"Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclisin ilk işi tezkere

1 Ekim’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşmasıyla açılacak olan Mecliste, 8 Ekim Çarşamba günü Irak’ın kuzeyine sınırötesi operasyon için hükümete verilen yetkinin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

MECLİSİ, yeni yasama yılının açılışının ardından yoğun bir gündem bekliyor. 23. Dönem 3. yasama yılına, 1 Ekim’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşmasıyla başlayacak olan Meclis, Ramazan Bayramının ardından yasama çalışmalarına yoğunlaşacak. TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılına denetim konularıyla girecek. Çalışmalarını tamamlayan Türkçe, Tuzla ve Çevre araştırma komisyonlarının raporları, 7 Ekim Salı günü görüşülmeye başlanacak. Genel Kurulda, 8 Ekim Çarşamba günü ise Irak’ın kuzeyine sınır ötesi operasyon için Hükümete verilen yetkinin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Genel Kurulda uzun süreden beri bekleyen Türkiye ile bazı ülkeler arasında çeşitli konularda işbirliği yapılmasını öngören uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 25 yasa tasarısı da ilk hafta içinde ele alınacak. Gruplar arasında 25 tasarının öncelikli olarak görüşülmesi konusunda uzlaşma sağlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu, iade gerekçeleri dikkate alınarak görüşülecek.

Üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere yeni bir hak tanıyan öğrenci affı, mayınların Temizlenmesi, otoyolların özelleştirilmesi, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) talebi doğrultusunda seçim işleriyle ilgili alımların Kamu İhale Kanunu kapsamında çıkarılmasını öngören yasal düzenlemelerin de Ekim ayı içinde yasalaştırılması planlanıyor. Ayrıca, Ulusal Program içinde yer alan bazı konularla ilgili yasal düzenlemelerin de 2009 yılı bütçesi öncesinde Meclis’ten geçirilmesi öngörülüyor.

25.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sedyeyle gitti, yürüyerek çıktı

  Özdabak’ın davası yarın

  Metrobüste yangın çıktı, can kaybı yok

  2010’da yeni nüfus çalışması

  Türk-İş’te yolsuzluğa karşı “Etik Kurul”

  AB, Türkiye’nin yararına

  Türkiye -AB KİK Eşbaşkanlığı'na Kudatgobilik seçildi

  Sağlık Bakanlığı 246 diş tabibi alacak

  Bütün dokunulmazlıklar kalkmalı

  Meclisin ilk işi tezkere

  ŞANLIURFA’DA BEDİÜZZAMAN MEVLİDİ

  Vatandaş valiye bağırabilmeli

  Herşeyi konuşabilen,herşeyin üstesinden gelebilir

  Menderes’in köyüne“Demokrasi Müzesi” talebi

  Avcı: Rum tarafı samimî değil

  Zorunlu eğitimde 9 yıl hazırlığı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır