"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon’da yeni dalga

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de dün yeni gözaltılar oldu. Gözaltına alınanlar arasında Kanaltürk’ün eski sahibi Tuncay Özkan, Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, emekli Askerî Yargıtay üyesi Tanju Güvendiren ve eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan da var. Öte yandan, Konya’da düzenlenen operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı A.A ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M.’nin de aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’deki bazı adreslere yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Kanaltürk televizyonunun eski sahibi gazeteci Tuncay Özkan ve eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut ile Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gazeteci Tuncay Özkan’ın Bebek Cevdet Paşa Caddesi’ndeki evine dün saat 06.30’da gelerek arama yaptı. Arama sırasında, ellerinde Türk bayrakları olan ve ‘’Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu’’ üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 20 kişilik bir grup, ‘’Hepimiz Tuncay’ız’’, ‘’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’ sloganları attı. Polis yetkilileri, Özkan hakkında gözaltına alma kararı alındığını ve soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslerdeki operasyon ve aramalar yapıldığını ifade etti.

Bu arada, Tuncay Özkan’ın eski avukatı CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Özkan’ın sabah saatlerinde telefonla arayarak ‘’Gözaltına alınıyorum, Evde arama var’’ dediğini bildirdi. İnsanın böyle durumlarda şok olduğunu ifade eden Mengü, polisin evde ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında arama yaptığını kaydetti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerince başlatılan operasyonlar çerçevesinde, her iki şubeye bağlı ekipler Kağıtıhane Gültepe Talatpaşa Caddesi’nde yer alan bir iş merkezinin 4. katındaki Biz Tv’ye geldi. Ekipler, daha sonra içerideki çalışanları dışarı çıkartarak arama yaptı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Esenyurt eski Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Çapan ve diğer 3 kişi, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü. Bu kişiler, emniyetin garaj bölümünden içeri alınarak Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne çıkartıldı. Çapan’ın yakınları, “Evde bir saat kaldırlar. Kitapları ve belgeleri incelediler. Ama yanlarında bir şey götürmediler” dedi.

Operasyonda Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Saçan’ın evinde soruşturma kapsamında arama yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir’de bir otelde kalan Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut’u gözaltına aldı. Bulut’un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul’a gönderileceği bildirildi.

ÖZKAN’IN DOKTORU DA GÖZALTINDA

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Ankara’da ise 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Dr. M.Ö’ye, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Dr. M.Ö, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, ‘’Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı’’ dedi. Kalp cerrahı olduğunu söyleyen M.Ö’nün, İstanbul’da evindeki arama devam eden gazeteci Tuncay Özkan’ın doktoru olduğu öğrenildi. Bu arada, Ankara’da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen M.A’nın ‘’adlî bilirkişilik’’ yaptığı belirtildi. M.A, Adli Tıp’tan çıkışında gazetecilere ‘’Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu’’ diye konuştu. Ankara’da gözaltına alınanlar diğer iki kişiden birinin emekli yargı mensubu T.G, ötekinin ise polis olduğu belirtildi.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon’da yeni dalga

  ŞENER ERGUYGUR GÖZLERİNİ AÇTI

  Marmaray’da son tüp de batırıldı

  Mavi Tren raydan çıktı

  Meclis bayramda toplanacak

  Ankara 4.6, Tunceli 4.1 şiddetinde sallandı

  Şırnak’ta 6 terörist teslim oldu

  1 günde 259 kaçak yakalandı

  Minibüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 6 yaralı

  Fesh olan belediyeler 29 Mart’a kadar faaliyette

  Gazeteci Som'a, “Hayrünnisa Gül'e hakaretten” dâvâ

  YÖK Başkanı ABD yolcusu

  Rektör görevine hızlı başladı!

  Konya’da 30’dan fazla kişi gözaltında

  Yasin Hayal, Mc Donalds dâvâsında yeniden yargılanıyor

  Yolsuzlukla mücadelede 58. sıradayız

  Bebek ölümleri enfeksiyondan

  Grip aşısı için en uygun zaman

  Sürücülerimiz Avrupalı olamadı

  Çocuklar ilgi, yaşlılar ziyaretçi bekliyor

  Deniz parkına ilgi büyük

  “Emekleriyle” hayır işliyorlar

  Tuvalet sıkıntısı tarım işçisini hasta ediyor

  TOKİ'den turizme büyük destek

  Kokan nefes, hastalık habercisi

  CERN deneyi sizi korkutmasın

  MÜZİK CD'LERİNİN SONU MU GELİYOR

  İNTERNETTEKİ YENİ TEHDİTLERE DİKKAT

  Bebeklerin de ritm duygusu var

  Konuşan sadaka kutuları hayır yapmayı özendiriyor

  Cep telefonu tümör dostu

  Vücut hareketlerinden elektrik üretildi

  4G teknolojisi başarıyla test edild

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır