"Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İLK SALDIRI 12 EYLÜL 1992'DE YAPILMIŞTI

Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü daha önce de dört kez PKK'nın hedefi oldu. Sınır bölüğüne yönelik ilk saldırı 12 Eylül 1992'de gerçekleştirildi. Örgüt tarafından 500 kişilik bir grupla yapılan saldırıda 22 asker şehit oldu. Bu saldırıda terör örgütü ile askerler arasındaki çatışma yaklaşık 5-6 saat sürdü. Aynı bölüğe 5 Haziran 2007'de gerçekleştirilen saldırıda ölen olmadı. Ama bir buçuk ay sonra 22 Temmuz 2007 günü yapılan üçüncü saldırıda bir asker şehit düştü.


23 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan unsurl

Edremit’te sel

Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan yağışın ardından meydana gelen sel, 4 kişinin ölümüne sebep oldu. Kemer Country’nin sahibi Esat Edin, çocuk


   Çalışanların çoğu meslek değiştirme eğiliminde

ANKARA'DA yapılan araştırmada, çalışanların yüzde 62.2’sinin mesleklerini değiştirmek istediği belirlendi.


  İlk bilim merkezinin hedef kitlesi gençler

TÜBİTAK desteğiyle Konya’da kurulacak olan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin hedef kitlesinin çocuklar ve gençler olduğu bildirildi.


  İmam hatip ve kız meslek liseliler şiddete mesafeli

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı araştırmaya göre, imam hatip lisesi ve kız meslek lisesi öğrencilerinin okul dışında şiddet olaylarına karışma oranları diğer liselere göre daha düşük çıktı. Şiddetin önlenebilmesi için okul dışında tedbirlerin alınması gerektiği ortaya çıktı.


  Erdoğan gezisini iptal etti

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, meydana gelen terör saldırısı sonrası Moğolistan ziyaretini iptal etti. Erdoğan, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’da yaşayan Türk vatandaşlarına hitap ederken şöyle dedi: ‘’Ülkemizde terörle ilgili olarak geçen Mayıs’ta yaşadığımız bir olayı aynı bölgede yine yaşadık. 15 şehidimiz var. 20 de yaralımız var. Şu anda bu seyahatteki adımımızı ve heyecanımızı farklı bir şekilde olumsuz anlamda etkiledi. Ben Türkiye’ye dönmek durumundayım. Dönüp bu konu üzerindeki çalışmalarımızı gözden geçireceğiz.’’


  Bakırköy’de patlama ucuz atlatıldı

BAKIRKÖY'DE bir evde gaz sıkışması sebebiyle patlama meydana geldi.


  Camiler Almanlara tanıtılıyor

Eskı Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin 18. yıl dönümü vesilesiyle ülkedeki camilerde de “Açık Kapı Günü” etkinliği düzenleniyor.


  Erzurum'da hafif şiddetli deprem

ERZURUM’DA 3.7 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi.


  Altınova’da 8 kişi daha tutuklandı

BALIKESİR'İN Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan, 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylarla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 10 kişiden 8’i tutuklandı.


  Gül, Avrupa turuna çıkacak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Dünya Siyaseti Konferansı’’na katılmak üzere bugün Fransa’ya gidecek.


  YAZ SAATİ UYGULAMASI AY SONU BİTİYOR

Yaz saati uygulaması ay sonu sona eriyor


  İLERİ SAATİN BÜTÜN YILA YAYILMASI KONUSUNDA ÇALIŞILIYOR

Bu arada, bir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, yaz saatinin tüm yıla yayılması konusunda yapılan kanun değişikliği çalışması bu yıl TBMM’den çıkarsa, ileri-geri saat uygulamasının, geçiş süreci olarak önümüzdeki yıl da devam edeceğini, 2010 yılından itibaren ise söz konusu uygulamanın kaldırılarak Türkiye’nin aynı saat diliminde kalacağını bildirdi.


   İstanbul’da bazı yollar yarın trafiğe kapalı

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak tören ve kutlamalar sebebiyle 6 yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak.


  Viyadükten düşen kamyonun sürücüsü öldü

BağcIlar’da, kontrolden çıkan kamyonun viyadükten düşmesi sonucu, sürücü vefat etti.


  Soylu: Hükümet krizin büyüklüğünü göremiyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, küresel ekonomik kriz ile ilgili alınacak tedbirleri ve düzenlemeleri görüşmek üzere İzmir İktisat Kongresi’nin toplanmasını istedi.


  Şimşek, Türkiye’nin tecrübelerini anlatacak

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığındaki kalabalık bir ekonomi heyeti, Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Yıllık toplantılarına katılmak üzere 8 Ekim Çarşamba günü Washington’a gidecek.


  Başkanın oğlunun şüpheli ölümü

Yozgat’In Çekerek ilçesine bağlı Bazlambaç Beldesi Belediye Başkanının oğlunun otomobili içerisinde cesedi bulundu.


  Çanakkale Boğazı’ndan yüzer havuz geçti

Çanakkale Boğazı’ndan yüzer havuz geçti.


  Dünya ortodontistleri Türkiye’de buluşuyor

Türk Ortodonti Derneği tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Kongresi 12-16 Ekim 2008 tarihleri arasında İzmir Çeşme’de gerçekleştirilecek.


   Lüle Taşı'nın son kahramanları

ESKİŞEHİR'İN adıyla özdeş, ‘’beyaz altın’’ olarak bilinen lüle taşından yapılan el emeği eserler yerine, çok daha ucuz maliyetle alçıdan hazırlanan taklit ürünlerin tercih edilmesi, yeni lüle taşı ustaları yetişmesinin önünü kapatıyor.


  Bitlis'te yüzey araştırma çalışmaları tamamlandı

PAMUKKALE Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Bitlis Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, şehirde yürütülen 2008 yılı yüzey araştırma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.


  Abant'a tatilde yoğun ilgi

TABİÎ güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’na Ramazan Bayramı tatilinde yoğun ilgi gösterildi. Abant’taki 5 yıldızlı otellerde bayram tatili süresince boş yer kalmadı, diğer oteller de büyük oranda doldu.


  Doğu’ya modern tedavi merkezi

VAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, her gün bölgeden gelen 200 hastaya modern şartlarda hizmet veriyor.


  Ormana güneş enerjili koruma

MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, hiç bir tehlikesi olmayan güneş ve rüzgar enerjisi konusunda bütün dünyada birçok araştırma ve yatırımın yapıldığını, güneş ülkesi olan ülkemizde ise bu konuda çok geç kalındığını iddia etti.


  Hızlı trene konfor testi

TÜRKİYE'NİN sabırsızlıkla beklediği hızlı trenin konfor testlerine önümüzdeki hafta başlanacak. TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Temmuz ayı başında önce hızlı trenin elektriği aldığı sistemin testleri yapıldı.


  Kedi ve köpekler mikroçiple korunacak

TRAKYA eteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Öğüt, ‘’Evcil hayvanlarınızı mikroçiplerle koruma altına alın’’ dedi.


  Elazığ'da bıçaklı kavga: 8 yaralı

ELAZIĞ'DA iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişi darp edildi, 6 kişi bıçakla yaralandı.


  Ordu'da, cip göle yuvarlandı: 4 ölü

Ordu'nun Aybastı ilçesinde gölete yuvanlanan cipteki baba, iki oğlu ve yeğeni öldü


  İzmir'e, dünyanın en büyük arsenik tesisi

İZMİR'DE dünyanın en büyük arsenik arıtma tesisinin kurulacağı bildirildi.


  Mogan Gölü'nde avlanan kaçak avcılar aranıyor

ANKARA-GÖLBAŞI Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü, Mogan Gölü'nde motorlu araçlarla kaçak kuş avlayan kişilerin peşine düştü.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır