"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez bankaları piyasaları paraya boğacak

ABD Merkez Bankası, piyasaları yatıştırmak için diğer 5 büyük merkez bankası ile alınan ortak tedbirleri açıkladı.


BİNLERCE İNSAN BİR ANDA İŞSİZ KALDI

ABD'de asırlık dev bankaları iflâs ettiren finans krizi, durumdan olumsuz etkilenen şirketlerin çalışanlarını ve onlara endeksli sektörleri de vurdu.

Krizin son kurbanı İngiliz HBOS

İNGİLİZ bankacılık grubu Lloyds, İngiltere’nin en büyük mortgage sağlayıcısı HBOS’i 21.7 milyar dolar değer üzerinden satın aldı.


  Teşvik uzamazsa 5 bin kişi işsiz kalacak

DEMOKRAT Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, teşvik uygulamasının uzatılmaması halinde Trabzon ve bölgede 5 bin kişinin işsiz kalacağını iddia etti.


  Rantlara vergi geliyor

GELİR vergisi kanunu büyük çaplı değişikliğe uğruyor.


  Dünyada rekora koşuyor, Türkiye’de azalıyor

DÜNYADA hububat ve buğdayda 2008 yılında rekor üretim beklenirken, TÜİK’in 2008 yılı bitkisel üretim tahminlerine göre Türkiye’de buğday ve arpa üretimi, beklenen düzeyde gerçekleşmeyecek.


  Özince: Kriz ciddiye alınmalı

TÜRKİYE zamanlar iş yeri kiralarının, satışların tavan yaptığı Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin ABD’de yaşanan krizi mutlaka ciddiyetle ele alması, önlemler ve alınması gereken dersler olduğu bilinciyle “tez elden” gereğini değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.


  Çağlar: Tedbirle az etkileniriz

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye’nin siyasi istikrar ve bütçe disiplini sağlandığı, bankacılık sektörünün de Merkez Bankası ve Hazine’nin borç ve faiz politikası çerçevesinde düzeni sağladığı sürece krizden çok az etkileneceğini söyledi.


  İTO: Kriz Türk bankalarını vurmaz

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, dünya bankacılık sektörünü vuran büyük krizin, Türk bankalarını kolay kolay vuramayacağını söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır