"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

ENFÜSÎ TEFEKKÜR

Fânîyim, fânî olanı istemem “Bir maksud ki, fenada mahvoluyor; o maksudu istemem. Çünki, fâniyim, fâni olanı istemem; neyleyeyim?” (Sözler, 2004, s. 345)

Öyle bir maksud, istenilen ki, fenada yani geçicilikte mahvoluyor; o maksudu istemem. Çünkü fenaya giden, beka isteyen kalbin ilâcı olamaz. Kalbim ebed istiyor, beka istiyor, fenaya mahkûm olan ve sonsuz olan acziyetime ve arzularıma çare olamıyor. O zaman onu istemem. Çünkü ben de faniyim fani ve geçici olan benim beka arzuma çare olamaz. O zaman fani olanı istemem; neyleleyim kalbimi mutmain etmiyor fani olanlar. Derdim büyük, fani çare olamıyor.

“Bir Mâbud ki, zevalde defnoluyor; onu çağırmam, ona iltica etmem. Çünki nihayetsiz muhtacım ve âcizim. Âciz olan, benim pek büyük derdlerime deva bulamaz. Ebedî yaralarıma merhem süremez. Zevalden kendini kurtaramayan nasıl mâbud olur?”

(Sözler, 2004, s. 345)

Öyle bir tapılan, kulluk edilen Ma’bud ki, zevale, yokluğa gömülüyor; onu çağırmam, ona sığınmam. Çünkü ben nihayetsiz muhtaç ve acizim. Azciyetim sonsuz, fikriyâtım sonsuz, düşmanlarım sonsuz. Zevale mahkûm olan nasıl benim sonsuz dertlerime derman olabilir. İşte aciz olan mahlûkat benim pek büyük dertlerime deva bulamaz, çare olamaz. Ebedî ve sonsuz yaralarıma merhem süremez. Sönmek ve yok olmaktan kendini kurtaramayan nasıl tapılan, kulluk edilen Ma’bud olabilir.

BAKİ ÇİMİÇ

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Eyüp Sultan’da iftar vakti

  Kabir hayatı

  Oruçta çocuk olmak

  ENFÜSÎ TEFEKKÜR

  Bahriyede tekrar yasaklanan oruç

  Hayâmız...

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır