"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MEB’den ‘rahat’ kıyafet modelleri

MEB, web sayfasından ‘’Kamuoyuna Duyuru’’ başlığıyla yaptığı açıklamada, planlanan yeni düzenlemeyle 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarında ‘’mavi önlük’’ mecburiyetinin kaldırılacağı belirtildi.

İlköğretim ve ortaöğretim okul kıyafetlerine ilişkin modellerin MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla geliştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’Yapılacak bu düzenleme ile kıyafet serbestisi getirilmemekte olup, okullarımızdaki tertip, düzen ve disiplinden vazgeçmek mümkün bulunmamaktadır. Bununla, okul disiplini içerisinde öğrencilerimizin rahat edebilecekleri kıyafetlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca öğrenci velilerinin okul kıyafetlerini 2008-2009 eğitim-öğretim yılı için temin ettikleri ve kıyafet üreticilerinin yine bu yıl için kıyafet ürettikleri de dikkate alınarak veliler ve üreticilerin mali sıkıntıya girmemeleri bakımından bir yıl öncesinden bu yeni uygulamanın kamuoyu ile paylaşılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.’’

İnternetten yayımlanan kıyafet modelleri ilköğretim 1, 2, 3, 4, 5. sınıflar, 6, 7, 8. sınıflar ve ortaöğretim öğrencileri için ayrı ayrı tasarlandı. ‘’Kış’’ ve ‘’Bahar’’ mevsimleri için farklı hazırlanan modellerin ‘’spor’’ tarzları dikkat çekti.

Yeni kıyafetlerin özellikleri şöyle:

İlköğretim: Kız çocuklar bahar mevsiminde polo yaka kısa duble kollu etek ucu yanlardan yırtmaçlı tişört, sol göğüs üstünde okul arması; altta tüm pilili, pililer basen hizasına kadar dikişli, etek boyu diz hizası, ekose kumaşlardan etek. Tişört renginde soket çorap. Etekler düz renkli ve sol yanı tek sıra düğmeli de olabilecek.

Kış mevsiminde, süveter, uzun kollu kalın tişört ve kumaş pantolon da giyilebilecek. Kız öğrenciler kış aylarında kolları çıkarılıp yelek olarak kullanılan polar mont da giyebilecek. Erkeklere de bahar mevsiminde polo yaka tişört, kumaş pantolon, kışın süveter, polar mont serbest olacak. Liseli kızlar için bahar mevsiminde gömlek, boyunda okul armalı kravat, fular, süveter, sıfır yaka bluz, pantolon, kış mevsiminde gömlek, triko kazak, yelek, boyu diz hizasında etek ve jile, ceket, mont, mus çorap hazırlandı. Kızlar baharda gömlek-pantolon-süveter, gömlek-jile, bluz-etek-yelek, bluz-jile; kışın gömlek-etek-süveter-ceket, gömlek-jile-ceket, gömlek-etek-yelek-ceket, triko kazak-jile-mont kombinasyonu yapabilecek. Liseli erkekler için de gömlek, kravat, kumaş pantolon, süveter, ceket, yelek, istenildiğinde yelek olarak kullanılabilecek mont modelleri tasarlandı. Erkekler de baharda gömlek-pantolon-süveter, gömlek-pantolon-yelek, gömlek-pantolon, kışın da gömlek-süveter-pantolon-ceket, gömlek-pantolon-yelek-ceket, gömlek-pantolon-mont giyebilecek.

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  12 Eylül “vicdan mahkemesi”nde yargılanacak

  ÇOCUKLARA YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN

  Asrın deneyi yapıldı

  Kur’an kursuna yardım yasağı

  Müslümanlarla içi içe yaşamaktan çok mutluyuz

  Gül, Erivan’dan sonra Bakü’de

  Ermenistan’la diyalog hızlanır

  SERVİS FÂCİASI: 4 ÖLÜ, 28 YARALI

  AB, Türkiye’yi örnek ülke gösterdi

  Kavga siyaseti Türkiye’ye zarar veriyor

  Adıyamanlılar iftarda buluştu

  ATM’de dolandırıcılık düzeneği bulundu

  Üniversite öğrencilerine broşürlü terör uyarısı

  Türkiye plansızlığın getirdiği sorunları yaşıyor

  Öğrenci affının kapsamı genişletilsin

  DP, “demokrat eller Türkiye ile buluşuyor” projesini başlatıyor

  MEB’den ‘rahat’ kıyafet modelleri

  İftar verecek hayırsever aranıyor

  Dünya depresyonda

  Apple’dan ince ve çevreci iPod

  IBM, spam mail sorununa çözüm üretti

  Mucize hayvan uzayda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır