"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şimdi Anayasayı yenileme zamanı

GENİŞ KAPSAMLI BİR SİYASî REFORM Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin başlamasının üzerinden üç yıl geçerken, AB Komisyonu Türkiye'yi, bir an önce anayasal reformu gerçekleştirip istikrarlı ve geniş kapsamlı bir siyasî reform programı ortaya koymaya çağırdı. Olli Rehn'in sözcüsü, "Şimdi Türkiye için, ülkesini ve toplumunu yansıtacak ve vatandaşları için hak ve özgürlükleri pekiştirecek şekilde anayasasını güncelleme zamanıdır" dedi.


Toptan: Askerin mazereti yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’yeni yasama yılı açılışına katılmayan askerlerin mazeret bildirip bildirmediğine’’ ilişkin soruya, ‘’Evet, bildirdiler’’

Türkiye’de kaç gazete, TV ve radyo var?

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, Türkiye’de 55 yaygın, 23 bölgesel, 2 bin 381 yerel olmak üzere toplam 2 bin 459 gazete; 2


  Gül: Bayramdan sonra gerçek gündeme dönülür

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Bayramdan sonra Türkiye’nin gerçek gündemine eminim ki herkes sarılacaktır. Çoğulcu toplumlarda zaman zaman bunlar oluyor. Bunlar vardır, karşılıklı eleştiriler. Bunun dozajı çok önemli’’ dedi.


  Altınova’da 37 gözaltı

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Altınova’daki olayların, bir işyerinin bayramda çalıştırılmasından kaynaklanan husumetten çıktığını söyledi. İki günde çıkan olaylarda 37 kişinin gözaltına alındığını belirten Hatipoğlu, “Gençlerimize sahip çıkın” dedi.


  İflâs ettiniz, millî görüşe dönün

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, hükümetin politikalarını eleştirerek, ‘’AK Parti’deki kardeşlerimize sesleniyorum, bu gidişle bir yere varamazsınız. Millî görüşten ayrılmakla hata yaptınız, iflâs ettiniz. Bir an evvel millî görüşe dönün” dedi.


  Baştuğ: Sun’î gündemlerden bir an önce uzaklaşılmalı

AYDIN Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, ‘’Hükümet, daralan ekonominin önünü açmak suretiyle plan ve programlarını harekete geçirmeli’’ dedi.


  TALAT, AİHM BAŞKANI COSTA İLE GÖRÜŞTÜ

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Konseyindeki temasları çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Jean-Paul Costa ile görüştü.


  Şehidin adını oğlu yaşatacak

ŞIRNAK'TA 13 Temmuzda teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan Sinan Yavuz’un ismi oğluna verildi.


  Devlet Bahçeli: Yolsuzluk, Türkiye’de ciddî bir hastalık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’yolsuzluğun Türkiye’de kendisini ciddî bir hastalık olarak hissettirdiğini’’ söyledi.


  Türkiye'nin, nükleer enerjiye ihtiyacı var

ULUSLARARASI Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) genel kurulu toplantısında konuşan Türk heyeti başkanı Büyükelçi Ahmet Ertay, “Türkiye’nin uzun ve orta vadede nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu” söyledi.


  TÜRKİYE BU İŞTEN KÂRLI ÇIKACAK

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık, gelecekte kullanılacak ‘’Hızlandırıcıya dayalı enerji üretme teknolojisi’’nde toryumun önemli bir aktör olacağını belirterek, ‘’Hem patlamayan, hem atom bombası yapılamayan bir enerji üretilecek. Tabi Türkiye’de de çok miktarda toryum rezervi olduğu için Türkiye bu işten kârlı çıkacak’’ dedi.


  Başbakan Erdoğan Orta Asya gezisine çıkıyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkmenistan ve Moğolistan’ı kapsayan Orta Asya gezisine çıkacak. Başbakan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un daveti üzerine 3-4 Ekim 2008’de Türkmenistan’a, Moğolistan Başbakanı Sanjaa Bayar’ın dâveti üzerine de 4-6 Ekim 2008’de Moğolistan’a resmî ziyaretler gerçekleştirecek.


  HAK-İŞ: İSTİHDAMDA AB’YE UYUM KAPLUMBAĞA HIZINDA

Hak-İş tarafından hazırlanan raporda, bu haliyle 10 yıl sonra ortaya çıkacak tabloda Türkiye’nin AB’ye üye olmasını kimsenin kabul etmeyeceği öne sürüldü.


  TOKİ, tarım köyleri kuruyor

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köy yaşantısını cazip kılmayı amaçlayan ‘’Tarımköy Projesi’’ kapsamında 20 ilde yaklaşık 3 bin 500 tarım konut inşa etti.


  Kadınlar dedikodu yerine iş üretiyor

ANKARA'NIN Nallıhan ilçesi Çayırhan beldesinde, kadınlara yönelik ayakkabı sayacılığı kursu ilgi görüyor.


  Sokak hayvanları kayıt altına alınacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyeler ve hayvanseverlerle koordineli olarak sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü projeyle, hayvanlar kayıt altına alınmaya başlandı.


  Engelli çocuklar hayallerine kavuşacaklar

ENGELLİ çocuklar, ‘’deniz görme’’ ve ‘’uçakla seyahat etme’’ hayallerine, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) sayesinde kavuşacak.


  Asi Nehri, ıslâh ediliyor

ANTAKYA Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Asi Nehri’nde ıslâh çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.


  İzmir'e, ikinci büyük termal tesis geliyor

DEMİRDÖĞEN Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirdöğen, Balçova Termal Tesisleri’nin bitişiğinde aldığı araziye, konsepti aynı olan ancak fizikî olarak çok daha modern bir tesis kazandırmaya hazırlanıyor.


  Bin 112 sitenin erişimi engellendi

TELEKOMİNİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, uygun olmayan yayınların yer aldığı gerekçesiyle bugüne kadar 24 bin 598 site hakkında ihbar aldıklarını belirterek, ‘’861’i re’sen, 251’i ise yargı kararıyla olmak üzere toplam bin 112 sitenin erişimi engellendi’’ dedi.


  Dünyanın en büyük 10 üniversitesinden biri

Eskİşehİr’de kurulu Anadolu Üniversitesi (AÜ) 1958 yılından bugüne kadar bir milyon 152 bin öğrencinin mezun olduğu uzaktan eğitim modeli açık öğretim ile dünyanın 10 mega üniversitesinden biri olma konumuna yükseldi.


  Soğuktan sonra yağış geliyor

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde yaşanan soğuk hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bölgede en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum ve Ardahan’da eksi 3, Kars’ta eksi 1, Erzincan’da 5, Ağrı’da 2, Iğdır’da 6 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklıklarında hissedilir ölçüde düşüş yaşanan bölgenin kuzey ve kuzey batı kesiminin önümüzdeki hafta sonu yağışlı bir havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yetkililer, şehir merkezinde etkili olması beklenen yağmurun, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşebileceğini bildirdiler.


  Rektörden ilginç kitap okuma alışkanlığı

AMASYA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, şoförü ve korumasının da yararlanabilmesi için makam aracındaki seyahatleri sırasında kitaplarını yüksek sesle okuyor.


  Fırında temizlik kavgası: 1 ölü

ŞİŞLİ'DE fırın çalışanları arasında ‘’temizlik yapma sırası’’ yüzünden çıktığı belirtilen kavgada, bir kişi tabancayla vurularak öldürüldü.


  Zabıta hikâyeleri kitap oldu

MEMURSEN Konfederasyonuna bağlı BemBirSen, ülkenin dört bir köşesinden 25 zabıtanın birbirinden ilginç hikâyesini bir kitapta topladı.


  Kızılırmak Deltası’ndaki kuşlar kitapta toplandı

TÜRKİYE'NİN önemli sulak alanlarından ‘’kuş cenneti’’ olarak bilinen Kızılırmak Deltası’nın korunması amacıyla mevcut bitki ve fauna envanterinin oluşturulduğu rehber kitap hazırlandı.


  Microsoft’un itirafı

DünyanIn önde gelen yazılım şirketi Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, arama motorunun önemini geç anladıklarını söyledi. Dünyanın bir numaralı arama motoru Google, bu hizmeti ile reklâmı birleştirerek öne çıkarken Microsoft geride kaldı.


  Avrupa, Marmara’yı kirletiyor

Orta Avrupa ülkelerinin endüstriyel ve evsel atıklarının Tuna Nehri’yle önce Karadeniz’e, daha sonra İstanbul Boğazı yoluyla Marmara Denizi’ne ulaştığı bildirildi.


  Otomobiller mikrop yuvası

İngİltere’de yapılan son araştırma, otomobillerin içinin ve bagajlarının mikrop yuvası olduğunu ortaya koyuyor.


  Uzay, yeni doğmuş yıldızlarla dolu

Alman astronomlar, yeni yıldızların sadece galaksilerin merkezinde doğmadıklarını ve bilim adamlarının şimdiye dek düşündüklerinden çok daha fazla olduklarını tesbit ettiler.


  AIDS’in yayılması, bir asır öncesine uzanıyor

Öldürücü AIDS hastalığı virüsünün insanlar arasında, bu yüzyılın başında yayılmaya başladığı öne sürüldü.


  Ormanlar için ardıç kuşu yetiştiriliyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu’nun simgesi ardıç ağaçlarının doğal yolla yayılmasında en önemli etken olan ardıç kuşu türünün korunması amacıyla köylülere yönelik başlatılan eğitim çalışmalarının başarıyla sürdüğü bildirildi.


  600 yıllık çınarların bakım sırları

ARALARINDA 6 ASRI GERİDE BIRAKAN VE ÇOĞU ÇINAR OLAN 870 ANIT AĞACIN BULUNDUĞU BURSA’DA, AĞAÇLARIN DIŞ ETKENLERE AÇIK KISIMLARI ÖZEL BİR MACUNLA KAPLANIYOR.


  Süt tozunda zehirli madde bulundu

Tayvan Sağlık Bakanı Yeh Chin-chuan, merkezi İsviçre’de bulunan ve Çin’de üretilen Nestle marka süt tozunda, yapılan testler sonucunda az miktarda zehirli madde bulunduğunu kaydetti.


  Göçmen yengeçler Türk kara sularında

Hİnt Batı Pasifik göçmeni pek çok yengeç türünün son yıllarda Türkiye karasularında görülme sıklığının arttığı bildirildi.


  Motor çıktı, semercilik öldü

Bİngöl’de, 22 yıldır semercilik yapan Hamdullah Akyol, taşımacılıkta motorlu taşıtların yaygınlaşmasının ardından binek hayvanlarına ilginin azalması sebebiyle mesleğin yok olduğunu söyledi. Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi’nde kendisine ait iş yerinde yıllardır at, katır ve eşek semeri diken 35 yaşındaki Akyol, Bingöl’ün 2 semerci ustasından biri olarak mesleğini devam ettirmeye çalışıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır