"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Biraz geç değil mi Olmert?

İSRAİL Başbakanı Ehud Olmert, Filistin ve Suriye ile sağlanacak barış karşılığında İsrail’in, 1967 yılında işgal ettiği bütün topraklardan çekilmesi gerektiğini söyledi.

21 Eylül’de görevinden istifa ettikten sonra vekâleten Başbakanlık yapmakta olan Olmert, Filistinlilerin devlet kurmak istediği topraklardan ve Suriye’nin geri istediği Golan Tepeleri’nden geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek, bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan Ehud Olmert, “Daha önce hiçbir İsrail liderinin söylemediği şeyi söylüyorum: Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri dahil bütün topraklardan çekilmeliyiz.” dedi. Röportajı İsrail yeni yılının öncesinde yayınlayan gazete ise hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından dolayı istifa eden Olmert’in açıklamaları için “vasiyet röportajı” başlığını kullandı. Gazete, Olmert’in görevdeyken yaptığından daha ileri giderek barış için daha fazla teklifte bulunduğunu belirtti. Gazete, Olmert’in bu teklifleri onları uygulamaya daha muktedir olduğu dönemde değil de ayrıldıktan sonra yapmış olmasına dikkat çekti.

/ Kudüs

30.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çin, Uygurlara Ramazan’ı zehir etti

  ‘Terörizm ile savaş’ terörü güçlendirdi

  Bağdat, El Kaide ile mücadele edecek

  Biraz geç değil mi Olmert?

  Lübnan’da patlama: 5 ölü

  İran: BM’ye rağmen yola devam

  Belarus’ta muhalefet hüsrana uğradı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır