"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikan halkı: ABD yanlış yolda

USA Today gazetesi, ABC News kanalı ve Columbia Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı araştırmaya göre, Amerikan halkının yüzde 78’i, ülkenin yanlış yolda olduğunu söyledi.

Beyazların yüzde 76’sı, siyahilerin yüzde 91’i ve Hispaniklerin yüzde 74’ü bu şekilde düşünüyor. Gelecek başkanının önceliğinin ekonomi olduğunu düşünenlerin oranıysa siyahi ve Hispaniklerde yüzde 80 ve beyazlardaysa yüzde 76 olarak çıktı.

Aynı araştırmaya göre, siyahilerin yüzde 70’i, demokratların başkan adayı Barack Obama’nın Kasım ayındaki seçimleri kazanmasını bekliyor. 4 Kasım’daki seçimlerde oy kullanacak siyahilerin yüzde 92’si Obama’ya destek vereceklerini söyledi. Hispaniklerde bu oran yüzde 56 olarak çıktı. Beyazların yüzde 56’si cumhuriyetçilerin adayı John McCain’e destek vereceklerini kaydetti.

McCain’in kazanacağını düşünen siyahilerin oranı yüzde 13 olarak çıkarken buna sebep olarak ırkçılığı gösterdi. McCain’in kazanmasını bekleyen beyazların büyük oranı da deneyimi sebep olarak öne sürdü. McCain’in kazanmasını bekleyen beyazların sadece yüzde 5’i, ırkçılığın temel faktör olduğunu savundu. Araştırma, ABD Başkanı George W. Bush’un ekonomik krize yönelik paketi açıklamadan önce 11-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerikan halkı: ABD yanlış yolda

  Rusya ile Gürcistan arasında keşif uçağı tartışması

  Avrupa’nın en kalabalık şehri İstanbul

  Kudüs’te tansiyon yüksek

  Pakistan ordusu militan avına çıktı

  İran’ın Londra büyükelçiliğinde patlama

  Medvedev’den cami ziyareti

  Çin’in uzay hırsı sürüyor

  Gıdalarımızda zehir zaten varmış

  Köpeğine sahip çıkmayınca hapse girdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır