"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ABD’de kurtarma paketi hazır

ABD Başkanı George Bush ve Kongre’nin, 700 milyar dolarlık kurtarma paketi üzerinde anlaştığı belirtildi. Başkan Bush ve Kongre üyeleri, 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin, bankaların zora düşmüş alacaklarının finansmanında kullanılması üzerinde görüş birliğine vardı.

Ayrıca, Kongre, yeni paket çerçevesinde, malî sistem için yeni bir ‘’gözetim’’ yapısı oluşturacak. Bu yapının başında, ABD Başkanı tarafından yetkilendirilen bir genel müfettiş bulunacak. Bu arada, bazı Kongre üyeleri, kurtarma paketinden faydalanan kurumların üst yöneticilerine maaş sınırlaması getirilmesini öneriyor. Buna göre, kurumların üst yöneticilerinin yıllık gelirlerinin, yıllık 400 bin dolar maaş alan ve ABD’nin en yüksek maaş alan kamu görevlisi olan Başkan Bush’un yıllık limitini geçmemesi öneriliyor. Öte yandan, Kongre’nin Demokrat parti üyesi temsilcileri, ödeme güçlüğü çeken konut kredisi almış ev sahiplerinin ödeme imkânlarının kolaylaştırılmasını da istiyor. Yeni paket, ABD Yönetimine, konut kredisi, araç kredisi ve kredi kartı kaynaklı tüm zora düşmüş alacakları satın alma yetkisi veriyor. 700 milyar dolarlık paketin süresinin, iki yıl yerine, gelecek yıl sonunda sona ermesi görüşü benimseniyor. Kongre’de tartışılmakta olan bu plan, hükümetin, yardım ettiği zor durumdaki şirketlerden hisse almasına imkân tanıyor. Yeni paketin, bugün netleşerek yürürlüğe girebilecek duruma ulaşacağı ve bu hafta içinde yasalaşabileceği vurgulanıyor.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonominin bereketi kalmadı

  Yılmaz: Enflasyon düşünce, faizler düşer

  Çeltikte taban fiyat 97 kuruş Çeltikte taban fiyat 97 kuruş

  TMO 33 bin ton fındık aldı

 

  1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi 13 Ekim’de

  Sahte ballar piyasayı istilâ etti

  Dünya ordularının botu Türkiye’de

  ABD’de kurtarma paketi hazır

  Nükleer santral ihalesinde son gün

  Toplum sağlığı risk altında

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır