"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dev gibi başlamalı

Kadıköy'de Dinamo Kiev'i ağırlayacak olan Fenerbahçe'de gözler Şampiyonlar Ligi'ne çevrildi.

Hem Avrupa'da, hem de Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren sarı-lacivertlilerde eğer forma giyerse Volkan Demirel, Semih Şentürk, Kâzım Kâzım ve Daniel Güiza maça ağırlığını koyacak isimler olacak. Kaleci Volkan şu anda Türkiye'nin 1 numarası olarak görünüyor. Ancak eksikleri çok. Özellikle yan toplardaki tayming olayı zayıf. Geri paslarda topu oyuna sokmakta başarısız. Savunmaya tam bir güven veremiyor. Rakibin her atağında tribünler hop oturup, hop kalkıyor. Yaptığı agresif hareketler sonrasında takımını eksik bıraktığı birçok maç maçı da var. Volkan çok çalışıp, açıklarını kapattığında Avrupa'nın sayılı kalecilerinden olabilecek bir yetenek.

Sakatlıktan yeni kurtulan golcü Semih Şentürk'e bu akşam çok iş düşecek. Aragones'in en çok ihtiyaç duyduğu futbolcuların başında geliyor. Hem orta sahaya yardım ediyor, hem de forvette Güiza ile birlikte gol arıyor. Semih, savunmadan seken topları hiç affetmiyor. Bugün Avrupa'nın birçok güçlü ekibinde Semih gibi görev yapan yıldızlar var. Meselâ, Chelsea'de Lampart, Liverpool'da Gerrard, Barcelona'da Xavi ve Milan'da Kaka'yı gösterebiliriz. Bu isimler takımlarının orta sahadaki yükünü kaldırdığı gibi gol yollarında da en etkili futbolcuları.

Disiplinli ve laubali hareketlerden uzak bir Kâzım Kâzım bu sezon Fenerbahçe'de adından en çok bahsedilen futbolcuların Bire bir mücadelelerde rakiplerini kıvrak ayak hareketleriyle çok rahat geçiyor. Ancak bundan sonra dikkat etmeli. Rakip savunmalar onun bu özelliğine mutlaka tedbir alacak. Topla hünerli hareketler yapması tribünlere keyif verdiği bir gerçek. Ama hücuma çıkarken ağır olması takımın gol atmasını engelliyor. Kazım, topu kanatlara taşıyarak orta yaptığında takım arkadaşlarının gol atma şansı daha da artacak.

Daniel Güiza ise birkaç maçta gol atamadı diye hemen eleştirilmeye başlanmıştı. Bu çok erken bir eleştiriydi. Avrupa maçlarında gol atmasına karşın, Süper Ligde ilk golünü önceki hafta Gençlerbirliği'ne atarak üzerindeki stresten bir yerde kurtuldu. Şimdi kafası rahat. Fenerbahçe'ye içeride ve deplasman maçlarında çok faydası olacak. Hızlı uzun toplarda hiç ofsayta düşmemesi ne kadar kurnaz bir futbolcu olduğunu gösteriyor. Ama bazı kusurları var. Son vuruşlarda taymingini ayarlayamıyor. Bu yüzden şutları rakiplere çarpıp dışarıya çıkıyor. Hava toplarında da zayıf olduğunu daha önce yazmıştım. Bunları düzelttiği takdirde İspanyol golcü hem Avrupa'da hem de Süper Ligde istenilen golleri mutlaka atacaktır.

Erol Doyuran

30.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  F.BAHÇE ARTIK KAZANMALI

  F.Bahçe Aragones'le Avrupa'da 5 maçta 3 galibiyet, 1yenilgi ve 1 beraberlik aldı

  Dev gibi başlamalı

  G.Saray'ın 3 yabancısı 5 maçta 9 gole imza attı

  Gökhan Ünal: 6,5 milyon Avro yalan

  HAFTANIN ARDINDAN

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır