"Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Cârî açık ve sıcak paraya dikkat

PROF Dr. Aziz Konukman, Başbakan’ın ve hükümet etkililerinin malî krizden Türkiye’nin en az etkilenecek ülke olacağına dair sözlerinin gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü söyledi.



Kişi başı 54 gram süt tüketiyoruz

HAYRABOLU Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp, Türkiye’de kişi başına düşen günlük süt tüketiminin 54 gram olduğuna dikkati çekti.



Tekstil sektörüne yol haritası

TÜBİTAK öncülüğünde sektör temsilcilerinin katılımıyla kurulan Türkiye Tekstil Teknoloji Platformu (TTTP) 550 milyar dolarlık dünya tekstil ve konfeksiyon pazarında Türkiye’nin daha güçlü yer alabilmesi için sektörün ArGe yol haritasını belirliyor.



Kriz, ajansların gelirini de düşürecek

BÜYÜK uluslar arası bankalar ve danışmanlık kuruluşlarının, finansal kriz sebebiyle çökmesinin, ekonomik veri ve haber sağlayan Bloomberg ve Thomson Reuters şirketlerinin gelirlerini de olumsuz etkileyeceği bildirildi.



Hatay, rüzgâr enerjisinde cazibe merkezi

TÜRKİYE ortalamasının üzerinde rüzgâr potansiyeline sahip olan Hatay’ın gelecekte ‘’Rüzgâr Enerjisi’’nin cazibe merkezi olacağı bildirildi.



TTK’ya 3 bin işçi alınacak

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumuna (TTK) 3 bin işçi alımına yönelik müracaatlar 6 Ekim’de başlayacak.



Kurtarma paketi onaylandı, dünya ‘oh’ dedi

TEMSİLCİLER Meclisi 850 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan kurtarma paketine onay verdi



Binaların deprem riski 10 dakikada anlaşılıyor

ORTA Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) İstanbul için geliştirdiği yöntemin ilk basamağı olan ‘’sokaktan tarama’’ ile gözleme dayalı 4-5 parametre kullanılarak, binaların deprem riski belirlenebiliyor.



Dizi ekonomisinin büyüklüğü 1 milyar YTL

TÜRK televizyon kanallarında bu sezon 20’si yeni 63 yerli dizi yayınlanıyor. Reyting rekorları kıran dizilerin hem yapımcıları, hem de bu dizileri yayınlayan kanallar kazanıyor.



Derinin devleri Uşak’a gelecek

UŞAK Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, ‘’Büyük yatırımcının Uşak’a gelmesi, sektörün yaralarını sarmak açısından büyük önem taşır’’ dedi.



Yırtılmış paraları bantla yapıştırmayın

MERKEZ Bankası, vatandaşları, yırtılmış banknotları bantla yapıştırm maları, paraların üzerine yazı yazmamaları ve cüzdan kullanma alışkanlığı edinmeleri konusunda uyardı.



Kriz ortasında enflasyon morali

ENFLASYON Eylül ayında beklentilerin altında gerçekleşti. TÜFE yüzde 0.45 arttı, ÜFE yüzde 0.90 geriledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır