"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Etimek tatlısı

MALZEMELER (8-10 kişilik)

l2,5 su bardağı toz şeker

l2 su bardağı su

l1 paket etimek

l4 su bardağı süt

l2 çay bardağı un

l1 paket vanilya

l1 paket krem şanti

l1 su bardağı süt (krem şanti için)

lHindistan cevizi (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

2 su bardağı toz şeker bir tencereye alınır. Kısık ateşte, üzerine hiç su koyulmadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavrulur. Ilımaya bırakılır. Sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilip, şeker eriyene kadar kaynatılır.

Bir paket etimek orta boy bir tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanılan şerbet gezdirilir. Dinlenmeye bırakılır.

Ayrı bir kapta süt, şeker (yarım su bardağı) ve un karıştırılarak orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına getirilir. Vanilya ilave edilir. Hazırlanılan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.

Krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan tatlının üzeri krem şanti ile kaplanır. Hindistancevizi ile süslenip, 5-6 saat buzdolabında bekletilerek servis yapılır.

YASEMİN DİKMETAŞ

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Eyüp Sultan’da iftar vakti

  Kabir hayatı

  Oruçta çocuk olmak

  ENFÜSÎ TEFEKKÜR

  Bahriyede tekrar yasaklanan oruç

  Hayâmız...

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır