"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ebrulî bir buluşma

Fotoğraf sanatçısı Attila Durak tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de yaşayan 44 etnik grubun fotoğraflarından oluşan Ebru Projesi’nin sergisi, Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl Türkiye’nin ‘Onur Konuğu’ olduğu Frankfurt Kitap Fuarı faaliyetleri kapsamında sergileniyor.

Frankfurt’un önemli kültür merkezlerinden biri olan Haus Am Dom’da açılacak olan sergi 26 Eylül – 4 Kasım tarihleri arasında, 9:30’dan 17:00’ye kadar, Salı Perşembe günleri arasında ise 20:00’ye kadar gezilebilecek. Sergi eş zamanlı olarak Leipzig’de düzenlenecek olan Türkiye konulu edebiyat faaliyetleri çerçevesinde, 30 Eylül – 2 Kasım tarihleri arasında Haus De Bushes’da açılacak. Serginin bir sonraki ayağı ise İsviçre’nin Basel şehrindeki Culturescapes Festivali. Türkiye’nin ‘Ebru’su 11 – 27 Kasım tarihleri arasında Offene Kirche Elisabethen kilisesinde sergilenecek.

Sergi 2007 Mayıs’ında New York’taki Soho Gallery’de sergilendi, 2008 Mayıs’ında ise Uluslararası Memphis In May Festival’ine katılarak iki ayrı noktada iki ayrı başlık altında sergilendi.

Yaklaşık 300 fotoğraf, düşünür John Berger’in önsözü ve aralarında Sezen Aksu, Ara Güler, Elif Şafak, İshak Alaton, Nebahat Akkoç ve Murat Belge’nin de bulunduğu 24 yazar ve düşünürün metinlerinden oluşan ve Kalan Müzik tarafından derlenen 21 parçalık bir etnik müzik CD’si içeren Ebru kitabı ise hem Frankfurt Kitap Fuarı’nda hem de Leipzig’de sergilenecek.

Ebru Projesi; kitabı, sergileri ve panelleriyle Türkiye’nin kültürel zenginliğine ayna tutarak, “Ben kimim?” sorusuna verilen farklı cevapları merak, içtenlik, saygı ve anlayış çerçevesinde keşfetmeye dâvet ederken, kültürel politika tartışmalarına yapıcı bir bakış açısı getirebilmeyi ve bizi birbirimize bağlayan asıl bağın insanlığımız olduğunu hatırlatabilmeyi hedefliyor.

Yeni Asya / İstanbul

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ebrulî bir buluşma

  MALATYA’DA CAMİLER SERGİSİ

  Öyküde AB’ye girdiler

  Osmanlı’da çocuk

  Rabb’imizle bir saat konuşmak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır