 yaş ve kansersiz bir hayat ütopik değil.

İspanyol bilim adamları, gen terapisiyle farelerin ömürlerini yüzde 45 oranında uzatmayı başardı. İspanyol Ulusal Kanser Araştırma Merkezi (CNIO) uzmanları, ‘Sadece ömürleri uzamadı, kansere de yakalanmadılar. Bunu insanlara uyarlayabilirsek 125 yaşına kadar kansersiz bir hayat yaşanacak’

dedi.” (Akşam, 1.9.2008)

Bediüzzaman, yıllar önce “En müzmin dertlere dahi derman bulunabilir” demişti. “Hattâ, ölüme de muvakkat bir hayat rengi vermek mümkündür” diyerek, insan ömrünün uzayabileceğine işaret etmişti.

Bu, kuru bir iddiâ değildi. Çünkü, Kur’ân, buna işaret ediyordu. Bediüzzaman da, Kur’ân’a dayanıyordu.

Kur’ân âyetlerinin zahirî mânâlarının yanında, her asra bakan işârî mânâlarının olduğuna da dikkat çeken Bediüzzaman, yukarıdaki ifadelerini şu âyete dayandırmıştı:

“Allah’ın izniyle anadan doğma körleri ve alaca hastalığına tutulanları iyileştirir ve ölüleri diriltirim.” (Âl-i İmrân Sûresi: 49.)

Hz. İsa’nın (as) bir mû'cizesini zikreden bu âyet-i kerime, aynı zamanda kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa da önemli mesajlar veriyordu. Çünkü Kur’ân, ezelî bir kelâmdı.

Bediüzzaman, sözkonusu âyetin işaretini şöyle ifade etmişti:

“En müzmin dertlere dahi derman bulunabilir. Öyle ise, ey insan ve mû'sîbetzede benîâdem! Me’yus (ümitsiz) olmayınız. Her dert, ne olursa olsun, dermânı mümkündür; arayınız, bulunuz. Hattâ, ölüme de muvakkat bir hayat rengi vermek mümkündür.”(Sözler, s. 232)

Demek ki çalışmak, aramak gerekiyordu...

Nitekim insanoğlu, yaptığı araştırmalar neticesinde, gerek ölümcül hastalıklara şifa, gerekse ömrü uzatacak başka yollar bularak “ölüme muvakkat bir hayat rengi” verebiliyor. İşte, İspanyol bilim adamlarının yaptığı çalışmalar, bunun son örneklerinden biri.

Daha önce de şöyle bir araştırma yer almıştı basında:

“Anti-aging uzmanı Hong Kong asıllı ABD’li 59 yaşındaki Dr. Edmund Chein, hormon tedavisiyle yaşlanmanın durdurulabileceğini ve hatta giderek gençleşmenin mümkün olduğunu iddiâ etti. Chein’e göre, bu terapiyle insanlar yakında 200 yaşına kadar yaşayacak. Chein, ‘Örneğin genetik olarak 90 yaşına kadar yaşaması mümkün olan birini ele alalım. Bu süreci 120, 150 hatta 180 yaşına kadar çekebiliriz. Yani ölümü erteleyebiliriz’ dedi. Hastalarına büyüme hormonu veren Chein, Allah’ın insanlara doğuştan verdiği hormonları kendisinin hap olarak sunduğunu söyledi.” (Akşam, 31.12.2007)

Âl-i İmrân Sûresi’nin 49. âyetinin tefsiri ışığında “ölüme de muvakkat bir hayat rengi vermek mümkün” olduğuna göre, İspanyol bilim adamlarının veya Dr. Edmund Chein’in insan ömrünün uzatılmasıyla ilgili araştırmaları yabana atılmamalı.

Ancak asıl yabana atılamayacak kesin gerçek ve nihaî sonuç, aynı sûrenin 185. âyetinin verdiği açık mesaj olsa gerek:

“Her nefis ölümü tadıcıdır.”

İSMAİL TEZER

08.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Ölüme geçici bir hayat rengi vermek

  Oruçlu için neler mekruhtur?

  Kul

  Sahurda çocuk olmak

  Ummadığın taş, baş yarar

  Aşere-i Mübeşşere

  Allah’a sığınmak

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

  Tiryakinin hali…

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır