"Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İLK SALDIRI 12 EYLÜL 1992'DE YAPILMIŞTI

Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü daha önce de dört kez PKK'nın hedefi oldu. Sınır bölüğüne yönelik ilk saldırı 12 Eylül 1992'de gerçekleştirildi. Örgüt tarafından 500 kişilik bir grupla yapılan saldırıda 22 asker şehit oldu. Bu saldırıda terör örgütü ile askerler arasındaki çatışma yaklaşık 5-6 saat sürdü. Aynı bölüğe 5 Haziran 2007'de gerçekleştirilen saldırıda ölen olmadı. Ama bir buçuk ay sonra 22 Temmuz 2007 günü yapılan üçüncü saldırıda bir asker şehit düştü.

SINIRÖTESİ HAREKÂT TEZKERESİNDEN ÖNCE

Sınır bölüğüne dördüncü saldırı 11 Mayıs 2008'de yapıldı, 6 asker şehit oldu. Dünkü saldırıda ise 15 er ve erbaş hayatını kaybetti, 20 askerimiz yaralandı, iki erbaşın da kayıp olduğu açıklandı. Saldırının, TSK'ya geçen yıl verilen sınırötesi harekât iznini bir yıl uzatacak tezkerenin Meclisteki oylaması öncesine rastlaması dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında 11 Eylül'de toplanan terör zirvesinin ardından yapılan açıklamada terör örgütünün bitme noktasına geldiği vurgulanmıştı.

Aynı karakola 5. saldırı

Hakkarı’nın Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından önceki gün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisi şehit oldu, 20 asker yaralandı, 23 teröristin etkisiz hale getirildi. 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığı bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargahı’nda düzenlediği basın toplantısında, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe’deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteğiyle saldırı girişiminde bulunulduğunu kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, saldırıdan önce bir jandarma özel harekat timiyle takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe bölgesinde bir bölüğe yakın kuvvet olduğunu ifade ederek, ayrıca bölgenin gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğüyle de takviye edildiğini söyledi. Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgelerin topçu ve havanlarla ateş altına alındığını ve 2 kol taarruz helikopterlerinin de bölgede görev aldığını anlatan Tuğgeneral Gürak, ayrıca Aktütün Karakoluna 10 kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edildiğini ve bu terörist grubun önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alındığını belirtti. Çatışmaların akşam karanlığına kadar devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

‘’Çatışmalar esnasında 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı Irak’ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel tedavi edilmek üzere uçakla Ankara’ya getirilmektedir. 2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Çatışmalar süresince 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı

henüz tespit edilememiştir. Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine, yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.’’

Hain saldırıda yaralanan 20 asker Van ve Hakkari Askeri Hastanelerine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardında durumu ağır olan 6 askeri personel sabah saatlerinde Van’a gelen askeri uçakla GATA’ya sevk edildi.

05.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İLK SALDIRI 12 EYLÜL 1992'DE YAPILMIŞTI

  23 terörist öldürüldü

  Edremit’te sel

  İstanbul'da sağanak yağış sele döndü

  Çalışanların çoğu meslek değiştirme eğiliminde

  İlk bilim merkezinin hedef kitlesi gençler

  İmam hatip ve kız meslek liseliler şiddete mesafeli

  Erdoğan gezisini iptal etti

  Bakırköy’de patlama ucuz atlatıldı

  Camiler Almanlara tanıtılıyor

  Erzurum'da hafif şiddetli deprem

  Altınova’da 8 kişi daha tutuklandı

  Gül, Avrupa turuna çıkacak

  YAZ SAATİ UYGULAMASI AY SONU BİTİYOR

  İLERİ SAATİN BÜTÜN YILA YAYILMASI KONUSUNDA ÇALIŞILIYOR

  İstanbul’da bazı yollar yarın trafiğe kapalı

  Viyadükten düşen kamyonun sürücüsü öldü

  Soylu: Hükümet krizin büyüklüğünü göremiyor

  Şimşek, Türkiye’nin tecrübelerini anlatacak

  Başkanın oğlunun şüpheli ölümü

  Çanakkale Boğazı’ndan yüzer havuz geçti

  Dünya ortodontistleri Türkiye’de buluşuyor

  Lüle Taşı'nın son kahramanları

  Bitlis'te yüzey araştırma çalışmaları tamamlandı

  Abant'a tatilde yoğun ilgi

  Doğu’ya modern tedavi merkezi

  Ormana güneş enerjili koruma

  Hızlı trene konfor testi

  Kedi ve köpekler mikroçiple korunacak

  Elazığ'da bıçaklı kavga: 8 yaralı

  Ordu'da, cip göle yuvarlandı: 4 ölü

  İzmir'e, dünyanın en büyük arsenik tesisi

  Mogan Gölü'nde avlanan kaçak avcılar aranıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır