"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aragones: F.Bahçe düzelecek

AVRUPA Şampiyonlar Ligi ''G'' Grubu ilk maçında deplasmanda Porto'ya 31 yenilen Fenerbahçe'de teknik direktör Luis Aragones, ''12 dakikada maçı teslim ettik'' değerlendirmesinde bulundu.

Aragones, ''Porto bizim beklediğimiz gibi çok hızlı bir ritmde başladı. Elimizden geleni yaptık ama 12 dakikada maçı teslim ettik. İkinci yarı bizimdi. Çok fırsat yakaladık. 22 yapabilirdik ama gol atamazsan yersin. Maçı tersine getirebilirdik ama çözemedik'' dedi.

GAZETECİLERİN SORUSUNA KIZDI

Sözleşmesindeki bir maddeden dolayı Fenerbahçe'de sezonun ilk yarısı boyunca görevden alınamayacağı yönünde sorulan bir soruya ''Lige ve Şampiyonlar Ligi'ne kötü başladık doğru ama ben size bir soru sorabilir miyim?" diyerek Türk gazeteciye ''Benim böyle bir maddem mi var, kim söyledi?'' sorusunu yönelten Aragones, sadece çalışmaya devam etmeyi ve kazanmak istediğini söyledi. İspanyol teknik adam, eleştirilere cevap olarak ''Kimse sakat olan 4-5 oyuncumuzdan bahsetmiyor'' şeklinde konuştu. Fenerbahçeli taraftarlara ''Bizi sonuna kadar destekleyin'' çağrısı yapan Aragones, ''Önümüzdeki 4-5 ay içinde daha net bir şekilde önümüzü görebiliriz'' diyerek sözlerini tamamladı.

G.BİRLİĞİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Fenerbahçe, dün sabah saatlerinde İstanbul'a üzgün döndü. Porto karşısında aldığı 3-1'lik yenilgiyle, Turkcell Süper Lig'den sonra ''Devler Ligi''ne de kötü başlayan sarı-lacivertliler, 20 Eylül Cumartesi günü Gençlerbirliği ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına dün akşam başladı. Sarı-lacivertlilerin, Samandıra'daki kamp merkezinde yaptığı antrenman basına kapalı gerçekleştirildi.

Ferreira: F.Bahçe'de çok yetenekli futbolcular var

PORTO Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira, ''Çok zorlandık. Fenerbahçe büyük bir takım ve çok yetenekli futbolcuları var. Maça çok iyi motive olduk. Önemli olan iyi bir başlangıç ve iyi bir sonuçtu'' dedi. İlk 11'de 5 yeni oyuncu ile başlamalarına rağmen baskı kurmayı başardıklarını belirten Ferreira, Fenerbahçe'nin 8, kendilerinin ise 18 kez kaleye şut çektiğini ifade ederek, oyunu daha kolaylaştırabilecek bir skor alabilmeleri gerektiğini savundu. Kaptan Lucho da yaptığı açıklamada, ''İyi bir futbolla başlamak istiyorduk ve başladık. Çok iyi paslaşan bir rakibe karşı oynadık ama hedefe ulaşan taraf biz olduk" dedi. Arjantinli Lisandro da ''Bizim gibi gruptan çıkmak isteyen bir takıma karşı evimizde kazanmak çok önemliydi. Bu yüzden sonuç ve 3 puan çok iyi oldu'' diye konuştu.

19.09.2008


 

‘Porto güzel bir Türk banyosu yaptı’

PORTEKİZ basını, Avrupa Şampiyonlar Ligi ''G'' grubunda, Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Porto'nun, zaman zaman zorlanmasına karşın güzel bir sonuç aldığı görüşünde birleşti.

A Bola gazetesi, Şampiyonlar Ligi'nde 2001 yılından bu yana ilk maçta kazanamayan Porto'nun, Fenerbahçe karşısında tarihi değiştirdiğini yazdı. ''Güzel bir Türk banyosu ve ejderha uykuya dalıyor'' diyen Portekiz gazetesi, Porto'nun 2-1'den sonra zorlanmasına rağmen son dakikada gelen golle net bir galibiyet aldığını ve güzel bir futbol sergilediğini savundu. ''Ejderhalar tam gaz başlıyor'' başlığını kullanan Record gazetesi, ''Sonunda mutlu olmak için gereksiz acı çekildi. Çok iyi bir başlangıç yapan Porto, rahatlayıp, zor bir dönem yaşadı. Türkler arada parıldasa da Porto her zaman Fenerbahçe'ye göre üstündü'' yorumunu yaptı.

FENERBAHÇE KÖTÜ ÇALIŞTIRILMIŞ

Porto'nun ilk iki golünü atan Lisandro ve Lucho'nun Arjantinli olmalarına atıfta bulunarak, ''Ejderhaların mükemmel tangosu'' diye başlık atan gazete, sahanın en iyileri olarak bu futbolcuları seçti. Record gazetesi ayrıca, son Avrupa Şampiyonası'nı İspanya ile kazanan Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in, ''kötü çalıştırılmış, iz bırakmayan, etkisiz bir takımı olduğunu'' yazarak, İspanyol teknik adamın İstanbul'da üzgün olduğunu iddia etti. Portekiz basını Fenerbahçe'de Güiza, Alex ve Roberto Carlos'u en iyi oynayan futbolcular olarak gösterdi.

19.09.2008


 

12 Dev Adam'ın büyük başarısı

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Harun Erdenay, 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) grubunda 5 maçta 5 galibiyetle çok iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

İlk 5 maçta elde edilen başarıyı özetleyen Erdenay, grup liderliği için yola çıktıklarını, ancak son maç öncesi yakaladıkları bu başarıyı tahmin edemediğini kaydederek, ''Bu kadar güzel bir oyunla, Fransa maçı öncesi grup liderliğini garantileyeceğimizi tahmin etmiyordum. İnanılmaz bir performans gösterdik. Her maçımızı 10 sayının üzerinde kazandık. 5'te 5 yaptık ve grup liderliğini garantiledik'' diye konuştu.

İstanbul'da yaptıkları maçlarda seyirciden de müthiş destek gördüklerini belirten Erdenay, ''Kazandığımız bu başarıda, evimizdeki maçlarda inanılmaz seyirci desteğinin de etkisi vardı. Şimdi Fransa'ya gidiyoruz. Orada yensek yenilsek fark etmiyor, ama hedefimiz 6'da 6 yapmak'' şeklinde konuştu. Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun 20 Eylül Cumartesi günü Fransa ile deplasmanda yapılacak grubun son maçında kadroda olmayacağını açıkladı. Erdenay, milli basketbolcunun 21 Eylül Pazar günü ABD'ye gideceğini, bu nedenle yorgun olacağı için Hidayet'e izin verdiklerini kaydetti.

19.09.2008


 

18 deplasman maçında sadece 2 galibiyet alabildi

PORTEKİZ'İN Porto takımı karşısında aldığı 3-1'lik yenilgiyle başlayan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip sahalarda etkili olamıyor.

Avrupa arenasında bugüne dek çıktığı 75 dış saha maçında 13 kez kazanan Fenerbahçe, 12 beraberlik 50 de yenilgi aldı. ''Devler Ligi''nde de 1. turdaki grup ve gruptan sonraki mücadelelerinde rakip sahalarda etkili olamayan sarı-lacivertli ekip, 18 deplasman maçının sadece 2'sinde galip geldi. Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarında 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, 13 karşılaşmada da yenilmekten kurtulamadı.

19.09.2008


 

UEFA: Porto Fenerbahçe'yi evine yolladı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), FC Porto-Fenerbahçe maçını, ''Porto, Fenerbahçe'yi evine yolladı'' şeklinde yorumladı. U

EFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ilk maçında, FC Porto'ya 3-1 yenilgisiyle biten karşılaşma için ''FC Porto, Lisandro, Lucho ve Lino'dan gelen gollerle Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne etkileyici bir başlangıç yaptı'' ifadeleri yer aldı. ''Maçın ilk yarım saatine kadar, Porto'nun rahat bir galibiyet çıkaracağı düşünülse de Turkcell Süper Lig'in en pahalı oyuncusu Daniel Güiza, ikinci yarının çekişmeli geçeceği konusunda izleyicide merak uyandırdı'' denilen haberde, Porto'dan Lisandro'nun 12., Lucho'nun 13., Lino'nun 90., Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Güiza'nın ise 30. dakikada attığı goller anlatıldı.

19.09.2008


 

Yattara'nın Türk vatandaşlığı başvurusu tamamlanıyor

YAKLAŞIK 6 ay önce Türk vatandaşlığına geçmek için Trabzon İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvuran Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, Trabzon Valiliği'nde heyete girerek vatandaşlık konusunda son aşamaya yaklaştı.

Kulüp çalışanı olan bir görevliyle Valiliğe gelen Yattara, heyete girmek için salonda beklediği sırada Valilik personeli ile vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Personel ve vatandaşlar, Yattara ile fotoğraf çektirdi. İbrahima Yattara, daha sonra Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal başkanlığında toplanan heyetin karşısına çıktı. Basına kapalı gerçekleştirilen heyet toplantısında Yattara'ya, vatandaşlık işlemleriyle ilgili prosedür uygulanarak çeşitli sorular yöneltildiği öğrenildi.

19.09.2008


 

Millî boksör Yakup Kılıç ilgisizlikten şikâyet etti

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Boks Milli Takımı'nda 57 kiloda mücadele eden ve bronz madalya kazanan Yakup Kılıç (22), yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, ilkokulu bitirdikten sonra boksa başladığını ve hocalarının desteğiyle bu sporu 12 yıldır yaptığını söyledi. İlk uluslararası başarısını 16 yaşında aldığını ifade eden Kılıç, ''Boksa başladığımda babam karşı çıkıyordu. Halen daha karşı çıkma hissi var. Fakat olimpiyatlardan sonra biraz değişti. Artık biraz da olsa gururlu'' dedi.

19.09.2008


 

Trabzonspor, Denizli'de 3 puan için sahaya çıkıyor

TRABZONSPOR ile Denizlispor, bugün Atatürk Stadı'nda yapacakları maç ile birlikte ligde 35. kez karşı karşıya gelecek.

Hakem Özgüç Türkalp'in yöneteceği maç saat 21.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 34 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-5 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 53 gol atarken kalesinde 24 gol gördü.

19.09.2008


 

HAKEMLER BELLİ OLDU

BUGÜN: 21.00 Denizlispor-Trabzonspor: Özgüç Türkalp

20 EYLÜL CUMARTESİ:

20.00 Eskişehirspor-Sivasspor: İlker Meral

20.00 Ankaragücü-İstanbul B. B: Yunus Yıldırım

21.00 Fenerbahçe-Gençlerbirliği: Fırat Aydınus

21 EYLÜL PAZAR:

19.00 Kocaelispor-Galatasaray: Selçuk Dereli

20.00 Ankaraspor-Hacettepe: Kuddusi Müftüoğlu

20.00 Bursaspor-Kayserispor: Süleyman Abay

20.00 Antalyaspor-Konyaspor: Tolga Özkalfa

21.45 Beşiktaş-Gaziantep: Mustafa Kamil Abitoğlu

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır