"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Belçika 1-1'e bayram yaptı

BELÇİKA'NIN en yüksek tirajlı gazetesi HLN, Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta Türkiye ile yaptıkları maçı, ''Türkiye'de az kalsın mucize gerçekleştiriyorduk. Ancak kaza ile ele çarpan top karşılaşmayı beraberlikle sonuçlandırdı'' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

HLN, dün akşam oynanan maça ilişkin ''1 puanı fazlasıyla hak ettik'' iddiasında bulunurken, 1-1'lik sonucu da ''güven verici'' olarak değerlendirdi. Het Nieuwsblad gazetesi ise Belçika'nın lakabı olan kırmızı şeytanlar için, ''İstedikleri sonucu elde edemediler'' yorumunu yaparak, ''Ancak kırmızı şeytanlar, Türkiye'den 1 puan alarak, Dünya Kupası Finallerine katılma planlarında takım olarak emin adımlarla ilerliyorlar'' ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULARIN YORUMLARI

Bu arada Belçikalı futbolculardan, maçta takımının golünü atan Sonck, görüşlerini şöyle açıkladı: ''Biz kırmızı şeytanlar takımı olarak, Türkiye cehenneminde oynamamızın baştan beri zor olacağını biliyorduk. Ama Türkiye'yi hakem kurtardı. Maçın orta hakemi Türkiye ile birlikte hareket etti. Türkiye bizden üstün bir takımdı. Ancak hakemin verdiği penaltı doğru değildi. Yan hakem pozisyona yakın olmasına rağmen, bayrağı kaldırmadı, ancak orta hakem yine de penaltıyı verdi. Teşekkür ederiz hakem bey.''

EMRE PENALTIDA TOPA ÇOK İYİ VURDU

Kaleci Stijn Stijnen ise ''Penaltıya sebep olan Witsel ellerini kesip atamaz ya. Penaltı olmayan bir pozisyonda taraftarın baskısı hakemi penaltı vermeye mecbur etti. Az kalsın Emre'nin kullandığı penaltıyı kurtarıyordum. Ama Emre topa çok iyi vurdu. Böyle bir vuruşun kaleci tarafından kurtarılması çok zor. Türkiye bizden üstün olmasına rağmen, bana göre bu skor doğru skor'' dedi. Öte yandan gazeteler, ülkenin en büyük kulübü olan Rsc Anderlecht'ten hiçbir futbolcunun Belçika Milli Takımında ilk 11'de yer almamasının tarihe geçtiğine dikkat çekti.

12.09.2008


 

Gökdeniz'le kavga etmedim

(A) Milli Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, milli futbolcu Gökdeniz ile kavga ettikleri ve bu yüzden kamptan ayrıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Emre, kendisine ait ''www.emrebelozoglu5.com'' adresli internet sitesinde yaptığı açıklamada, milli takımın Belçika ile yaptığı maçtan sonra basın mensuplarının, bazı futbolculara Gökdeniz ile kendisinin kavga ettiği ve Gökdeniz'in bu nedenle kamptan ayrıldığına dair sorular yönelttiğini üzülerek fark ettiğini kaydederek, ''Bunun gibi iddialar oldukça komiktir. Gökdeniz genç milli takımla başlayan ve (A) milli takım düzeylerinde en uzun oynadığım futbolculardan birisidir'' ifadelerini kullandı.

Gökdeniz ile arasında herhangi bir problem olmadığını bildiren Emre, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Kendisi sakatlığından dolayı kamptan ayrılmıştır ve bu konuda milli takım doktorları tarafından basına bilgi verilmiştir. Bu şartlar ortada iken bu şekilde yalan ve komik haberlere bir son verilmesini istiyorum. Haberi yapan ve yayınlanmasına izin veren kişileri de kınıyorum. Türk Spor kamuoyuna saygı ile duyururum.'' Öte yandan Futbol F ederasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl da, milli oyuncular Emre Belözoğlu ile Gökdeniz Karadeniz arasında kampta kavga çıktığı yönündeki haberleri yalanladı.

12.09.2008


 

Terim: Galibiyet istedik olmadı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile 1-1 berabere kaldıkları 19. Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında Belçika'nın ''antifutbol'' anlayışına karşın, özellikle ikinci yarıda olumlu futbol oynadıklarını söyledi.

Fatih Terim, uzun bir aradan sonra Türkiye'de puan maçına çıktıklarını belirterek, ''Aklımızdan ve gönlümüzden geçen galibiyetti, ama olmadı. Rakibimizin antifutbol anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıdaki pozitif oyun için oyuncularıma teşekkür ediyorum'' dedi. ''Mağlup olsak da pozitif futboldan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim'' diyen Terim, ''Bu yolculukta zaman zaman böyle şeyler olacak. Benim takımımın bütün eksiklerine rağmen, Belçika takımı 1-1 kalınca bayram yapıyorsa, o zaman kimsenin üzülmesine gerek yok. Biz bunu zaten telafi ederiz'' diye konuştu

VANDEREYCKEN'İN ÇİRKİN HAREKETİ

Terim, bir soru üzerine, maç sırasında yedek kulübesinde, Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'in kendisine yaptığı harekete karşı tepki verdiğini söyledi. Vandereycken'in yaptığı hareketin çok ağır olduğunu ileri süren Terim, şunları anlattı: ''Bugüne dek hiçbir meslektaşımla, eğer birşey yapmamışsa muhattap olmadım. Kameraler biraz bizden uzaklaşıp rakiplere bakarsa, kendi çocuğunuzu yerden yere vuracağınıza biraz başkalarına bakarsanız neler yaptığını görürsünüz. İtalyanca olarak ne söylediğini kendisine sorun. Kulübeye yaptığı hareket de İtalyanca'da çok ağır bir şeydir. Kendi sahamızda, kendi evimizde hiç kimseye karışmamışsınız. Ben de cevap vereceğim tabii, rakibe çiçek atacak halimiz yok."

12.09.2008


 

Tanjevic: Avantaj bizim elimize geçti

AVRUPA Şampiyonası eleme grupları 3. maçında Fransa'yı konuk eden A Milli Basketbol Takımımız, mücadeleden 77-65 galip ayrılması basketbol camiasını büyük bir sevince boğdu.

A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, alınan galibiyetin çok önemli olduğunu söyledi. Tanjevic, Fransa karşısında elde ettikleri galibiyetin her yönüyle önemli olduğunu belirterek, ''Savunma ve hücumda çok iyi oynadık. Zaman zaman savunma anlamında eksiklerimiz olsa da maçın geneline baktığımızda, gerek savunmada, gerekse de hücumda Fransa'dan çok daha iyiydik" açıklamasında bulundu. Takımdaki tecrübeli oyuncuların maçın kazanılmasının yanında gençlere çok iyi örnek olduğunu da belirten Tanjevic, bunun galibiyetten daha önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; "Takımdaki tecrübeli oyuncular, gençlerimize çok iyi rehber oldular. Onların ağabeyleri gibilerdi. Gençlere örnek oldular ve hiç bencillik yapmadılar" dedi.

12.09.2008


 

Emre golü attıktan sonra secdeye gitti

(A) Milli Futbol Takımı'nı, Belçika önünde penaltıdan attığı golle 1-1'lik eşitliğe taşıyan Emre Belözoğlu, 13 maç sonra golle buluştu.

Emre, (A) milli formayla bundan önceki son golünü 17 Kasım 2007'de deplasmanda Norveç ile yapılan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında kaydetmişti. 59. kez (A) milli olan ve sahaya takım kaptanı olarak çıkan Emre, penaltıdan attığı gol sonrası meşin yuvarlağı filelerden çıkarıp, başlama vuruşu yapılan noktaya kadar taşıdı ve yere koyup öptü, ardından da secdeye gitti.

KADIKÖY'DE YİNE HÜZÜN VARDI

(A) Milliler Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçında 16 Kasım 2005 tarihinde İsviçre'yi 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 4-2 yenmesine rağmen, ilk maçtaki 2-0'lık yenilgi nedeniyle gol averajıyla final biletini rakibine kaptırmanın hüznünü yaşayan ay-yıldızlı ekip, 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki ikinci maçında Belçika karşısında ilk puanlarını yitirdi.

12.09.2008


 

UEFA'nın yorumu

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 1-1'lik Belçika maçı ile ilgili olarak ''Emre'nin beraberlik golü, Belçika'ya galibiyet şansı vermedi'' yorumunu yaptı.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, ''Emre Belözoğlu, 74. dakikada penaltıdan attığı beraberlik golüyle Türkiye'yi yenilgiden kurtardı'' denilirken, maçın 13. dakikasında, Tuncay'ın sakatlanmasıyla ayyıldızlıların ilk talihsizliği yaşadığı ifade edildi. 'Belçika, Wesley Sonck'un 31. dakikada attığı golle ilk yarıda liderliği ele geçirdi'' denilen haberde, Witsel'in topa elle müdahalesi sonucunda, Emre'nin penaltı atışı fırsatını gole çevirdiği kaydedildi.

12.09.2008


 

A Millîler gruptan çıkacağımıza inanıyor

BASKETBOL A Milli Takımı oyuncularından Oğuz Savaş, Fransa karşısında sahaya galibiyet için çıktıklarını belirterek, "Kazanmak için çıktık ve kazandık.

12 sayılık fark elbette bizim için önemli bir avantaj. Sahaya çok iyi konsantre olarak çıktık ve iyi mücadele ettik. Rakibimizi 65 sayıda tutarak savunma anlamında çok iyi iş yaptık.'' dedi. İkinci periyotta bir düşüş yaşadıklarını ama daha sonra yeniden toparlandıklarını belirten Oğuz Savaş, ''Aslında maçı daha da farklı kazanabilirdik ama olmadı. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Şimdi oynayacağımız Ukrayna maçı bu galibiyetten sonra daha da önemli bir hale geldi. İnşallah bundan sonraki maçlarımızı da kazanarak yenilgisiz olarak finallere kalırız" diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm ise çok iyi bir maç çıkardıklarını ve aldıkları galibiyetle gruptan çıkma adına önemli bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

12.09.2008


 

İspanya grubumuzda 6 puanla lider oldu

FUTBOLDA 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta, 2. maçlar da tamamlanırken, 2. maçlar sonunda İspanya, 2 galibiyet ve 6 puanla zirveye oturdu.

Son Avrupa Şampiyonu İspanya, Albacete kentindeki maçta Ermenistan'ı,4-0 yenerek, 2. maçından da galibiyetle ayrıldı. Gruptaki diğer maçta ise Bosna-Hersek, Zenica kentinde Estonya'ya 7-0 galip gelerek, gecenin en farklı skoruna imza attı. 5. Grup'ta sahasında 1-1'lik sonuçla Belçika'ya puan kaptıran Türkiye ise 4 puan ve averajla 2. sıraya indi.

12.09.2008


 

Porto F.Bahçe maçına 40 bin taraftar bekliyor

PORTEKİZ basını, Şampiyonlar Ligi'nde G grubunda 17 Eylül çarşamba günü oynanacak Porto-Fenerbahçe maçında Porto kulübünün 40 bin taraftar beklediğini yazdı.

''Ejderhalar'' lakaplı Porto'nun Ejderha Stadyumu'nda (Estadio do Dragao) oynanacak maçla ilgili bilet satışlarına hafta başından itibaren başlanırken, Fenerbahçe taraftarları için her rakip takıma olduğu gibi 2500 bilet ayrıldığı bildirildi.

12.09.2008


 

Hiç hoş olmadı

Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde Türkiye-Belçika maçında iki teknik adamın birbirlerine karşı hiç hoş olmayan tartışmaları karşılaşmanın önüne geçti.

Özellikle ikinci yarıda yaşanan yüksek tansiyon, her iki takımın teknik direktörlerini de karşı karşıya getirdi. Belçika yarı alanında yaşanan bir faul sonrası Belçikalı bir oyuncunun uzun süre yerden kalkmaması üzerine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bu duruma büyük tepki gösterdi. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Terim, Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'e de tepkisini dile getirdi. İki teknik adam arasındaki gerginliğin daha da büyümesini maçın 4. hakemi Philippe Kalt araya girerek önledi.

Ancak karşılaşmada kaybolan sürenin oynandığı bölümde, Vandereycken'in, taca çıkan bir top sonrası, oyun başladıktan sonra sahaya ikinci bir top atması Terim'i yine oldukça sinirlendirdi. Terim'in de bu durumu protesto etmek üzere eline aldığı başka bir topu ayağıyla Belçika yedek kulübesine doğru attığı görüldü. Vandereycken de bunun üzerine, 4. hakeme dönerek, yaşananları raporuna yazıp yazmayacağı şeklinde eliyle işaret ettiği gözlendi.

Maç bitiminde sinirli bir biçimde soyunma odasına yönelen Terim'i, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl sakinleştirmeye çalışırken, Rene Vandereycken'in, Fatih Terim'i FIFA'ya şikayet ederek ceza verilmesini istedi. FIFA gözlemcisi Norveçli Johanssen Terim'in ifadesine başvurdu. Milli maçtaki yüksek tansiyon, futbolculara da yansıdı. İki takım oyuncuları, hakemin verdiği ya da vermediği kararların ardından sık sık birbirleriyle tartıştı.

A Milli Takımı, Belçika önünde bilhassa ikinci yarıda rakibini sahasında hapsederek baskılı bir futbol ortaya koydu. Ancak, kanat hücumlarında etkili ortalar yapılamadığı için birçok pozisyondan yararlanılamadı. Kaleci Volkan yediği golde adeta fotoğraf çektirdi. Türkiye liglerinde bu tip onlarca gol yemesine rağmen kendini geliştiremedi. Terim tarafından sürpriz blir şekilde ilk 11'de oynayan solbek Çağlar ise fazla hata yapmadı ancak hücum organizasyonlarına katılmadığı için forvete bir desteği olmadı.

Savunmada Servet-Gökhan Zan ikilisi yine çok sık hatalar yaptı. 30 metreden gelen ortaya bomboş kafa vuran Sonck'ın golünü tribünlerle birlikte seyrettiler. Orta sahada Mehmet Topal gayretli ancak çok top tutarak oyunu ağırlaştırdı. Kaptan Emre çalışkan göründü. Sahanın her yerinde mücadele etti. Buna karşılık maçı koparması beklenen Arda bir türlü sahneye çıkamadı. Aldığı topları çalım atma düşüncesi yüzünden kaptırdı. İki golcümüz Semih ve Halil de durgundu. Havave yerden gelen bütün topları toplayan Belçika savunmasına tehlikeli anlar yaşatamadılar.

Belçika önünde kaybedilen 2 puanı ileride inşallah aramayız. Terim'in planında 2 maçta 6 puan düşüncesi vardı. Bu kayıp bizim için sürpriz oldu. 11 Ekim'de misafir edeceğimiz Bosna-Hersek karşısında bu kayıp mutlaka telafi edilmelidir. Rakibimiz 7-0'lık Estonya galibiyetiyle büyük bir moral buldu. Kaliteli ve güçlü bir kadroya sahipler. Avrupa Şampiyonası elemelerinde bizi çok zorlamışlardı. Bu maçı aldığımız taktirde grupta liderlik mücadelesi bir hayli kızışacak.

NOT: Milli maçta yine bir ayıp yaşadık. Taraftarlardan birinin lazerle sahaya ışık yansıtması tepki çekti. Fransız hakem de bu durumu gördü. Karşılaşmanın 23. dakikasında dahili anonsla bu taraftar uyarılarak, bu nedenle Türkiye'nin ceza alabileceği belirtildi.

EROL DOYURAN

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır