"Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Çocuk ve Allah sevgisi

Çocuklara Allah sevgisini aşılamak konusunda küçük bir hikâye:

Bir çocuk babası ile camiye gitmeye başlar. Bu durumdan gerek babası, gerek cami cemaati çok memnundur. Ama bir süre sonra çocuk camiden usanır, arkadaşları ile oyun oynamayı tercih ederek babasıyla namaza gelmek istemez. Babası, çocuğu ikna etmek için “Oğlum namaz kılmazsan Allah seni yakar” der. Bunun üzerine o da, çocuk aklıyla hiç de hoş olmayan bir cevap verince, babası dehşete kapılır. Hemen hocaya koşar. “Hocam bizim çocuğa bir haller oldu, şeytana teslim oldu galiba. Ben ona 'Namaz kılmazsan Allah seni yakar' diyorum, o da bana böyle diyor.”

Hoca adama bakar, “Çocuk haklı” der. Adam iyice şaşırır. Hoca devam eder. “Bre gafil, sen çocuğa Allah’ı böyle mi tanıttın? Allah’ı insanları yakan, taş eden veya ceza veren biri olarak gösterirsen, alacağın cevap da böyle olur. Sen duymadın mı ki, Allah’ın Resûlü, ‘Korkutmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz’ diyor.

Çocuklara Allah sevgisi ve Allah inancı güzel bir şekilde anlatılmalıdır. Allah’ın çocukları ne kadar çok sevdiği, onların anlayacağı bir dille izah edilmelidir. Kur’ân okuyanların, oruç tutup namaz kılanların Allah tarafından daha çok sevildiği, bunun karşılığında da o insanların cennete konulacağı çocuklara anlatılmalıdır.

Ramazan ayı, bunun için güzel bir fırsattır. İftar sofrasında beklerken, soframızdaki nefis yiyeceklerin, leziz meyvelerin, tatlı suların ve güzel nimetlerin Allah tarafından bizlere ikram edildiği anlatılmalıdır. “Allah bizi çok sevdiği için bunları bize ikram ediyor, biz de O’nu sever, ibadetlerimizi yaparsak, bizi Cennetine koyacak, Cennette bunların daha güzellerini verecek” şeklinde ifadelerle çocuklara Allah sevgisi aşılanabilir.

ABDİL YILDIRIM

26.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Kadir Gecesi ve Kadir Sûresi

  Kadir Geceleri ihyâ ediliyor

  Çocuk ve Allah sevgisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır