"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

7 yıl oldu, 11 Eylül’ün sırrı aydınlatılamadı

Amerika’da meydana gelen 11 Eylül saldırılarının 7. yıldönümünde 17 farklı ülkede gerçekleştirilen uluslararası bir kamuoyu yoklaması, bu ülkelerden sadece 9’unda çoğunluğun saldırıların arkasında El Kaide olduğuna inandığını ortaya koydu. Araştırmaya göre El Kaide’den sonra saldırıların arkasında olduğu en çok düşünülen faktör Amerikan yönetimi çıktı. ABD yönetiminin ardından ikinci sırada İsrail saldırıyla ilgili görülüyor.


ERGENEKON'UN BAĞLANTILARI DA 12 EYLÜL'DE

Bugün 14.00-17.00 arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde gerçekleşecek olan “Vicdan mahkemesi” etkinliğinin organizatörlerinden Şenol Karaka

Aşırı laiklik özgürlüğe engel

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komitesine AKP hakkındaki kapatma dâvâsıyla ilgili rapor sunan Alman Prof. Christian Rumpf laiklik tartışmalarıy


  Düşmanlıkla hiçbir yere gidilmez

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ali Güvensoy, Ticaret ve Sanayi Odası olarak sınır kapılarının her zaman açık olmasından yana olduklarını belirterek, ‘’Geçmiş geçmişte kalmıştır ve geçmişi her iki tarafın da unutması lâzım.


  Askere ABD desteği

ABD Dışişleri Bakanlığının terörizmle mücadeleden sorumlu koordinatörü Dell Dailey, “Türkiye’deki terörle mücadele yasalarının daha kuvvetli olduğunu görmek istediklerini” söyleyerek, kanunların terörizmle mücadelede yetersiz kaldığını savunan askere destek verdi.


  Gül: Azeriler memnun

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan’la görüşmelerden Azerbaycan makamlarının memnuniyet duyduğunu gördüğünü ifade etti.


  Önlük gitti, forma geldi

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ‘’önlük yerine getirilecek ‘okul forması’ uygulamasının gereksiz olduğunu’’ savundu.


  Onlar hâlâ tarlada çalışıyor

GÜNEYDOĞU-Anadolu Bölgesi’ndeki yaşadıkları illerden yaz başında aileleriyle birlikte ayrılan çocuklar, önce Hatay, daha sonra Adana ve Isparta’da tarlalarda çalışan çocuklar, yaklaşık bir ay önce de Ankara’nın Polatlı ilçesine geldi.


  Sabit telefondan daha ucuza konuşun

SABİT telefonlardan arama yapılırken numaranın önüne eklenen 1045, 1099, 1095 ve 1056 numaraları sayesinde, görüşmelerde yüzde 80’e varan indirim gerçekleştirilebildiği bildirildi.


  Camilerin süsü avizeler, Konya’dan

KONYA'DA perakende züccaciye ve ev avizeleri yaparak iş hayatına başlayan bir firma şimdi ise camilerimizin en güzel süslerinden biri olan avizeleri yaparak bütün Türkiye’ye ve dünyaya hizmet ediyor.


  Demokraside antidemokratik sektelere yer yok

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, 12 Eylül 1980 askerî darbesinin yıl dönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, ihtilal, darbe ve müdahaleleri demokrasilerde “geri vites” olarak nitelendirdi.


  Darbeye karşı demokrasi nöbeti

12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Genç Siviller, 28 yıl önce darbe bildirisinin okunduğu Ankara Radyosu önünde “demokrasi nöbeti” tutacak.


  12 Eylül’ün son mağduru

12 Eylül darbesini yapan dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in yargılanması talebiyle iddianame hazırladığı için görevinden alınan Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, mücadelesini kitaplara taşıdı. Daha önce “Günaydın Savcı Bey” isimli kitabı çıkan Kayasu, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde ikinci kitabını yayınladı.


  Güler: Ermenistan’dan elektrik alımı yok

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ermenistan’dan elektrik alımı ile ilgili herhangi bir anlaşmalarının söz konusu olmadığını bildirdi.


  Otomobilde 3 bin 500 mermi

ŞANLIURFA'NIN Suruç ilçesinde bir otomobilde 3 bin 500 adet Kaleşnikof mermisi ele geçirildi.


  Bala’da 4,1’lik panik

ANKARA'NIN Bala ilçesinde 4,1 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.


  Vefalı kedi 9 yıl sonra eve döndü

İngiltere’nin Birmingham şehrinde kaybolan ev kedisi, 9 yıl sonra eve döndü. İngiliz hayvanlara yardım derneği RSPCA’nın yetkilisi Alan Pittaway, ‘’Aldığımız ihbar üzerine bugün kedinin sahipleri Bay Bayan Alan-Gilliy Delaney’e hayvanlarını teslim ettik’’ dedi.


  Büyük deneydeilk safha tamam

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) yapımı yıllar süren ve kâinatın oluşum sırlarını ortaya çıkarması beklenen dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı ‘’Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’’(Large Hadron Collider-LHC) başarıyla çalıştırıldı.


  New Jersey’de Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi

ABD’nin New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Ulu Camide Hz. Muhammed’in (asm) Sakal-ı Şerif’i ziyaretçilere gösterilmeye başlandı.


  7.5 milyar yıl önce ölen yıldız göz kırptı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) ‘’Swift (Hızlı)’’ X ışını teleskopu, kâinatta 7.5 milyar yıl önce çökerek kara deliğe dönüşen yıldızın gamma patlamasını kaydetti.


  Kalp sağlığınız için dişlerinizi fırçalayın

Dişleri fırçalamanın kalp hastalığına yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır