"Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Aliya İstanbul’da sempozyumla anılacak

İstanbul, Bosna’nın özgürlük aşığı ve bilge lideri Aliya İzzetbegoviç için bir sempozyuma hazırlanıyor.

İstanbul’un en büyük ilçelerinden birisi olan Bağcılar Belediye Başkanlığı’nın, Aliya’nın vefatının 5. yıl dönümünde düzenlediği “Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu”, 11–12 Ekim 2008 tarihlerinde Holiday INN İstanbul Airport Hotel’de gerçekleştirilecek. Süleyman Tihiç, Bakır İzzetbegoviç, Prof. Dr. Faruk Çakloviça, Hasan Çengiç, Adamir Jerkovic, Eyüp Ganiç ve Cemalettin Latiç’in yanı sıra Bosna’dan çok sayıda misafirin katılacağı sempozyum kapsamında bilim adamları, tarihçiler ile siyasetçiler Aliya’yı tartışacaklar. Ayrıca sempozyum kapsamında Aliya İzzetbegoviç’e dair bir sergi ve film gösterimleri düzenlenecek.

SARAYBOSNA’DAN

KİMLER DÂVETEDİLDİ?

Bosna Hersek Parlamentosu Başkanı Süleyman Tihiç (Eski Cumhurbaşkanı ve SDA Genel Başkanı), Aliye İzzetbegoviç’in oğlu Bakır İzzetbegoviç, Prof. Dr. Eyüp Ganiç, Amra Madzarevic, Saraybosna Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çakloviça, Aliya’nın hapishane arkadaşı ve Savunma Eski Bakan Yardımcısı Hasan Çengiç, Reisul Ulema Mustafa Ceric, Bosna Millî Şairi Cemalettin Latiç, Aliya’nın danışmanı Adamir Jerkoviç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Kasım Trnka ve Prof. Dr. Hilmo Neimerlija’yı sempozyuma dâvet edildi.

ÇAĞIRICI: TARİHÎ

SORUMLULUĞUMUZU

Y

ERİNE GETİRİYORUZ

Böyle önemli bir organizasyona imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bosna ve Aliya İzzetbegoviç’e karşı tarihî sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz; Aliya, Bosnalı olduğu kadar İstanbulludur ve Türkiyelidir” dedi. Aliya İzzetbegoviç’in, gençlik yıllarından ölümüne kadar çok boyutlu kişiliğiyle dikkat çeken bir şahsiyet olduğunu ifade eden Çağırıcı, “2003 yılında aramızdan ayrılan bu bilge kişiliğin, maalesef yeterince tanındığını ve araştırıldığını söyleyemeyiz. Bu açıdan onun 20. yüzyılın toplumsal vicdanı olarak anılması, tanıtılması ve araştırılması aynı zamanda vefa borcunun da bir gereğidir” şeklinde konuştu. SEMPOZYUM PROGRAMI: 11 Ekim 2008 Cumartesi Açılış oturumu - Açılış – Protokol Konuşmaları Birinci oturum - “Bir Özgürlük Aşığı” İkinci oturum - “Bir Devlet Adamı” Üçüncü oturum - “Bir Düşünür” 12 Ekim 2008 Pazar Dördüncü oturum - “Doğu Batı Arasında” Beşinci oturum - Bosna’yı Kur(tar)mak: Diplomasi ve Hukuk Tanıklıklar oturumu - Bilge Kralın Ardından ALİYA SERGİSİ Holiday INN İstanbul Airport Hotel – 11-12 Ekim / October 2008 Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı -13-20 Ekim 2008 ALİYA VE BOSNA FİLMLERİ GÖSTERİMİ Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı 13-20 Ekim 2008

08.10.2008


 

İstanbul, El Yazmalar Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor

İSTANBUL. I. Uluslararası El Yazmalar Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başşehri faaliyetleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı - Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İ.B.B. Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, Uluslararası El Yazmaları Sempozyumu 10-12 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İstanbul’un yazma eserler bakımından önemli bir merkez olduğuna dikkat çekmeyi hedefleyen Kültür Müdürlüğü, ayrıca menşei İstanbul olan ve dünyanın dört bir tarafında bulunan yazma eserlerin dolaylı olarak sahiplenmeyi amaçlıyor. Hem ülkemiz hem de dünya ülkelerindeki yazma eserlerin mevcut durumlarıyla ilgili konuların tartışılacağı sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından 26 uzman tebliğ sunacaklar. 10 Ekim 2008 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Gülbün Mesara başkanlığındaki Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver Nakışhanesi Sanatçıları’nın hazırladığı ‘Osmanlı El Yazmalarından Tezyin-i Örnekler’ sergisinin açılışı ile başlayacak sempozyum, ikinci gün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde yapılan sunumlardan sonra sona erecek.

08.10.2008


 

Frankfurt Kitap Fuarı onur konuğu: Türkiye

60. Frankfurt Kitap Fuarı 15-19 Ekim tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Türkiye´nin bu yıl onur konuğu olarak katılacağı 60. Frankfurt Kitap Fuarı için geri sayım başladı. Bütün dünyadan yayınevleri, lisans ajansları, yazarlar ve ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleştirilen dünyanın en büyük yayıncılık faaliyeti 15-19 Ekim tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor. Fuar 14 Ekim akşamı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk´un konuşmacı oldukları resmî tören ile başlayacak.

Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu ülkeler yalnız fuar alanı ve süresi ile sınırlı kalmaksızın bütün bir yıla ve genel olarak bütün Almanya´ya yayılan aktiviteler ile edebiyatlarını tanıtma imkânı buluyorlar. Türkiye´nin Mart 2008´de Leipzig Kitap Fuarı ile başlattığı çalışmalar fuar tarihi yaklaştıkça hızlanıyor. Türkiye´nin fuara onur konuğu olarak kabul edilmesinin ülkenin doğru tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini belirten 2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Ulusal Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Ümit Yaşar Gözüm, “127 ülkeden 180 bini aşkın profesyonel ziyaretçinin takip ettiği fuar, edebiyatını dünyaya açmak isteyen ülkeler açısından benzersiz bir fırsat sunuyor. 50 ülkeden 10 bin basın mensubunun takip ettiği bu geniş platform ükemizin yurtdışında doğru biçimde tanıtımı ve algılanması için bulunmaz bir fırsat“ dedi.

Ulusal Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Müge Sökmen de, 350 yazar ve 300´ün üzerinde san'atçının iştirak ettiği 250´den fazla faaliyetin bugüne dair sağladıklarının ötesinde, Türkiye´nin kültürü ile dışa açılımında uzun vadeli yararlar sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Fuarın 5 bin metrekare alana yayılan edebiyat ajansları bölümünde bulunan 250 edebiyat ajansının Türkiye´den yayınevlerine ve yazarlara telif eserlerini uluslar arası alana taşıma fırsatı sunacağını kaydetti.

08.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır