"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Frankfurt’ta Türkiye günleri

‘’FRANKFURT’TA İSTANBUL GECELERİ’’ Frankfurt Mousonturm, iki gün üst üste Türk sanatçıları ağırlayacak. Uluslar arası üne sahip ses sanatçısı Aynur, 17 Ekimde Avrupaî tınılarıyla sentezlediği halk müziği parçalarını söyleyecek. Alman kamuoyunun ilk kez yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı ‘’Köprüyü Geçmek’’ belgeselinde tanıdığı sanatçı pek çok filmin müziklerini hazırladı. Aynı mekânda, 18 Ekimde ‘’İstanbul by Night’’ adlı program gerçekleştirilecek. Türkiye’nin tanınmış müzik gruplarından Baba Zula’nın sahne alacağı gecede, gruba rap sanatçısı Ceza ile bas gitarist Dr. Das eşlik edecek. Konserin ardından, tanınmış DJ’ler Can Utkan ve Michael Rütten müzikleriyle İstanbul gece hayatından renk ve tonları Frankfurt’a taşıyacak.

DÜNYANIN önde gelen yayıncıları ile edebiyatçılarını bir araya getirecek Frankfurt Kitap Fuarı’na sayılı günler kalırken, Türkiye, ‘’onur konuğu’’ olarak katılacağı fuar için Almanya’daki faaliyetlerine hız verdi.

Türk kültür, sanat ve müziğini fuar süresince duyuracak Türkiye, Almanları, 15 Ekimde ünlü neyzen Kudsi Ergüner, 16 Ekimde Hasbıhal Topluluğu, 17 Ekimde sanatçı Aynur, 18 Ekimde de ‘’İstanbul’un geceleri’’yle buluşturacak. Alınan bilgiye göre, Türkiye, 15-19 Ekim arasında düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’nda bir yandan yazar ve yayıncılarıyla edebiyatını ‘’Bütün Renkleriyle Türkiye’’ sloganıyla tüm dünyanın izlenimine açacak, diğer yandan Frankfurt genelinde Türk kültür, sanat ve müziğini yansıtan yeni faaliyetlere imza atacak. Bu kapsamda, 15 Ekimde Frankfurt eski opera binasında ünlü neyzen, komponist ve müzik bilimci Kudsi Ergüner, ‘’Goethe’nin Divanı’ndan Gazeller’’ adlı konser verecek. Konserde, ‘’Doğu’’nun seçkin müezzinleri Halil Necipoğlu ve Yunus Balcıoğlu, Ergüner’in enstrümanları eşliğinde, ünlü Alman şairi Johann Wolfgang von Goethe’nin divanından parçaları yorumlayacak. Böylece, ‘’Goethe’nin, ‘diğerine sabır göstermenin ötesinde onu kabul etme anlamına gelen’ tolerans ve karşılıklı anlayış talebini Ergüner’in müzikle yeniden gündeme getireceği’’ belirtildi.

Konserde ayrıca, kemençede Derya Turkan, kanunda Hakan Güngör ve Salahaddin Maraga, udda Nuri Karademirli, bendir, def ve zarbda Pierre Rigopoulos, kontrebasta Renaud Garcia-Fons olacak. Hasbıhal Topluluğu’nun semah gösterisi de 16 Ekimde Frankfurt Saalbau Griesheim’de yapılacak. Gösteride, geleneksel Hacı Bektaşı Veli öğretisinden beslenen Alevi-Bektaşi semahı izleyiciye sunulacak.

02.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  400 yılın mirası görücüye çıktı

  Frankfurt’ta Türkiye günleri

  Bayram tatlısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır