"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Enflasyon ‘orta direği’ vuruyor

İSTANBULSerbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO), “Gelir Gruplarına Göre Enflasyon” hesaplamasına göre, Ağustos ayı itibariyle Türkiye’nin enflasyonu yüzde 11.77 olmasına karşın enflasyonu yüzde 14 ile en fazla orta direk hissederken, nüfusun en fakir yüzde 20’lik kesimi enflasyonu yüzde 13.84, zenginin de yüzde 12.54 hissettiği belirlendi.



Kırmızı mercimek zam şampiyonu

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO), Eylül ayı itibariyle yıllık bazda gıda harcamaları grubunda yer alan mercimeğin arz yetersizliğine bağlı olarak yüzde 82.66’yla fiyatı en fazla artış gösteren madde olduğunu kaydetti. İTO Eylül ayı itibariyle, aylık ve yıllık bazda fi-yatları en çok artan ve azalan maddeleri açıkladı. Buna göre, Eylül ayında “bayan kazağı”nın fiyatı yüzde 15.32 artarken, yumurta yüzde 14.39 artış gösterdi. Bu ürünleri yüzde 12.67’yle şeftali, yüzde 12.03’le salatalık izledi. Eylül ayı itibariyle yıllık bazda ise en yüksek artış yüzde 82.66’yla mercimekte yaşanırken, ardından yüzde 71.80’la bulgur, yüzde 71.33’le sıvı yağlar, yüzde 60.64 ile bal geldi.



Kendi elektriğini kendin üret

ELEKTRİK fiyatlarının artış eğilimine girdiği dönemde, enerji kaynaklarını etkin kullanmanın önemi artarken, gelişen teknoloji, Türkiye’nin akarsu ve dere gibi su kaynaklarından ‘’kendi elektriğini kendin üret’’ imkânı sunuyor



Kanatlı sektörü cepten yiyor

YEM ve enerji maliyetlerindeki artış sebebiyle tavuk ve tavuk ürünlerine yapılan zammı geri çekmek zorunda kalan kanatlı sektörünün, zor bir dönem geçirdiği belirtildi.



Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

ANTALYA Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya ile Türkiye arasında yaş meyve sebze ürünlerinde yaşanan ziraî ilâç kalıntısı sorunu sebebiyle, Antalyalı üreticinin domates üretiminden kısmen de olsa vazgeçmeye başladığını bildirdi.



Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, emekli aylıklarının elektrik ve doğal gaz zammına endekslenmesini istediklerini söyledi.



Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

ATATÜRK Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Bayram Talay, ABD’de patlak veren finansal krizin Türkiye’ye sıçramasından tedirgin olduklarını belirterek, sanayicileri, tedbir almaları ve adımlarını dikkatli atmaları konusunda uyardı.



Krizin sebebi, malî kurumların kâr hırsı

DÜNYA Bankası Türkiye eski Direktörü Andrew Vorkink, ABD’nin, malî sektörde yeterli düzenleme ve denetleme yapamaması sebebiyle bu krizin ortaya çıktığını, hızlı bir şekilde kâr elde etmek isteyen malî kurumların da krizi tetiklediklerini belirtti.



Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

MANİSA'DA kayıtlı 257 tekstil atölyesinden sadece 38’inin faaliyette bulunduğu, kalan bölümünün ise sadece kâğıt üzerinde görüldüğü belirtildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır