"Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçeklerin genleriyle oynadılar

İsraİllİ araştırmacılar, genleriyle oynayarak çiçeklerin kokusunu arttırdı.


Beynimizin dostu ceviz

Son yıllarda, yüksek kesimlerdeki ormanlık alanların ağaçlandırmasında en yaygın meyve türü olarak değerlendirilen ceviz, yaş olarak kilosu 12-15 YTL

Yamaç paraşütünün yeni adresi: Kaş

Antalya’nın Kaş ilçesi, Fethiye Babadağ’dan sonra yamaç paraşütünün önemli merkezlerinden biri hâline gelirken, sektör temsilcileri Kaş’ta 12 ay boyun


  KKTC’de sigara yasağı geliyor

KKTC Cumhuriyet Meclisi, ‘’Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasa Tasarısı’’nı oy birliğiyle kabul etti.


  İran’da, kadınlara özel otomobil üretilecek

İran’In en büyük otomobil firması Khodro, kadın sürücülere uygun özelliklerde araba üretileceğini bildirdi.


  Genetikte güvenli test yöntemi bulundu

ABD’de yapılan bir araştırma sonucu, başta Down Sendromu (Trizomi 21) olmak üzere genetik hastalıkların anne karnında öğrenilmesine olanak sağlayan amniyosentezden daha güvenli bir doğum öncesi genetik test yöntemi bulundu.


  Arabanın hızını sınırlayan cihaz geliştirildi

ABD’dekİ bir otomobil firması, çocuklarının otomobillerini kullanma ihtimaline karşı ailelere aracın hızını sınırlama imkânı veren bir sistem geliştirdi.


  Mayınları fırında imha ediyorlar

Mardİn’İn Nusaybin ilçesinde sınırdan temizlenen mayınlar fırında imha ediliyor.


  Alkolün bir zararı daha ortaya çıktı: Horlamak

HorlamanIn erkeklerde kadınlara oranla daha sık görüldüğünü belirten uzmanlar, horlamak istemeyenlerin aşırı yemekten ve alkol kullanımından uzak durmalarını tavsiye ediyor.


  Az elektrikle daha çok ısınacağız

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesinde, daha az elektrik tüketimiyle daha çok ısınma sağlayan yeni bir sistem geliştirildi.


  ADI KONULMADAN YENİ BİR OHAL Mİ İSTENİYOR?

Aktütün saldırısı sonrasında askerin tekrar gündeme getirdiği talepler, açıkça adı konulmasa da, “OHAL'e dönüş” isteğinin ifadesi olarak yorumlanıyor. Yakın zamanlarda son olarak Kara Kuvvetleri Komutanından sâdır olan “AB yasaları güvenlik güçlerinin terörle mücadelesini zorlaştırıyor” şikâyetinin ardından, Aktütün olayı, ilgili yasalarda AB'ye uyum adına yapılan değişikliklerden vazgeçilerek eski uygulamaya dönülmesi yönündeki askerî taleplerin tekrar yoğunlaştırılması için gerekçe oldu.


  23 teröristin 9’u bulundu

Aktütün sınır karakoluna yönelik saldırıda ölü ele geçirilen teröristlerden 9’unun cesedi bulundu. Cesetleri bulunan teröristlerden 4’ünün yabancı uyruklu olduğu belirlendi.


  21 AYRI HEDEF VURULDU

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, dün sabah erken saatlerde Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan ile İki Yaka Dağları ve Buzul Dağı bölgelerinde tesbit edilen 21 ayrı hedefe yönelik hava taarruzu icra ettiğini bildirdi.


  Suçlu aramıyoruz çözüm istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin terör üzerinden siyaset yapmaması gerektiğini vurgulayarak, “Suçlu aramıyoruz, çözüm istiyoruz’’ dedi. Sınırötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini hatırlatan Erdoğan, ‘’Şimdi bizler yine Meclisimize gidiyoruz. Meclisimiz inanıyorum ki yarınki görüşmelerde, Türkiye’nin terörle mücadelesinde kararlı iradesini ortaya koyacaktır’’ dedi.


  3G ihalesi 28 Kasım’da

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, 3G ihalesinin 28 Kasım 2008 tarihinde yapılacağını bildirdi.


  Jandarmanın alanını daraltılma gündemde yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Türkiye özgürlük ve güvenlik arasında tercih yapmak durumunda değildir.


  Silopi’de, tanklar atış talimi yaptı

ŞIrnak’In Silopi ilçesindeki tank taburu atış talimi yaptı.


  Mayına basan çoban ağır yaralandı

Sİİrt’İn Pervari ilçesinde terör örgütü üyelerince döşenen mayına basan çoban ağır yaralandı.


  İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama

İçİşlerİ Bakanlığı, Başbakanlık’taki terörle mücadele toplantısında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, ‘’AB’ye uyum çerçevesinde çıkarılan yasalarla ellerinin, kollarının bağlandığı’’ şeklinde bir ifadesi ve değerlendirmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.


  Bahçeli: TSK “Güvenlik Bölgesi” oluşturmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümetin derhal Türk Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) teröristlerin tam imhasıyla sonuçlanacak kapsam ve derinlikte bir harekat için siyasî irade göstermesi gerektiğini belirterek, ‘’Irak’ın kuzeyindeki Türkiye’ye sızmaların mutlaka önüne geçilmek üzere komşu ülke coğrafyasında bulunan ve önleyici tedbirler için Irak’ın kuzeyinden fiziken uygun arazilerden başlatılmak üzere Türk Silâhlı Kuvvetleri tarafından ‘Güvenlik Bölgesi’ oluşturulmalıdır’’ dedi.


  Ergenekon’da geri sayım

Silivri’de uluslar arası standartlara uygun yapılan ve Avrupa’nın en büyük cezaevi özelliğini taşıyan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki adliyede görülecek ‘’Ergenekon’’ davasının duruşmalarına, iddianameyi hazırlayan 3 savcıdan 2’si katılacak.


  “Pippa Bacca” dâvâsı görülmeye başlandı

KOCAELİ'NİN Gebze ilçesinde aracına aldığı “Pippa Bacca” ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo’yu tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş’ın yargılanmasına başlandı.


  Özçelik: Vahdettin’e vatan haini demek gafilliktir

AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ramazan’da bazı haber ajansları ve gazetelerde Osmanlı padişahlarından Vahdettin’in resminin ilköğretim okuluna asılmasının eleştirilmesine tepki gösterdi.


  ''Terör'' ve ''görev'' şehidi ayrımı kalksın

ŞEHİT aileleri, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılarak, ‘’görev şehitleri’’ ile ‘’terör şehitleri’’nin aynı haklara sahip olmasını istiyor.


  Akman: Deniz Feneri dâvâsıyla hiçbir ilgim yok

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili bir şey söylemesi gerekmediğini belirterek, “Çünkü o dâvâyla benim hiçbir ilgim ve ilişkim yok” dedi.


  Memur sendikaları enflasyonu yaşanıyor

DÜNYADA “küresel mücadele” çağrılarıyla sendikal örgütler birleşme eğilimine girerken Türkiye’de bunun tersine gelişmeler yaşanıyor.


  Arif Doğan da hastaneye kaldırıldı

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Albay Arif Doğan, cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.


  DTP İl Başkanı Ancı gözaltına alındı

DTP Ankara İl Başkanı İsmail Ancı gözaltına alındı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, DTP Ankara İl Başkanı Ancı, Yenimahalle’deki evinde sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


  Sağlık-Net projesinde sona doğru

SAĞLIK Bakanlığının 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren uygulamaya sokacağı SağlıkNet sistemiyle ülke çapındaki bütün hastaneler ve aile hekimlerinden toplanacak veriler internet ortamında iletilerek paylaşılabilecek.


  Yıkım için facia mı bekleniyor?

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik binasının 2 yıl önce yapılan kontrollerinde, çürük olduğu ve yıkılması gerektiği yönünde rapor verildiği ortaya çıktı.


  Cumhuriyet Kulesi, valiliğe şikâyet edildi

KEÇİÖREN’DE inşasına 5 yıl önce başlanmasına karşın hâlâ bitirilemeyen Cumhuriyet Kulesi, şimdi de şikâyet konusu oldu.


  KEDİLERİN ‘’VİLLA KEYFİ’’

BURSA’NIN merkez Osmangazi İlçe Belediyesine bağlı Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde bakımları yapılan kediler, Bursa sivil mimarî örneği ‘’villa’’ tipi iki ‘’Kedi evi’’nde hayatlarını sürdürüyor.


  Balık yeminin denize mikrop saçtığı iddiaları “mesnetsiz”

EGE Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu, balık çiftliklerinin çevreyi kirlettiği iddiasının doğru olmadığını belirterek, ''Balık kirli ortamda yaşayamaz'' dedi.


  Vefa borcunu ödemek için Sosyal Hizmetlerde

SAKARYA’DA 2 yaşında girdiği yetiştirme yurdunda büyüyen ve yıllarca öğretmenlik yapan Yaşar Demir (51), 14 yıldan beri ‘’vefa borcunu’’ ödemek için yurtta çalışıyor.


  Cinayet zanlısı yakalandı

İZMİR’İN Eşrefpaşa semtinde, üç ay önce, yol verme nedeniyle tartıştıkları bir kişiyi bıçakla öldürüp, bir kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla aranan zanlılardan F.K, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.


  TRT’nin çocuk kanalı hazır

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT ÇOCUK’un, ‘’millî değerleri taşıyan bir kanal olacağını’’ söyledi.


  Boğazımızdan kesip sigaraya yatırıyoruz

VatandaşIn sigara tercihleri de değişti. Son 4 yılda, ucuz fiyatlı sigaraların satışı düşerken, en pahalıların satışında ise belirgin bir artış meydana geldi.


  Üniversiteli olmak için ikinci şans

Ünİversİtelerdekİ boş kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirmeye başvurular bugün başlıyor.


  Şişli’de, kumar operasyonu

Şİşlİ’de kumar oynatıldığı iddiasıyla 8’inci kez operasyon düzenlenen bir iş yerindeki 14’ü kadın 30 kişi gözaltına alındı.


  Hollandalılar emekliliğe Türkiye’de hazırlanıyor

Hollanda’da yaşayan ve emekliliklerine az bir süre kalan bir grup, yeni yaşantılarına psikolojik olarak hazırlanabilmeleri için Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde uyumlanma (oryantasyon) eğitimine tabi tutuldu.


  Aileler, koruyucu aile kavramına soğuk

Türkİye’de yaklaşık 60 yıl önce başlayan koruyucu aile uygulamasında hâlâ istenilen seviyeye ulaşılamadı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır