"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kitaplar okuyucularını bekliyor

TÜRKİYE Diyanet Vakfı’nın düzenlediği “27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” İstanbul-Sultanahmet ve Ankara-Kocatepe camileri avlusunda açıldı. 26 Eylül’de sona erecek olan fuarlarda tam 50 bin kitap okuyucularla buluşacak.



Balkanlardaki Osmanlı mirasına restorasyon

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrindeki Murat Hüdavendigâr Camii’nin restorasyonunun tamamlanması dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, anlamlı ve tarihî bir güne şahitlik ettiklerini dile getirerek, Bulgaristan’da kültür abidesi ilân edilen Murat Hüdavendigâr Camii’nin açılışı için Filibe’de bulunduklarını söyledi.



Türküler, çocuklarımıza yazdığımız mektuplardır

TÜRK halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz, türkülerin, ‘’çocuklara yazılan mektuplar’’ olduğunu ifade ederek, ‘’geleneklerimiz, göreneklerimiz ve şivelerimizi barındıran türkülerimiz sadece eğlence aracı olarak görülmemeli’’ dedi.



Mevlânâ’ya ziyaretçi akını

TÜRKİYE’DE en fazla turist çeken müzelerden biri olan Mevlânâ Müzesi'ni bu yılın 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla, 1 milyon 383 bin 915 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.



Karagöz için yol haritası

TÜRK gölge oyunu klâsiklerinden olan Karagöz'ün UNESCO'nun ''somut olmayan kültürel mirasın temsili listesine'' alınması için bir süre önce başlatılan çalışma kapsamında 5 yıl süresince yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası çizilerek Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır