"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Premier Lig Türkiye'ye geliyor

KULÜPLER Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İngiltere Premier Ligi modelinin en kısa zamanda Türkiye'de uygulamaya geçilmeli dedi.

Türk futbolundaki değişiklikler, gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere düzenlediği sempozyumda konuşan Aziz Yıldırım, günlük başarıların Uluslararası hedeflerine ulaşmakta kendilerini yavaşlattığını belirterek, ''Gerek Fenerbahçe başkanı olarak gerek Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olarak uzun süredir bir noktaya dikkat çekiyorum. Bizlerin günlük başarıları yeterli görmemiz mümkün değil. Elde ettiğimiz günlük başarılar bizleri atmamız gereken önemli adımlar konusunda bizi yavaşlatmaktadır. Her kulüp için kurumsal ve uluslararası başarı hedeflerine ulaşmak elbette önemlidir. Her yıl ligde sadece bir şampiyon çıkmakta, şampiyon olan takım başarılı kabul edilmektedir. Kulüp başarısının elde edilmesinin ötesinde hiçbir çabamız olmamaktadır. Kulüplerin bireysel olarak elde ettikleri başarılar malesef o spor dalının geneline bir katma değer sağlamamaktadır'' dedi.

PREMİER LİGİ ÖRNEK ALIYORUZ

Başkan Aziz Yıldırım, Avrupa'daki bazı ülkelerin futbol kriterlerini örnek alacaklarını belirterek, özellikle İngiltere Premier Ligi modeli üzerinde çalıştıklarını ve bu modeli Türkiye'de uygulamak için bazı çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kulüpler Birliğinin geleceğine yönelik çalışmalarımızda amaç Avrupa'daki büyük futbol ülkelerinde olduğu gibi, lig organizasyonunu yapan, ligin ticari haklarını belirleyen, büyüten, pazarlayan ve oluşan geliri paydaşlarıyla paylaşan bir tüzel kişiliğe dönüştürmektir. Bu kriterler ile organize edilen ligde, ligin marka değerini oluşturan tüm ticari haklar ortaklar tarafından yapılmakta ve bu kuruluşca belirlenen kriterlere uygun şekilde ortaklar arasında dağıtılmaktadır.

SENES ERZİK: UYGULAMA ZOR OLUR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Premier Ligi modelinin Türkiye'de uygulanması durumunda bazı sıkıntıların doğabileceğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantısına konuşmacı olarak davet edilen Şenes Erzik, dünyanın her yerinde örnek olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi'in uygulanmasında bazı sorunların yaşanacağını söyledi. Premier Ligdeki bazı kulüp taraftarların maç biletlerin pahalı olmasından dolayı müsabakalara gitmeme kararı aldıklarını belirtti.

KULÜPLERİMİZ USULSÜZLÜK YAPIYOR

Şenes Erzik ayrıca bazı Türk kulüplerinin liglerde usulsüzlükler yaptıklarını ve geçmiş federasyonlarında buna göz yumduğunu ifade eredek, ''Ben UEFA'da 21. yılımı dolduruyorum. Böyle birşey hiç bir ülke delegesinde yok. Ben orada ülkemi temsil ediyorum ama Türkiye için yaptığımız denetimlerde bazı usulsüzlüklerle karşılaştık. Bu bizim ayıbımız" dedi. Erzik, ayrıca dünya futbolunun son günlerde fair play örnekleri sergilediğini söyledi. Erzik, ''Küba ve ABD ile Ermenistan-Türkiye maçları dostluk adına çok güzel olaylardı. Bunu futbol yaptı'' diye konuştu. Toplantıya Futbol Federasyonu Mahmut Özgener de katıldı.

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Premier Lig Türkiye'ye geliyor

  Ümitler Millîler hedefine ulaştı

  PEKİN PARALİMPİK OYUNLARI'NDA AZMİN ZAFERİ

  UEFA'dan Çakır, Aydınus ve Dereli'ye görev

  Dünya Offshore yarışması Körfez'de yapılacak

  Yıldız golfçülerin final heyecanı Klassis'te

  Efes, hazırlık maçında Vladivostok'u 96-80 yendi

  F.Bahçe Ülker, İtalya'da Siena'ya 90-77 yenildi

  G.Saray'dan Antalyaspor taraftarına bin 100 koltuk

  Bolu Müftülüğü spor kulübü kurdu

  Ferrereira: Güçlü ve zor bir gruptayız

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır