"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Görme özürlü bebeğin ışığa yolculuğu

KANADALI Jacob Bielskis adlı 10 aylık doğuştan görme özürlü erkek bebek, kök hücre tedavisi için Çin’e gitti.


Boza her mevsim içilir

Bozası ile meşhur Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde boza sezonu açıldı.

Caretta Carettalar her şeye rağmen direniyor

OLUMSUZ çevre faktörlerine rağmen nesillerini korumayı başaran caretta carettalar, Belek ve Patara kumsallarında, Özel Çevre Koruma Kurumu, üniversite


  Uluslararası Uzay İstasyonu yeni turistlerini bekliyor

ALTINCI uzay turistini 8 gün sonra ağırlayacak Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ), konuklarını getirecek uzay aracının kenetlenme işlemine uygun şekilde yörüngesini düzeltti.


  Viyana'da, dünyanın en büyük Lego kulesi yapıldı

AVUSTURYA'NIN başşehri Viyana’da dünyanın en büyük Lego kulesi yapıldı.


  KARAKOLLARIN TAŞINMASI NİYE GECİKTİ?

Aktütün karakolunda 15 askerimizin şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırı sonrasında Genelkurmay'ın basına yaptığı ayrıntılı açıklamalar yeni soruları gündeme getirdi. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Iğsız'ın olayda istihbarat zaafiyeti bulunmadığı ve Aktütün'le birlikte beş karakolun başka yerlere taşınmasının maddî sıkıntı sebebiyle geciktiği yönündeki beyanları tatminkâr bulunmazken tartışmalara yol açtı.


  Şehitler için hatim ve mevlid

İstanbul Müftülüğü, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 15 asker için bazı büyük camilerde hatim ve mevlid programları düzenledi. İstanbul Müftülüğünden yapılan açıklamada, Sultanahmet, Fatih, Eyüp, Üsküdar İskele, Hamid-i Evvel ve Selimiye gibi merkez camilerinde hatim programı ve mevlid düzenlendiği ifade edildi.


  Yozgatlı ustalar, Aktütün'de çalışmak istiyor

YOZGAT'IN Boğazlıyan ilçesinde 4 inşaat ustası, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bulunan ve PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucunda 15 askerin şehit olduğu Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’nun taşınması ve inşaatında gönüllü olarak çalışmak için Kaymakamlığa başvurdu.


  Savaş uçakları K. Irak’ı vurdu

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tesbit edilen bir terörist gruba yönelik olarak dün sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu yapıldığını bildirdi.


  CHP’li Arıtman: Asker, saldırının hesabını versin

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, hükümetin ve askeri yetkililerin, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırının hesabını vermesi gerektiğini söyledi.


  TÜSİAD: Asıl amaç karşılıklı nefreti beslemek

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne yönelik saldırıyla terör örgütünün asıl olarak Türk halkının sağduyusunu azaltmayı ve karşılıklı nefreti beslemeyi amaçladığını belirtti.


  Küçük Silivri’ye, Tolon Kandıra’da

“Ergenekon” dâvâsı kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de bulunduğu 16 sanık Silivri Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi. Hakkında henüz iddianame hazırlanmayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise nakledilen tutuklular arasında yer almadı.


  Dindarlık arttıkça hoşgörü gelişiyor

Almanya’nın en itibarlı vakıflarından Bertelsmann tarafından ülkede yaşayan Müslümanlarla ilgili yapılan bir araştırmaya göre, Müslümanlar diğer dinlere mensup insanlara karşı yüksek düzeyde hoşgörü gösteriyorlar. Dindar Müslümanların yüzde 67’si diğer dinleri kabul ederken, kendisini çok dindar olarak tanımlayanlar arasında bu oran yüzde 71. “Diğer din ve dindarlara hoşgörü gösterilmeli” diyen Müslümanların oranı yüzde 86, “Diğer dinlere karşı hoşgörü gerekmez” diyenler ise yüzde 6 oranında.


  Papa: Kriz ilâhî ikaz

Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus, ABD başta olmak üzere Avrupa piyasalarını da etkilemeye başlayan küresel mâlî krizi ‘’bir ilâhî uyarı’’ olarak nitelendirdi. 16. Benediktus, ‘’yaşanan krizin maddiyata bel bağlamanın yanlışlığını ortaya koyduğunu’’ söyledi.


  KKTC’de, kamuda kış mesaisi uygulaması başladı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kamu kurumlarında, Pazartesi hariç tek mesaî yapılan ve haftada 35 saat çalışılan yaz mesaisi uygulaması dün sona erdi ve haftada 40 saat çalışılacak kış mesaisi uygulanmaya başlandı.


  Şahin: Ne güvenlik ne özgürlükten taviz veririz

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Terörle Mücadele, Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasaları ile diğer yasalarda değişikliğe ilişkin Genelkurmay, Emniyet ve terörle mücadelede uzman savcıların katılımıyla yapılan çalışmalarla ilgili raporun kendisine ulaştığını belirterek, ‘’Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler bakımından geldiği nokta, bir de terörle mücadele bir araya getirilerek, ne güvenlik ne özgürlük, her ikisinden de taviz vermeden, geri adım atmadan bu değişiklikleri nasıl yaparız üzerinde çalışıyoruz’’ dedi.


  Meclis işbaşı yapıyor

MECLİS, yeni yasama yılının açılışının ardından çalışmalarına bugün denetim konularıyla başlayacak.


  10 yılda, 35 bin ölü 1 milyon yaraldı

SON 10 yılda meydana gelen 5 milyon 62 bin 494 trafik kazasında 35 bin 237 kişi hayatını kaybetti, 1 milyon 142 bin 887 kişi ise yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 yılda meydana gelen trafik kazaları ve denetimlere ilişkin istatistik yayınladı.


  AB, Gürcistan kriziyle Türkiye’nin önemini anladı

BRÜKSEL'DEKİ AB çevrelerine (Avrupa Komisyonu ve Parlamentosu’ndaki Türkiye uzmanları) göre Gürcistan krizi, Türkiye’nin Kafkaslar’da olduğu kadar Birlik açısından da önemini artırdı.


  Çiftçi yağışlarla moral buldu

HUBUBAT fiyatlarının düşük kalması ve toprakta yeterli nemin olmaması nedeniyle bu yıl ekim yapmayı düşünmeyen pek çok çiftçinin, son yağışlarla fikrini değiştirdiği belirtildi.


  SERA GÖLÜ “ÇÖP GÖL” OLDU

DAĞ yamacının 1950 yılında kayarak sera deresinin önünü doldurması sonucu oluşan ve tabiat harikası Uzungöl’den sonra Trabzon’un turizmde çok şey beklediği Sera Gölü, çevredeki köylerden gelen çöpler sebebiyle her geçen gün güzelliğini kaybediyor.


  Mobese sayesinde suç oranları düştü

TÜRKİYE'NİN önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda mobese sisteminin faaliyete geçmesinin suç oranlarının gerilemesine katkı sağladığı bildirildi.


  Makilikler SOS veriyor

ANTALYA'DA makilik alanlarda henüz belirlenemeyen bir sebeple bitkilerin kurumaya başladığı bildirildi.


  6 katlı binadaki yangında iki itfaiyeci yaralandı

AĞRI’DA 6 katlı bir binada çıkan yangında, 2 itfaiye görevlisi yaralandı.


  Lodos, gemicileri korkuttu

MARMARA Denizi’nde şiddetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır