"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alman ordusunda Müslümanların sayısı artıyor

Kuzey Almanya İslâm Toplumu derneği tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Almanya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Johann-Georg Dora, son yıllarda Alman Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapan Müslümanların sayısının arttığını söyledi.

KUZEY Almanya İslam Toplumu Derneği tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Almanya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Johann-Georg Dora, son yıllarda Alman Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan Müslümanların sayısının arttığını söyledi. Almanya’nın Hamburg şehrinde verilen iftar yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Uçar, dünyanın birçok yerinde Müslümanların potansiyel terörist olarak görüldüklerini savunarak, bu düşüncenin bazı politikacılar tarafından da açıkça dile getirildiğini söyledi. Uçar, ‘’Avrupa’da yaşayan Müslümanlar diğer dinlere mensup topluluklar gibi eşit hak ve yasalardan yararlanmak zorunda. Karşılıklı ön yargıların ve yabancı düşmanlığının giderilmesi ancak diyalogla mümkündür’’ dedi. İslam dininin barışçı bir din olduğunu, gösterildiği ve çoğu zaman yansıtıldtığı gibi saldırgan bir din olmadığını ifade eden Uçar, Müslümanlar olarak her türlü şiddetin karşısında olduklarını kaydetti. İftar yemeğine katılan Dora da, yaklaşık 25 yıl önce Diyarbakır’da bir iftar yemeğine katıldığını belirterek, son yıllarda Alman Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan Müslümanların sayısının arttığını söyledi. Alman ordusunda yaklaşık 700 Müslüman askerin bulunduğunu belirten Dora, ‘’şu an tam sayı vermem mümkün değil, çünkü orduya aldığımız kişilerin dinini sormuyoruz. Ülkelerde olduğu gibi askerlikte de çok kültürlülük ve farklı dinler zenginlik teşkil eder’’ dedi. Askeri düzen bozulmadığı sürece insanların dini kültür ve geleneklerini yaşamaları gerektiğini kaydeden Dora, ‘’bir ülkede devlet ve kilise işlerinin birbirinden ayrı olması, ancak birbirleriyle sağlıklı diyalog kurması çok önemli. Askerler arasında Müslümanların da yer alması bazı durumlarda bizim için de önemli. Sorunlar daha kolay çözümlenebiliyor’’ diye konuştu. Dora, Afganistan, Lübnan, Bosna-Hersek ve Balkanlarda askerlerin arasında Alman Müslümanların da yer aldığını ve bunun büyük kolaylıklar sağladıklarını belirtti.

/ Hamburg

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Asrın deneyi bugün yapılıyor

  BU HATADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

  Alman ordusunda Müslümanların sayısı artıyor

  Protokole son

  ÜNİVERSİTELERDE ÇAĞDIŞI UYGULAMA HÂLÂ SÜRÜYOR

  Baykal, Ergenekon savcısını tehdit etti

  İlâç kupürleri artık kesilmeyecek

  Bakan Şahin, yazar Demirer'in yargılanmasına izin verdi

  DTP’nin savunmasını Ahmet Türk yapacak

  DTP’li Kalkan’a bir haftada 2. hapis cezası

  Elazığ’da 1 asker şehit

  Araç muayenesi her bölgede yaptırılabilecek

  İran otobüsü devrildi: 16 ölü, 32 yaralı

  Deniz Feneri Derneği Başkanı Engin Yılmaz: Almanya’daki dernekle hiçbir bağımız yok

  AB süreci heba edilmesin

  Başbuğ gazetecilerle görüşecek

  8 ayda 873 terörist etkisiz hale getirildi

  İHH'den Etiyopya'ya gıda yardımı

  İstanbul trafiğinde metrobüs rahatlığı

  Tıp dünyasının acı kaybı

  Meslek lisesi kayıtlarına 12 Eylül'e kadar devam

  Cepte Kur'ân mealine büyük ilgi

  ‘Engelsiz kariyer’ portalı açıldı

  12 kilometrelik iftar sofrası

  3 milyon kişi kutsal topraklar için vize aldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır