"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Arkadaşlarımızla beraber

Mahallemizde bulunan ağabey ve kardeşlerimizle beraber, yine bir ağabeyimizin imamlık yaptığı yeni yapılan camiye gidiyoruz çoğu zaman. Ramazan geldiğinde de, teravih namazına oraya giderdik.

İmam ağabeyimiz vaaz ettiği zaman, konuşmasını Risâle-i Nur’larla süsler, tabiî cemaate de, yeni ve değişik bir şey geldiğinden can kulağıyla dinlemek düşerdi. Cemaatin onu sevmesinden dolayı, hemen hemen her teravih sonrası, meşrubat, çay ikramlarıyla ve hoş sohbetlerle güzel bir Ramazaniyelik yapardık.

Bazen de, o camiye yakın oturan bir ağabeyimizin evine giderdik. Orada çay içer, sohbet yapardık. 1971 hadisesinin tesiri hâlâ devam ederken, bizim o şekildeki davranışımızdan korkan, ürkenler oluyordu. Ama, Elhamdülillah hiçbir dünyevî hadise bizi yolumuzdan döndüremiyordu. Küre-i arz bomba olup patlasa, bize tesir etmiyordu.

Teravih namazları uzun olduğundan, o imam ağabeyimiz, ses tellerinde bulunan bir rahatsızlığından dolayı bazen zorlanır, biz de bu duruma üzülür, ona duâ ederdik. Caminin müezzini de arada bir namaz kıldırırdı. Biz de imam ağabeyimizle müezzin yan yana geldiğinde takılırdık. Müezzinin teravih namazı kıldırdığını ima ederek “Senin maaşının yarısı müezzin efendinin” der, şakalaşır gülüşürdük. Ne güzel günlerdi Ya Rabbi!

Osman ZENGİN

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Mukabelede çocuk olmak

  Kabirde ceza ve mükâfat

  Ramazan orucunun kazâsı ne demektir? Hükmü nedir?

  Öfke kontrolü

  Arkadaşlarımızla beraber

  Karakuş tatlısı

  İmam-ı A’zâm’ın cömertliği

  Hz. Ebûbekir ve Hz. Ömer

  Götürün bu yemeği!

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır