"Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray'ı UEFA'da yıldızları taşıdı

Bellinzona'yı deplasmanda 4-3 yenen temsilcimiz Kewell, Baros ve Lincoln'ün golleriyle rövanş maçı için büyük bir avantaj sağladı..

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında İsviçre temsilcisi Bellinzona'yı adeta bir gol düellosuna dönen maçta 4-3 mağlup etmeyi başaran Galatasaray, rövanş öncesi tur için avantaj yakaladı. Galibiyeti uzatma dakikalarında bulduğu golle koparan sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'daki maçta taraftarının da desteğini arkasına alarak daha rahat bir maç çıkartmayı ve adını 2. tura yazdırmayı hedefliyor.

6 MAÇ SONRA GALİBİYETLE TANIŞTI

Galatasaray, Bellinzona galibiyetiyle Avrupa kupalarında 6 maç sonra galibiyetle yeniden tanıştı. Tecrübesiz rakibini güçlükle de olsa yenmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, 5 maçlık galibiyet hasretine son vererek 6. maçında kazanma mutluluğu yaşadı. Son galibiyetini geçen sezon UEFA Kupası 2. tur grup maçlarında Panionios'a karşı deplasmanda 3-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılı takım ardından oynadığı 5 Avrupa kupası maçında da galibiyet bulamamıştı. Panionis maçının ardında UEFA Kupası grup maçında Austria Wien'le İstanbul'da 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, 3. turda Michael Skibbe'nin o zaman başında bulunduğu Bayer Leverkusen ile İstanbul'da yine 0-0 berabere kaldıktan sonra deplasmanda rakibine 5-1 yenilerek elenmekten kurtulamadı. ''Cim-bom'' bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ise Romanya'nın Steaua Bükreş ekibine 2-2 ve 1-0'lık sonuçlarla boyun eğerek kötü gidişini sürdürmüştü.

2 GOL ATAN MİLAN BAROS ALKIŞ ALDI

Bellinzona karşısında Galatasaray'ın iki gol silahından Milan Baros galibiyete büyük katkı sağlarken, Nonda ise etkisiz kaldı. Galatasaray'da ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Baros, karşılaşma boyunca hareketli bir futbol sergilerken, sarı-kırmızılı formayla ilk gollerine de imza atarak rakip fileyi 2 kez havlandırdı ve galibiyetin önemli mimarlarından biri oldu. Sarı-kırmızılı ekipte geçmiş maçlarda önemli goller kaydeden Nonda ise varlık gösteremedi. İlk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Nonda, 61. dakikada yerini Aydın'a bırakmak zorunda kaldı. Diğer yandan karşılaşmanın 15. dakikasında kaleci De Sanctis ile Meira kale önünde çarpışarak yerde kalırken, her iki oyuncu da kısa sürede toparlanarak oyuna devam etti.

20.09.2008


 

Beşiktaş ‘Sağlam’ ilerliyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'i 1-0 yenen Beşiktaş, tur için avantaj yakaladı. Sahasında ağırladığı rakibini, ikinci yarının başlarında Holosko'nun golüyle mağlup eden siyah-beyazlılar, avantajı eline geçirdi.

İki takım arasındaki rövanş maçı 2 Ekim Perşembe günü Ukrayna'nın Kharkiv kentinde yapılacak ve turu geçecek ekip, UEFA Kupası'nda gruplarda mücadele etme hakkını kazanacak. Metalist Kharkiv maçını da gol yemeden tamamlayan Beşiktaş, böylece, yaptığı son 4 resmi karşılaşmada kalesinde gol görmedi.

Turkcell Süper Lig'deki ilk maçında Antalyaspor'u 3-2 yendiği maçta 2 gol birden yiyen siyah-beyazlılar, ardından oynadığı 2 UEFA Kupası, 2 de lig maçında kalesini gole kapattı. Beşiktaş bu süre içinde UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımını 4-0 yenerken, Turkcell Süper Lig'de de Konyaspor'u 2-0 mağlup edip, Trabzonspor ile 0-0 berabere kalmıştı. ''Kara Kartallar'', Metalist Kharkiv maçıyla birlikte 4. maçında da gol yemedi. Beşiktaş ayrıca, bu sezon UEFA Kupası'nda yaptığı 3. maçından da galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ı, Metalist Kharkiv karşısında 1-0 galibiyete taşıyan golü atan Filip Holosko, siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti. Slovak futbolcu Beşiktaş'a geçen sezonun devre arasında transfer olmuştu.

Defansta Zapotocny - Sivok ikilisi tuttu

BEŞİKTAŞ, özellikle son maçlarda görev alan Çek Cumhuriyeti'nden Sivok ve Zapotocny'nin uyumuyla başarılı bir savunma yaptı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın son maçlarda beraber görev verdiği Çek oyuncular, başarılı bir performans ortaya koyarak, camianın yüzünü güldürmeye başladı. Siyah-beyazlı takım, Sivok ve Zapotocny ikilisinin aynı anda görev yaptığı Siroki Brijeg, Metalist Kharkiv ve Trabzonspor maçlarında gol yemeyi unuttu.

20.09.2008


 

Fransız basını: PSG Kayseri'de haklı kazandı

UEFA Kupası ön eleme maçında Paris Saint German'in, Kayserispor karşısında deplasmanda 2-1'lik skorla aldığı galibiyet Fransa basınında geniş yer aldı.

Le Parisien, ''PSG'nin, Türkiye'deki patlaması'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Fransız takımının haklı bir galibiyet aldığı yorumunu yaptı. Gazete, ''Antrenör Paul Le Guen'in talebeleri gruplara kalmak için adım attı'' ifadesini kullandı. L'equipe ise baştan aşağı yenilenmiş PSG'nin Perşembe günkü galibiyetle gruplara kalmak için çok önemli bir şans elde ettiğini yazdı. Fransız gazetesi PSG'nin kaleci Landlreau ve stoper Bourillon'un en başarılı oyuncular olarak gösterdi.

20.09.2008


 

Yaralı ve eksik F.Bahçe G.Birliği'ni konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek Fenerbahçe, 3 puanı hedefliyor.

Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst üste yaptığı son iki maçta da yenilen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği karşısında kazanarak, moral bulmak istiyor. Lige Gaziantepspor yenilgisiyle (1-0) başlayan, 2. haftada sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, geçen hafta da Hacettepe deplasmanında 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

GÖZLER KALECİ VOLKAN BABACAN'DA

Hacettepe maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Volkan Demirel'in yerine bugünkü mücadelede Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Babacan koruyacak. Fenerbahçe formasıyla ligde ilk kez kaleye geçecek Volkan Babacan'ın, maç eksiği nedeniyle performansı merakla beklenirken, bu maçta Volkan'ın yedeği ise bir diğer genç isim Fehmi Mert Günok olacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

SÜPER LİGDE BUGÜN

20.00 Eskişehirspor-Sivasspor: İlker Meral

20.00 Ankaragücü-İstanbul B. B: Yunus Yıldırım

20.09.2008


 

Alex: Zorlu bir lig için bu kadar hata fazla

FENERBAHÇE Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, Turkcell Süper Lig'in ilk 3 haftasında kaybettikleri puanların çok fazla olduğunu belirterek, ''Zorlu bir lig için bu kadar hata fazla'' dedi.

Brezilyalı futbolcu, Turkcell Süper Lig'de geçen hafta Hacettepe karşısında aldıkları mağlubiyet sonrası kendisine ait internet sitesi ''www.alex10.com.br''de yaptığı değerlendirmede, ''Turkcell Süper Lig'in üçüncü haftasında ikinci mağlubiyetimizi yaşadık. Zorlu bir lig için bu kadar hata fazla. Bu 6 puanı bundan sonraki deplasman maçlarında kaybedemeyiz. Doğru, ligin başındayız, telafi edebiliriz. Ama bundan sonra daha fazla hata yapmamalıyız. Çünkü biz şampiyonluk için yarışan bir takımız'' şeklinde ifadeler kullandı.

20.09.2008


 

Antalyaspor'a 32 bin YTL 7 sarı kart cezası geldi

ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalyaspor'a Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun Galatasaray maçında gördüğü 7 sarı kart nedeniyle 32 bin YTL para cezası verdiğini söyledi.

Hasan Akıncıoğlu, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun Antalyaspor kulübüne verdiği 32 bin YTL para cezası ve kaleci Ömer'e verdiği iki maçlık ceza kararını ve gerekçesini kulübe bildirdiğini belirtti. Akıncıoğlu, Kaleci Ömer'in, Konyaspor ve Samsunspor maçlarında takımdaki yerini alamayacığını bildirdi.

20.09.2008


 

Aragones Viyana'da konferansa katılacak

UEFA'nın Avrupa'daki 52 milli takım teknik direktörü ile gelecek pazartesi günü Viyana'da yapacağı toplantıya Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'in de davet edildiği belirtildi.

Toplantının sadece milli takım teknik direktörleriyle yapılacak olmasına karşın UEFA Başkanı Michael Platini'nin son Avrupa şampiyonu olan İspanya'nın o dönemdeki teknik direktörü Aragones'i de toplantıda görmek istediği iddia edildi. İspanyol basınında verilen bilgilerde, Aragones'in Pazartesi Viyana'daki randevuya gideceğini onayladığı bildirildi. İspanyol basını Aragones ile milli takımın yeni teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin Viyana'da karşılaşacaklarını yazdı.

20.09.2008


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Turkcell Süper Lig'de bu haftanın programı

Bugün:

15.00 Kartalspor-Gaziantep Belediyespor (Kartal)

15.00 Orduspor-Malatyaspor (Ordu 19 Eylül)

20.00 Adanaspor-Diyarbakırspor (Adana 5 Ocak)

20.30 Manisaspor-Kardemir Karabük (19 Mayıs)

21 Eylül Pazar:

15.00 Boluspor-Çaykur Rizespor (Bolu Atatürk)

15.00 Güngören Belediye-Altay (Mimar Yahya Baş)

15.00 Giresunspor-Kasımpaşa (Giresun Atatürk)

20.00 Karşıyaka-Samsunspor (Alsancak)

22 Eylül Pazartesi:

20.00 Kayseri Erciyesspor-Sakaryaspor (Atatürk)

20.09.2008


 

‘12 Dev Adam’ın son rakibi Fransa

2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda 5 maçta 5 galibiyet alıp, grup lideri olarak finallere gitme hakkını elde eden Türkiye, gruptaki son maçında bugün deplasmanda Fransa ile karşılaşacak.

Limoges kentinde yapılacak ve TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı NTV Spor naklen yayınlayacak. (A) Milli Takım'da, 21 Eylül Pazar günü ABD'ye gideceği için izin verilen Hidayet Türkoğlu, Fransa ile yapılacak son maçta forma giymeyecek. Türkiye, grupta İstanbul'da Fransa ile yaptığı ilk maçı 77-65 kazanmıştı.

ERSAN İLYASOVA SAYI KRALIMIZ

''12 Dev Adam''da 5 maç sonunda Ersan İlyasova 13,2 sayı ortalamayla takımın en skorer oyuncusu olurken, Fransa'da ise Tony Parker 24,8 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu durumunda bulunuyor. Bu arada, (A) Milli Takım, 4 grupta yapılan Avrupa Şampiyonası elemelerinde, toplam 17 takım arasında şu anda yenilgisiz tek takım durumunda bulunuyor. (A) Grubu lideri Sırbistan, 7 maçta 6 galibiyet 1 yenilgi, (B) Grubu lideri Letonya ve (D) Grubu lideri İngiltere ise 5 maçta 4'er galibiyet, 1'er yenilgi aldı.

20.09.2008


 

Efes hazırlık maçında Benetton'u 83-74 yendi

YENİ sezon hazırlıklarını İtalya'da sürdüren Efes Pilsen, İtalya Ligi ekiplerinden Benetton Tamoil ile yaptığı özel maçı 83-74'lük skorla kazandı.

Jesolo kentinde yapılan karşılaşmanın ilk yarısı da lacivert-beyazlıların 49-25 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşma sırasında hafif sakatlık geçiren Thornton ve Shumpert'in az süre aldıkları maçta, Smith 23 sayıyla sahanın en skorer oyuncusu oldu. Benetton karşısında 19 sayı atan Kaya ile 13 sayı atan Kasun da galibiyette önemli pay sahibi oldu. Efes Pilsen, ikinci hazırlık maçında bugün İtalya'nın Angelico Biella takımıyla karşılaşacak.

20.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır