"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aragones'in mazereti transfer

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, Kayserispor karşısında aldıkları 4-1'lik mağlubiyetin kötü bir sonuç olduğunu belirterek, ''Kesinlikle istifa etmeyi düşünmüyorum'' dedi.

İspanyol teknik adam, bir soru üzerine, antrenörlük hayatında böyle zor zamanların olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Böyle durumlardan defalarca geçtim, ama ben bugün böyle bir sonuç kesinlikle düşünmüyordum. Bir düş kırıklığı oldu. Bu durumdan çıkmamız için çalışmamız ve sakat oyuncularımızın en kısa zamanda takıma katılmalarını sağlamamız lazım.''

İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Aragones, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruya, ''4-1 kaybetmek kötü bir sonuçtur, ama kesinlikle istifa etmek için buraya gelmedim. Bildiğimin en iyisi yapabilmek için buradayım. Kesinlikle istifa düşüncem yok'' cevabını verdi. İspanyol teknik adam, ''Yönetimden istifanız yönünde talep gelirse ne yaparsınız?'' sorusunu ise ''Bu konuyu hiç düşünmedim, öyle bir şey gelirse düşünür müyüm bilmiyorum, ama ben buraya yararlı olabilmek için geldim'' diye cevapladı. Aragones, taraftarların 4-1'den sonra ''I love you Zico'' diye tezahürat yapmalarıyla ilgili ise ''Bu konuda söyleyecek bir şey yok. İşler iyi gidince taraftar 'Seni seviyorum Aragones' diyecektir'' ifadesini kullandı.

İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLER ALINMADI

Luis Aragones, ''Sezon başına dönsek, bu halde transfer tercihlerinizi yeniden değerlendirir misiniz?'' şeklindeki soru üzerine, ''Transfer konusu benim dışımda gelişen bir konu. Kulüp bu konuda etkin rol oynuyor. Ben bu konunun içinde değilim'' dedi. ''Transferler, görüşleriniz doğrultusunda yapılmadı mı?'' sorusuna ise Aragones, ''Transfer döneminde almak istediğimiz oyuncular oldu, onları alamadık. Tabii ki şu anda yaptığımız bir görüşme yok, transfer görüşmesi olmadı, ama 3-4 ay önce transferle ilgili görüşmeler yaptık, fakat bunlar da iyi sonuçlanmadı'' dedi. Aragones, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Kayserispor'un kendilerinden her anlamda iyi oynadığını ifade ederek, ''Biz çok fazla direkt ve uzun top yapmaya çalıştık. Kısa pas yapmalıydık. O yüzden bunlar oldu. Tabii ki seyirciler adına üzgünüm. Özür diliyorum. Futbolda zaten böyle gidişler olduğunda seyircilerin tepkisi olur. Burada en hatalı tabii ki benimdir. Onlara daha iyi futbol izlettirmek isterdim'' dedi.

07.10.2008


 

MAÇ BOYUNCA BAŞINI KALDIRAMADI

Süper Lig'de Kadıköy'de Kayserispor'a 4-1 yenilen Fenerbahçe, sezonun ilk 5 haftasında aldığı kötü sonuçların ardından, bu mağlubiyetle büyük bir şok yaşadı.

Ligin ilk 5 haftasında deplasmanda yaptığı 3 maçı da kaybeden ve iç sahadaki 2 maçını kazanan Fenerbahçe, 6. hafta mücadelesinde bu kez kendi evinde Kayserispor'a yenilmekten kurtulamadı. İspanyol çalıştırıcı Aragones Kayserispor'un her golünden sonra başını öne eğmek zorunda kaldı.

07.10.2008


 

ROBERTO CARLOS:TARAFTARIN SABRI TAŞTI

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, aldıkları kötü sonuçların taraftarın sabrını taşırdığının farkında olduklarını ve sorumluluğun kendilerine ait olduğunu söyledi.

Roberto Carlos, maçtan iyi oynamayamadıklarını, ancak taraftara hak ettikleri güzel futbolu ilerleyen dönemde göstereceklerini dile getirdi. Takımın geçen sezonki havayı bulması gerektiğinin altını çizen Brezilyalı oyuncu, ''Düzgün oynayamadığımızın farkındayız. Geçen yılki havayı tekrar bulmamız gerekiyor. Kaliteli bir ekibiz ve bu havayı bulunca başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Taraftarların sabrının zorlandığını hissediyoruz. '' diye konuştu.

REAL MADRİD'DE DE BÖYLE OLDU

Kayserispor karşısında aldıkları 4-1'lik mağlubiyet nedeniyle takımı adına taraftarlardan özür dileyen Roberto Carlos, ''Takımım adına özür diliyorum. Bu sorumluluk bizim. Nasıl böyle kötü neticeler yaşattıysak, onlara hak ettikleri günleri de göstereceğiz. Bunu bilsinler'' dedi. Takımın mevcut kadrosuna inancının çok fazla olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, ''Ben Real Madrid'de bundan daha kötü durumlarla karşılaştım. Başımızı dik tutacağız'' şeklinde konuştu.

Tribünlerde Zico ve Aurelio tezahüratları ile ilgili bir soru üzerine Fenerbahçeli futbolcu, ''Taraftarın tepkisi normaldir. Ancak bu insanlar şu an bizim aramızda değil. Biz kendi içimizde kenetlenmeliyiz'' diye yanıt verdi.

07.10.2008


 

G.Saray gözünü UEFA'ya çevirdi

GALATASARAY'IN UEFA Kupası gruplarındaki rakipleri bugün belli olacak.

UEFA Kupası 1. turunda İsviçre'nin Bellinzona takımını eleyerek gruplara katılmaya hak kazanan sarı-kırmızılı takım, grup kuralarına 3. torbadan girecek. İsviçre'nin Nyon kentinde bugün saat 13.00'da çekilecek torbalarda şu takımlar yer alıyor:

1. Torba:

Milan (İtalya), Sevilla (İspanya), Valencia (İspanya), Benfica (Portekiz), Schalke 04 (Almanya), CSKA Moskova (Rusya), Tottenham (İngiltere), Hamburg (Almanya)

2. Torba:

Stuttgart (Almanya), Ajax (Hollanda), Olympiakos (Yunanistan), Deportivo (İspanya), Brugge (Belçika), Spartak Moskova (Rusya), Paris Saint Germain (Fransa), Heerenveen (Hollanda)

3. Torba:

Rosenborg (Norveç), Udinese (İtalya), Feyenoord (Hollanda), Sporting Braga (Portekiz), Slavya Prag (Çek Cumhuriyeti), Manchester City (İngiltere), Galatasaray (Türkiye), Sampdoria (İtalya)

4. Torba:

Hertha Berlin (Almanya), Partizan (Sırbistan), Nancy (Fransa), Portsmouth (İngiltere), Aston Villa (İngiltere), R. Santander (İspanya), FC Kopenhag (Danimarka), Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

5. Torba:

Saint Etienne (Fransa), Wolfsburg (Almanya), Standart Liege (Belçika), Twente (Hollanda), NEC Nijmegen (Hollanda), Metalist Kharkiv (Ukrayna), Lech Poznan (Polonya), MSK Zilina (Slovakya)

07.10.2008


 

TERİM: MESUT ÖZİL'LE PAZARLIK YAPMAM

MİLLİ Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Terim, Lig TV'de yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde form grafiğini yükselten gurbetçi oyuncu Mesut Özil konusunda, ''Bu konulara girmek istemedim. Mesut'un babasıyla 3 sene önce ümit milli takım teknik direktörü iken Tolunay Kafkas konuştu. Kafkas'a gönderdiği mektubun bir nüshasını göndereyim. Mesut iyi oynayınca, iki gol atınca onlara ulaşamadık'' dedi.

07.10.2008


 

Umutlar tükeniyor

Fenerbahçe kan kaybetmeye devam ediyor. Kayserispor önünde alınan ağır yenilgi kolay kolay unutulmayacak.

Geçen sezon Avrupa'da çeyrek final oynayan bu takım 3 ay içinde bu duruma nasıl geldi, izah etmek çok güç. Bu sezon 6 maçın 4'ünü yenilgi ile kapatılması şampiyonluktan hızla uzaklaşılması demektir. 16 puanla lider koltuğunda oturan Trabzonspor'u yakalamak artık kolay olmayacaktır.

Kayserispor maçını iyi bir başlangıç olarak gören İspanyol çalıştırıcı Aragones de bu yenilgiye çok şaşırmıştır. Galibiyet dışında hiçbir sonuç beklemiyordu. Takımın yarısından fazlasının sakatlık yüzünden forma giyememesi ise kafaları karıştıran önemli bir soru. Sezon başından beri ideal bir kadro kurulamadı. Bu açıdan bakıldığında antrenman programlarının yeniden gözden geçirilmeli.

Daniel Guiza ve Emre Belözoğlu ikilisine 26 milyon Avro ayıran yönetim, ne yazık ki, koskoca Fenerbahçe'nin yedek kulübesini adeta amatör futbolcularla doldurdu. İlhan Parlak, Ali Bilgin ve Gürhan gibi gençler bu takımı sırtlayacak oyuncular değil. Kayserispor'un bile yedek oyuncuları Fenerbahçe'ye oranla daha kaliteliydi.

Yönetim verdiği kararların arkasında duruyor ama tribünler şimdiden Zico, Aurelio ve Kezman için destek tezahüratları yapmaya başladı. Golcü Semih bir aydır takımda yer almıyor. Bu yüzden Guiza maçlarda tek başına gol atmak için çaba gösteriyor ama beceremiyor. Yanında bir Kezman olsaydı herşey değişirdi. Orta sahaya Aurelio'nun yerine alınan Josico'yu daha kimse göremedi. Gelir gelmez sakatlığı nüksederek takımı yalnız bıraktı.

Sakatlığı düzelmeye başlayan Deivid ve Vederson'u taraftarlar dört gözle bekliyor. Bu iki futbolcu takıma artı bir enerji verecek. Ayrıca Alex bu takımın herşeyi. Onun yokluğunda takım hücum organizasyonu bile gerçekleştiremiyor. Alex yürüyor, koşmuyor diyenler Kayserispor maçında onun yokluğunu çok iyi görmüşlerdir. Bu maçta şu oyuncu iyi oynadı diyebileceğimiz bir isim yok. Hepsi birbirinden kötüydü. Kaleci Volkan'a kaptanlık bandı takanları da anlamıyorum. İçine kapanık bir insana böyle bir sorumluluk verilir mi? Kendini yönetemeyen biri, takım arkadaşlarını nasıl yönetecek?

Milli maç arası Fenerbahçe'nin hatalarını görmesi açısından iyi bir fırsat oldu. Alınan yenilgiler şampiyonluk umudunu her güçen gün azaltıyor. Avrupa'da da 2. tura çıkmak zor görünüyor. En azından UEFA'ya kalmak için takımın bir an önce toparlanması lazım. Yoksa bu sezon her açıdan Fenerbahçe için hüsran olacak gibi görünüyor.

EROL DOYURAN

07.10.2008


 

Bursa'yı çözemedi

Geçen yazımızda G.Saray'la ilgili defansif zaaflardan bahsetmiştik.

Bunu aşarsa teknik kapasitesi yüksek olan oyuncu kadrosuyla tutulamayan bir ekip olur demiştik. Hatta seksenli yılların Milan örneğini vermiştik. Bütün bunları demiştik demesine de, bunu icra edecek mekanizmayı yazmamıştık. Evet bir takımı her türlü hazır hale getirmek teknik direktörün işidir. G.Saray'ın bu kadrosunu büyük hedeflere koşacak hale getirmekse, Skibbe'nin işi değildir. Ayrıca bir takımın yarısının sakat olması ise çalışmayla alakalı diye düşünüyorum. İyi çalışan, zor şartlara hazır hale gelen bir oyuncu o zorluklardan sakatlanmaz. Sadece darbeye bağlı olarak sakatlanabilir ki, o da sezon içinde bir kaç oyuncuyla sınırlı olabilir. Bakıldığında yarısı sakat olan bir takımın çalışma zaafiyeti olmaması mümkün değil. Aynı şeyler F.Bahçe için de geçerli. Bir sürü sakatları var.

G.Saray sezon açılış için Bursa da, Bursaspor ile maç yapmıştı. O maçta bu takımın ne kadar zorlu olduğunu görmüştük. Yeni transfer Yusuf un, önemli bir oyuncu olduğunu ve takımın ona bağlı bir oyun yapısı olduğunu daha önce oynadığı takımlardan biliyorduk. Bursasporda da aynı karakterde oynadığını gördük. Öncesini Skibbe bilemeyebilir. Ancak sezon açılışında bu takımı analiz etme şansı bir şekilde ona lutfedilmiş. Ama o bunu maalesef algılayamamış. Hadi öncesini bıraktık, maç başladı Yusuf her topu alışında takımını gol pozisyonuna sokarken pozisyonlar adeta birbirinin kopyasıydı. Aynı şekildeki üçüncü pozisyondan Yusuf golü attırdı ama Skibbe'nin bu oyuncuyla ilgili en ufak bir tedbiri yoktu. Bu arada yardımcı antrenör Ümit Davala da en az onun kadar sorumlu. Tabi bu konuyla ilgili onu uyarmamışsa.

G.Saray bu maçı on kişi oynadı. İlk yarıda Arda ikinci yarıda Lincoln sahada yoktu. Bir oyuncu sakat sakat sahaya neden sürülür inanılır gibi değil. Arda yüzünde acı ifadesiyle 90 dakika sahada tutuldu. Orta sahadaki boşluğu diri bir oyuncuyla güçlendirmeyi teknik heyet düşünmeyince, Yusuf belkide hayatının en kolay maçını oynadı. Lincoln adeta nazlı bir bebek. Hiç mücadele yapmıyor. Azıcık baskı yiyince idmalanlarda şov yaptığı oyuncağını hemen terkediyor. Hadi defansa yardıma gelmiyor. Bari topu kaptırmamak için biraz dirense takımına katkı sağlayacak.

G.Saray ligdeki ilk zorlu rakip karşısında başarısız oldu. Netice daha da farklı olabilirdi. Umarım yönetim konuyla alakalı gerekli tedbirleri yol yakınken alır. Aksi halde, şampiyonluğun ötesinde "Kadıköyde final" hedefi ham hayalden öteye geçmez.

SAİD OKUR

07.10.2008


 

Bursaspor'lu Yusuf Şimşek'in A Millî Takım sevinci

BURSASPOR'UN başarılı orta saha oyuncusu ve takım kaptanı Yusuf Şimşek, (A) Milli Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yusuf Şimşek, Bursaspor'un Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın ardından, Milli Takım İdari Menajeri Şükrü Hanedar'ın isteği üzerine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile telefonla görüştüğünü söyledi. ''Fatih Terim ile telefonda görüştüm ve bana 'oğlum, sana ihtiyacım var' dedi'' diyen Şimşek, yeniden A Milli Takım'a çağrıldığı için büyük mutluluk duyduğunu, ay-yıldızlı forma altında başarılı olmak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

07.10.2008


 

Adıyamanspor'lu 8 futbolcu yemekten zehirlendi

TFF 2. Lig 5. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor'da, gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 8 futbolcuyla serum tedavisi uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyamansaporlu futbolcular, Gaziantep'te dün GASKİ Spor ile oynadıkları ve 41 kazandıkları karşılaşmadan sonra Adıyaman'a döndü. Akşam yemeğini yedikten sonra uykuya dalan futbolculardan 8'i, bugün antrenmana çıktıkları sırada kendilerini iyi hissetmediklerini belirtti. İshal olduklarını söyleyen futbolcular Mustafa Özgen, Murat Kaya, Alper Bayülken, Barış Çetin, Sait Özdemir, Yusuf Özlem, Tuncay Süren ve Doğan Özcan, Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

07.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır