"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Nükleer santral ihalesinde son gün

MERSİN- AKKUYU'DA kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için açılan ihale çerçevesinde son teklifler bugün saat 14.00’e kadar alınacak, 14.30’da da tekliflerdeki ilk zarflar açılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından yapılacak ihale ‘’yarışma’’ şeklinde olacak. Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacak. İhaleye katılacak şirketler 3 ayrı zarf içinde tekliflerini sunacaklar. Birinci zarfta şirket veya ortaklığın başvuru mektubu, geçici teminat mektubu ve şartnamede belirlenecek diğer bilgi ve belgeler bulunacak. İkinci zarfta Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ölçütlerine uygunluk belgeleri, üçüncü zarfta ise teklife esas yıllara sari kilovat saat (kWh) cinsinden elektrik üretim miktarları ve satış fiyatları yer alacak. Teklif sahiplerinin teminat tutarı 30 milyon YTL’den az olmayacak. İhale komisyonu öncelikle birinci zarflardaki teklifleri değerlendirecek. Bu zarftaki belgeleri şartnameye uygun olan şirketlerin ikinci zarfları açılmadan TAEK’e gönderilecek. TAEK, daha önceden belirlediği teknoloji ölçütlerine göre 15 gün içinde değerlendirme yapacak. TAEK’in ikinci zarflarda yapacağı değerlendirmenin ardından uygun bulunanların üçüncü zarfları açılacak. En düşük fiyat teklifi ise Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacak. Kamu, santralı kuracak ve işletecek şirkete 15 yılı aşmamak koşuluyla ürettiği elektriğe alım garantisi verecek. Firmalardan teklif gelmemesi durumunda ihalesinin uzatılması söz konusu olabilecek. Bu arada Mersin-Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santral inşaatının yapım ve işletimi için bugüne kadar 13 yerli ve yabancı firma şartname aldı.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonominin bereketi kalmadı

  Yılmaz: Enflasyon düşünce, faizler düşer

  Çeltikte taban fiyat 97 kuruş Çeltikte taban fiyat 97 kuruş

  TMO 33 bin ton fındık aldı

 

  1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi 13 Ekim’de

  Sahte ballar piyasayı istilâ etti

  Dünya ordularının botu Türkiye’de

  ABD’de kurtarma paketi hazır

  Nükleer santral ihalesinde son gün

  Toplum sağlığı risk altında

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır