"Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Kadir Geceleri ihyâ ediliyor

Ölümün bir nev'î küçük kardeşi olan gecelerdeki gaflet, bin aydan hayırlı Kadir Gecesinde dağılıyor.

Geceler deliniyor, bir ışık, bir nur huzmesi açılıyor gecenin karanlıklarından. O gece, ölüme benzeyen uyku ile gaflete düşenlere bedel, bizler Kadir Gecesini ihya ediyoruz. Hem de sabaha kadar.

Kandil programları daha çok, Ankara Tandoğan’da bulunan 3-4 katlı mülk binamızda yapılıyor. Kadir Geceleri bunların daha hareketlisi oluyor. İftarı arkadaşlarımızla neşe ve muhabbet içinde yaptıktan sonra, sohbet, çay ve teravihten sonra, hemen o anda cüz taksimi yapılıyor, yaklaşık bir saat okunarak, hatim duâsı yapılıyor. Şirket-i mâneviyenin çok güzel bir tezahürü görünüyor. Aynı arı kovanı gibi, herkes okuyor. Hızlı okuyamayanlara yardım ediliyor. Bazıları da bir cüz’ü ortak iki kişi okuyor.

Tabiî, vakit de geceye doğru iyice yaklaşıyor. Cevşen, tesbih, kaza namazı vs. gibi ibadetlerle devam ediliyor. Saat 02.00 civarına gelince, Ömer veya Ali Ağabey “Gece sabahlayana sürpriz var” deyip, baklava ziyafetiyle, ibadet ziyafetini mezcedip, sahuru buluyoruz. Ondan sonra, biraz daha ibadet ve sabah namazını kılıp, herkes ayrılıyor.

Rahmetli annemi ve küçük kız kardeşimi de Emek Mahallesindeki hanımlar dershanesine bırakıyordum çoğu zaman. Programları bitirince, gidip onları da oradan alarak evimize gidiyorduk. Rahmetli anneme bazen diyordum ki: “Anne, çocukluktaki camilere gittiğimiz Kadir Geceleri mi iyi, yoksa buradaki mi?”

“Elbette buradaki daha güzel yavrum” diyordu.

OSMAN ZENGİN

26.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Kadir Gecesi ve Kadir Sûresi

  Kadir Geceleri ihyâ ediliyor

  Çocuk ve Allah sevgisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır