"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BU HATADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

Boğaziçi Avukatlar Derneği, Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya yapılanın Öz'e karşı da tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Öz hakkındaki incelemeyi “hata” olarak değerlendiren ve bu hatadan bir an evvel dönülmesini isteyen Başkan Yılmaz Geniş, “Savcının yetkilerini kullanmasında yasal olmayan birşey yok. Aksine görevini yeterince yerine getirmesini önleyen yasal engeller var” diye konuştu.

DÂVÂ SONUNA KADAR GÖTÜRÜLMELİ

Geniş, “Şikâyet müessesesi, gerçek hukuk ihlâllerini engellemek yerine, ciddiyet ve sorumluluk içinde görevini yerine getiren savcılarımızı yıldırıp cesaretini kıran 'Demokles'in kılıcı' gibi kulanılmamalıdır. Hukukun üstünlüğü ve eşitlik ilkelerine inanmış hukukçular olarak, Ergenekon soruşturması ve dâvâsının hiçbir engele ve sindirmeye maruz bırakılmadan sonuna kadar götürülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bu savcı da harcanmasın

HAKKINDA inceleme başlatılan Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e hukuk dünyasından destek geldi. Öz’e karşı yapılan hatadan dönülmesi gerektiğini belirten hukukçular, Ergenekon soruşturmasının sonuna kadar götürülmesini istendi.

Boğaziçi Avukatlar Derneği, Savcı Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatılmasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Yılmaz Geniş yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturmasının ülkenin demokratikleşmesi adına büyük bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Geniş, “Vatanperverliğin gerçekliği turnusol kâğıdı gibi Ergenekon dâvâsıyla ortaya çıkacaktır.” dedi.

Türkiye’nin vesayet rejiminden kurtulamadığına işaret eden Geniş, “Türkiye, Şemdinli dâvâsının Savcısı Ferhat Sarıkaya’ yı kaybetmesi gibi Zekeriya Öz’ü kaybetmesine izin vermemelidir. Yapılan hatadan bir an evvel dönülmesi gerekmektedir. Savcının yetkilerini kullanmasında yasal olmayan hiç bir işlem bulunmadığı gibi aksine yasal engeller nedeniyle görevini yeterince yerine getirememektedir. Şikâyet müessesesi, gerçek hukuk ihlallerini engellemek yerine, ciddiyet ve sorumluluk içinde görevini yerine getiren savcılarımızı yıldırıp cesaretini kıran ‘Demoklasin kılıcı’ gibi kulanılmamalıdır. Anayasa’da tarif edilen hukukun üstünlüğü ve eşitlik ilkelerine inanmış hukukçular olarak, Ergenekon soruşturması ve dâvâsının hiçbir engele ve sindirmeye maruz bırakılmadan sonuna kadar götürülmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

BAKAN ŞAHİN AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, önceki gün akşam TBMM’de verilen Adli Yıl Açılış Resepsiyonunda, bir soru üzerine ‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili gelen şikâyetlerin, ilgili genel müdürlükler tarafından ele alındığını, inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığını söylemişti. Sonucun henüz kendisine gelmediğini ifade eden Şahin, ‘’Gelen şikâyetleri birlikte değerlendirmek üzere bir süre önce inceleme başlatmıştık. Bu inceleme sürüyor. Müfettişler incelemeyi tamamladıktan sonra bilgi vereceğim’’ demişti.

/ İstanbul

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Asrın deneyi bugün yapılıyor

  BU HATADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

  Alman ordusunda Müslümanların sayısı artıyor

  Protokole son

  ÜNİVERSİTELERDE ÇAĞDIŞI UYGULAMA HÂLÂ SÜRÜYOR

  Baykal, Ergenekon savcısını tehdit etti

  İlâç kupürleri artık kesilmeyecek

  Bakan Şahin, yazar Demirer'in yargılanmasına izin verdi

  DTP’nin savunmasını Ahmet Türk yapacak

  DTP’li Kalkan’a bir haftada 2. hapis cezası

  Elazığ’da 1 asker şehit

  Araç muayenesi her bölgede yaptırılabilecek

  İran otobüsü devrildi: 16 ölü, 32 yaralı

  Deniz Feneri Derneği Başkanı Engin Yılmaz: Almanya’daki dernekle hiçbir bağımız yok

  AB süreci heba edilmesin

  Başbuğ gazetecilerle görüşecek

  8 ayda 873 terörist etkisiz hale getirildi

  İHH'den Etiyopya'ya gıda yardımı

  İstanbul trafiğinde metrobüs rahatlığı

  Tıp dünyasının acı kaybı

  Meslek lisesi kayıtlarına 12 Eylül'e kadar devam

  Cepte Kur'ân mealine büyük ilgi

  ‘Engelsiz kariyer’ portalı açıldı

  12 kilometrelik iftar sofrası

  3 milyon kişi kutsal topraklar için vize aldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır