"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kavga siyaseti Türkiye’ye zarar veriyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Türkiye son dönemde kısır çekişmeler içinde, kavga ve öfkeyle, ülkemizin ve milletimizin gerçek sorunlarını görmezden gelen bir anlayışla, suni gündemler oluşturularak yönetilmektedir” dedi.

Doğan Medya grubu ve Başbakan Erdoğan arasnda yaşanan tartışmalara ilişkin bir açıklama yapan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:”Türkiye’yi yönetenler, milletimizi doğrudan ilgilendirmeyen ve bir Başbakana yakışmayan üslup ve ifadelerin kullanıldığı tartışmalarla insanlarımızı oyalamakta, gündemi değiştirmekte, kendi ortaya çıkardıkları gerilimlerle, yaklaşan mahalli seçimler için tahkimat yapmaktadır. AKP halkımızdan aldığı yetkinin hakkını verememektedir. Merkezî ve mahallî yönetimlerde yolsuzluk çamuruna batmıştır. Ülkemizi, insanların geleceğe güvenle bakamadıkları, yarınlarından emin olamadıkları, ekonominin gittikçe kötüleştiği, terörün her gün birkaç canımızı aldığı bir hale getirmiştir.

AKP milletimizin iradesini, beceriksiz ve öngörüsüz politikalarla Anayasa Mahkemesi koridorlarında rehin bırakmıştır. Parlamentomuzun demokratik, sivil bir anayasa yapma imkânını ortadan kaldırmıştır. Anlaşılmaktadır ki AKP ve Sayın Başbakan, Anayasa Mahkemesi’ndeki mevzi ve itibar kaybını, bir medya grubunu hedef alarak telafi etmeye kalkmaktadır. AKP ve Sayın Başbakan sadece kavgadan, çatışmadan, ötekiler oluşturarak meydana getirdiği bir siyaset ikliminden beslenmektedir.

Ama bu yaklaşımın Türkiye’ye ve Türk halkının sorunlarının çözümüne hiçbir katkısı olmamaktadır. Sayın Erdoğan’ın kabadayı üslubu, bazılarının hoşuna gitse de bir siyasetçiye, bir devlet adamına ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına hiç yakışmamaktadır. Başbakanın bu sinirliliği ve hırçınlığının arkasında muhalefete ve farklı seslere olan tahammülsüzlüğü yatmaktadır. Bu tahammülsüzlük gün geçtikçe artmaktadır. Son olaylarla, gerçek bir demokratik ortamın, çok sesli, özgür ve bağımsız bir medyanın fikir ve ifade hürriyetinin sağlanabilmesi için Türkiye’de medya-siyaset-ticaret ilişkilerinin sağlıklı bir zemine oturtulması gereği bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Yeni Asya / İstanbul

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  12 Eylül “vicdan mahkemesi”nde yargılanacak

  ÇOCUKLARA YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN

  Asrın deneyi yapıldı

  Kur’an kursuna yardım yasağı

  Müslümanlarla içi içe yaşamaktan çok mutluyuz

  Gül, Erivan’dan sonra Bakü’de

  Ermenistan’la diyalog hızlanır

  SERVİS FÂCİASI: 4 ÖLÜ, 28 YARALI

  AB, Türkiye’yi örnek ülke gösterdi

  Kavga siyaseti Türkiye’ye zarar veriyor

  Adıyamanlılar iftarda buluştu

  ATM’de dolandırıcılık düzeneği bulundu

  Üniversite öğrencilerine broşürlü terör uyarısı

  Türkiye plansızlığın getirdiği sorunları yaşıyor

  Öğrenci affının kapsamı genişletilsin

  DP, “demokrat eller Türkiye ile buluşuyor” projesini başlatıyor

  MEB’den ‘rahat’ kıyafet modelleri

  İftar verecek hayırsever aranıyor

  Dünya depresyonda

  Apple’dan ince ve çevreci iPod

  IBM, spam mail sorununa çözüm üretti

  Mucize hayvan uzayda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır