"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâma saygı duyun

İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinde, İKT’nin terörizmi kesinlikle reddedip kınadığını, aynı zamanda da İslâm dinine saygı duyulmasını beklediklerini bildirdi.

İslâm terörizmi reddeder

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinde, İKT’nin terörizmi kesinlikle reddettiğini, kınadığını, aynı zamanda da İslâm dinine saygı duyulmasını beklediklerini bildirdi.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu’nun Rice ile yaptığı basına kapalı görüşmede genel olarak İKT-ABD ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

İhsanoğlu’nun görüşmede Rice’a, ABD Başkanı George W. Bush’un İKT ile ilişkilerden sorumlu bir özel temsilci atamasının ardından ABD ile ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmeleri takdir ettiklerini aktardığı belirtildi. Ayrıca İhsanoğlu, ABD’nin İKT’nın sağlık, eğitim ve yoksullukla mücadeleye dönük kalkınma programlarına yardımcı olma niyetinden de memnuniyet duyduğunu belirtti.

Görüşmede İhsanoğlu’nun, İKT’nin aşırılıkla mücadele ve modernleşmeyi amaçlayan, demokrasi, iyi yönetim, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunan On Yıllık Eylem Planı ve yeni İKT anayasasıyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın da, İKT’deki bu yönelimleri takdir ettiğini belirttiği ve İhsanoğlu’nun liderliğinde İKT Genel Sekreterliğinin uluslararası barış ve güvenliğe, dünyada hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın ilerlemesini hedefleyen artan katkılarının altını özellikle çizdiği ifade edildi.

Rice’ın görüşmede, ABD yönetiminin Müslüman dünyaya ve İslâm’a yönelik derin bir saygı duyduğunu yinelediği ve İKT ile yapılan işbirliğinden memnun olduklarını aktardığı belirtildi. Rice’ın, Orta Doğu’da barış çabalarıyla ilgili olarak iyimser olduğunu ve çabaların devam etmesi yönündeki görüşünü de İhsanoğlu ile paylaştığı belirtildi.

İhsanoğlu görüşmede, İslâm korkusu (İslam fobisi) konusunu da gündeme getirdi, bu kapsamda Rice’a İKT ülkeleri olarak İslâm fobisine karşı uluslar arası hukuk çerçevesinde kendilerini korumak zorunda olduklarını, ancak İslâm dinine ‘’saygı ve kendini koruma’’ kampanyasının asla ifade özgürlüğü hakkını ihlâl etmediğini ya da başka dinleri kötülemediğini söyledi. İhsanoğlu’nun görüşmede, ABD’nin değişik inançlara ve ırklara mensup grupların hakları hukuken güvence altına alınmış şekilde ve tam bir uyum içinde yaşadıkları gerçek bir demokrasi olduğunu da belirttiği öğrenildi. New York / aa

30.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  RUHUNA UYGUN OLSUN

  Bayram harçlığı çocuklar için önemli

  Cezaevinde isyan

  İslâma saygı duyun

  Sorunlarımızı demokratik olgunlukla çözelim

  Sosyal güvenlikte zor dönem

  Bir savaş gemisi daha Karadeniz’de

  Kurtarma planı oylanacak

  CHP, uzlaşma komisyonlarında yok

  Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül kaza geçirdi

  13 yılda 279 ton kâğıt toplattı

  Şehit polisin adı yaşatılacak

  Başkale'de silâhlı kavga: 10 yaralı

  Çankaya'ya iki başmüfettiş görevlendirildi

  Soylu: Yerel seçimlerde, ciddî bir sonuç alacağız

  YÖK'ten yerli ERASMUS

  Güç silâhta değil, bilgide

  Eruygur, ağrı kesici ile uyanık tutulmaya çalışılıyor

  Sürücülere ‘Kara nokta’ uyarısı

  Bayramda beslenmeye dikkat

  Ergenlik hormonları saçları döküyor

  Yalnızsanız ‘üşütebilirsiniz’

  Asırlardır depresyondayız

  Okul yolunda zorlu yolculuk

  Bardakoğlu: Dargın olanları barıştırmalıyız

  Uludağ’a yılın ilk karı yağdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır